capacitance sorusu

Başlatan Karamel, 18 Mart 2015, 21:45:45

Karamel

Alıntı yapılan: x-nomek - 20 Mart 2015, 00:50:42
Pcbde yol çizerek yapılan bobinler ve kapasitörler  neden yapılır ?

hocam ben sorunuzun cevabini bilmyiyorum ama az once ufak bir aydinlanma yasadim sanirim.

Kabil hocamin yuksek frekansta kondansator iletken gibi davranmaya calisir sozunden Xc = 1/(2piFC) formulunu dusundum. daha sonra 6 katmanli bir pcb de birbirine en yakin 2 layer arasinda 1mm kalinliginda 50mm uzunlugunda aklimda iki yol cizdim.(ustlu altli olarak)

capacitor formulunde C = epsilon zero * (area / distance) formulunden C yi 1.475 piko farat olarak buldum. sonra bunu yukaridaki formulde 2.4 ghz lik bir frekansta neler olacagina bakmak icin formule yatirdim. vede iste cevap!!!

44.95 ohm!!!!!

eger hesaplarim dogruysa. 6 katmanli bir pcb cizerken boyle bir hata yapsak. 2.4 ghz lik degisimlerde isin rengi boylesine degisecek!! boyle hizlarda calisan pcb ler ile ugrasan hocalarin ellerini opmek gerek...........

mustafaelektro

kolay kolay kimseye lazım olmayan bir teknik olduğunu söyleyebilirim. en çok anten olarak kullanmak üzere pcb üzerine çizildiğini görüyoruz. RF-ID, gsm, wi-fi- zig-bee vb. az yer kapalaması, kararlı yapıları, montaj kolaylıkları vb. avantajları var. özellikle yeni regülatör modüllerinin sw. mode bobinlerinin kapladığı yeri, dolayısıyla modülün kapladığı yeri azaltmak için sıklıkla kullanılmaya başlandı.

Karamel

hocam kaynak guzel gozukuyor. cok tesekkur ederim. signal quality ye kadar okudum. tamamini okuyayim. sonra bunu dilim dondugunce turkceye cevirecegim. ::)

mesaj birleştirme:: 24 Mart 2015, 22:19:17

board stuckup a kadar geldim ama suan a kadar genel konulara degindi. yani bilgiler var guzel ama nasil yapmamiz gerektigini anlayamiyor insan. birde turkceye cevirecegim dedim ama emission kismindan pek birsey anlamadim. orada bilmedigim bazi elektronik terimler var.