casus kulaklık

Başlatan ferhat397, 27 Mayıs 2005, 19:15:00

fatefate420

valla beim arkadaş bi ara almıştıhatta bende devrasini filan çıkardım ama mesafesi nekadar bilmiyorum bulursam devresini hemen yollarım :lol:

ftsahin

RF modülleri bu iş için kullanabilirsiniz. Hem küçük hem de kendi yaptığımız FM vericilerden daha stabil. Ben vericinin girişine UM66 melodi entegresini bağladım 3 V'luk  yassı pille çalıştırdım gayet güzel çalıştı. Anten bağlamadığım için mesafe 10 metreyi geçmedi ama sanırım mesafe uzatılabiliyor.

Subzero

Hocam bunun şöyle bir enaz 100-200 metre çekeni yok mu ya.
Bazı rf'ler bile çekiyor okadar, fm verici niye yok anlamadım şimdi.

levent_88

valla öle bi devre bulursanız çok iyi olur bende okulda bizim yan sınıfa  koyarız(':D')

argeelektronik

aramızda casuslar var :D  :lol:  8O  8)  :P  :oops:  :roll:
Altında Çürümekten Kurtulamıyacağın Topraklar Üzerinde Böbürlenerek Yürüme, Üzerine Tükürmeye Bile Miğdenin kaldıramıyacağı Kurtçuklara Yem Olacak Bedeninle...

My75

Elektret mikrofon;çalışma mantığı ise en basit şekilde bir kalem pil ile +- uçlarına gerilim uygulayın ve + ucuna 1k civarında seri bir dirençle enerji verin ve mikrofonun + ucuna(direncin mikrofona bağlı ucu) nanofaratlık bir kondansatör bağlayarak ses çıkışı alın,tabi bunu önce bir preamp. ile yükseltmeniz gerekir yani çalışma  mantığı bu..Kendi yapım olan bir devre şemasını isteyene verebilirim..
Tomurcuk için çaba göstermeyen dal,odun kalmaya mahkumdur...

fatefate420

aşağıdaki linke bir bakın belki ilginiziçeker gerçi mesafe 30 metrediyor ama mesafesi belki artırılabilir ben bitane sipariş verdimgelsin sizlerede bilgi veririm link

mustafa_cmbz

arkadaşlar bende bu konu ile ilgili bireşy soracaktım şimdi ben de elimde olan 2-3 devre için malzeme istiyecem eğer smd bulursam smd tasarlıcam fakat aklıma şu mikrofon olayı takıldı...mesela bu tür hassas çalışması gereken böceklerde büyük micrafonmu kullanmalıyız yoksa küçük mikrofonmu kullanmalıyız....mesela elimde 10' a yakın 3310 mikofonu var bunların mikrofonlarını kullansak nasıl olur?

aslan_korhan

3310 mikrofonu gayet iyi olur. Kapasitif mikrofonlar gayet hassastır...
Dünyada 10 çeşit insan vardır. Binary bilen ve bilmeyenler.

trademy

daha önce yapıp çalıştırdım bu devrelerden. hatta bc237 transistörleri ile bile yapmıştım. 1-2-veya 3 transistörlü şemalar bc141 li olanlar 2n2219 lu olanlar hepsini denemiştim zamanında.
bu tür devrelerde dikatimi çeken şu oldu  frekans sürekli kayıyor 1 dakika sonra bakıyorsunuz frekans başka yerlere gitmiş dolayısı ile dijital fm radyo ile dinlenmesi zor. istasyonu elle arama yaptığınız analog fm radyo kullanın.
bir diğer nokta ise vericinin çıkış gücü yükseldikçe o bahsedilen hassasiyet fısıltıları bile duyma ortadan kayboluyor. çıkış gücü düştükçe hassasiyet inanılmaz artıyor....