kayan yazi arapca dil destegi

Başlatan Karamel, 07 Mart 2015, 14:42:37

Karamel

merhaba. bu gun yolda yururken bir kayan yazida arapca ve Turkce yazilarin ayni anda kayabildigini gordum. bunu nasil yapmis olabilirler? arapcanin ascii kodlari nasil oluyor? sistem hem arapcayi hemde turkceyi nasil anliyor? kayan yazinin karsisinda dikildim. dakikalarca alete bakip dusundum. kafam cok karisti...   :-\

Sozuak

Aynı satırda değildir sanırım 2 ayrı kontrolcü olması lazım sonuçta birbirlerine ters yönde kaymak zorundalar.

Karamel

hocam boyle tek sira biseydi. keske fotosunu cekseydim. turkce karakterler kayiyor. sonrasinda kucuk bir kac arapca harf kayiyor. sonra yine turkceye devam ama anlamadim yani bu is nasil yapiliyor.

ahmet_zxc

arapçada da elektronik karakterler var, mesela 4 hesap makinalarında Y gibi bişeydir. bunun gibi.

birde programlama yaparken, özellikle lcd sürücü programında türkçe karakter için o türkçe karakteri tek tek tanıtırdık. şu pixel yansın bu yanmasın diye.

aynı durum arapça harflerdede var. yani elektronikçi açısından harf tanıtmaktan öteye giden bişey yok.

RaMu

Bahsettiğin tabelalar piyasada grafik tabela veya halen kayan yazı diye anılıyor,
bizde bu tabelalardan yapıyoruz,
sistem kapalı kutu diyebilirim,
bildiğin P10 paneller var,
önemli nokta bunların sürücü kartı hazır,
sürülecek (alt alta panel)kat sayısına ve karta nereden bilgi yükleneceğine göre kartlar var,
misal bazısı sadece altalta 2 panel (yanyana bilmemkaçtane) sürebiliyor,
iletişimde ise pcden direk ethernet ile,
pcden rs232 ile,
veya pcden usb flash belleğe yüklenen dosyanın
cihazın usb girişine
herbir yeni yazı için 1 defaya mahsus bağlanması ile
tabelaya veri aktarılabiliyor,
tabelaya yüklenecek yazılar pcdeki "powerled" gibi programla hazırlanıyor,
eğer pcde arapça fontu varsa programda arapça fontunu kullanabilirsin.

Kendim nasıl yaparım dersen olay farklı olur.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

Karamel

hay benim kafama! hocam o kadar dusundum. powerled diye bahsettiginiz progrogramin yaptigini akil edemedim.

olayi cok kolay halletmis bu cinliler. animasyonlar vs hersey pc ortaminda hazirlaniyor. boyle 2 renkli film gibi birsey yazirliyorsunuz. yazilar. animasyonlar. resimler vs. atiyorum bu sey 10 sn lik bir zaman tuttu.

program bunu duz bir film mis gibi dusunup sn de 20-25 kere film gibi ekran goruntusune doonusturup. bilerileri main board a gonderiyor. iste 10 sn lik animasyon film 250 resim yapar. bunuda (ekran eni * ekran boyu) / 8 formulunden ne kadar byte olacagini hesaplayabiliriz. main board un da yaptigi sadece bu resimleri snde 20-25 kere ekrana gostermek oluyor.

hocam verdiginiz yazilim ile hersey yapilabilir. resim ekrana basilip 3D olarak dondurulebilir. bunu microcontroller a code yazarak yapmak cok ama cok zor olurdu...

alete okadar baktim. bunu hayal edemedim. tuh bana.  :-[

RaMu

Tahminim sistem dediğin tersi şekilde çalışıyor,
pcde düzenleme yapıyorsun ama
bu yine sürücü kart tarafından yorumlanıp panellere işleniyor.

mesaj birleştirme:: 07 Mart 2015, 18:20:30

Bu arada mcu ile yapmak o kadarda zor birşey değil.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

Karamel

tamam hocam. haydi dusunmeye basliyalim oyleyse :) microcontroller ile bir resmi y ekseninde rotate nasil edebiliriz? asagidaki gibi? resmi ekrana gonderebiliyoruz. simdi math bilgimizin dibine dibine vurup. pixellerin yerlerini donme acimiza gore degistirmeliyiz?

RaMu

Ben bu tip konularda öncelikle hazır yapılmış olanları inceliyorum ki
genel yöntemde budur zaten.
Misal verilen iki noktayı birleştiren çizgiyi çizen algoritma
bu hazır vardı ve kodları elimle tek tek işleyip öyle mi nasıl diye incelemiştim.

Bu konudada grafik lcd de küp döndürenler vs. var o kodları incelerim.

mesaj birleştirme:: 07 Mart 2015, 18:48:20

Şuan bu yazıyı inceliyorum;
güzele benziyor:
http://www.skytopia.com/project/cube/cube.html