Load Cell Devresi

Başlatan SezerK, 11 Mayıs 2015, 22:03:36

SezerK

selamlar cumartesi loadcell sorununu çözdüm. kullanılan loadceller özdeş değilmiş. baskülden sökülen bu yük hücrelerinin sırasını değiştirsek bile sıkıntı oluşuyor. bu kısmı çözdüm tek bir sıkıntı kaldı o da opampın ilk enerji verildiğinde kendini korumaya alması. şöyle bir durum var sistemde 3 loadcell devresi ve birde anakart var. elektronik devreleri 5v switching adapterle besliyorduk, sıkıntı verdi(ilk enerji verildiğinde besleme gösterdi.) meanwell dc/dc converterlarla 24 ü 5v a çeviirip verdim olmadı, başka bi dc/dc converterdan verdim olmadı. devrelerin 3 ü de sorunsuz çalıişıyor tek sıkıntı besleme olayı. devrelerin çalıştığından eminim çünkü sistemi converterlardan değil de dc power supply dan enerji verildiğinde toplam 12 loadcell de düzgün çalşıyor. ancak besleme direk verilmezse yani güç kayanağını açıp bi kaç saniye bekledikten sonra + probunu takınca sistem düzgün çalışıyor. bu + prob anahtarlama olayını diğer converterlarla yapınca da sistem çalışmıyor. sadece güç kaynağıyla yaparsam çalışıyor. bu besleme sorununu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz? sorun neden kaynaklanıyor olabilir?
If an egg is broken by outside force, life ends. If broken by inside force, life begins. Great things always begin from inside.

niburi

sezer o ladceller bağlabtı olarak half time yarım köprü şeklinde olması lazım yani ikisi bir loadcell eder bu şekilde dene istersen

niburi

loadcell için besleme fark etmez giriş uçlarından 5 yada 15 volt verebilirsin 15 volt üstünde yanar mV cinsi çıkış verir atıyorum 50kğ 2 mV ise volt başına 2mVanlamına gelir testleri 10 volt olarak 10 voltta 20 mV çıkış verecek şekildedir elindeki lc lerin omajı çok akım çekmesin diye 1000 civarındadır

niburi

tam kapasitede 20 mV çıkış verir eksik yazmışım

niburi

sezer www.meramterazi.com online satış sitesi single point (tek nokta) loadcellerden kapasitesi uygun olanı seçebilirsin

SezerK

saolasın hocam. burdaki loadcellerde pahalıymış :) loadcellerde şimdilik sıkıntı yok. aıkıntı opampta. S- S+ uclarına anlık olarak peak gerilimi geldiğinden kendisini korumaya alıyor. çözemedim sorunu
If an egg is broken by outside force, life ends. If broken by inside force, life begins. Great things always begin from inside.

SezerK

bugün bu sorunu da çözdük şükür. sorunun kaynağı şu idi besleme voltajının opampın çıkışından daha fazla olması gerekiyor ama çıkış gerilimi girşiiteki peak geriliminden dolayı besleme voltajına yakın değerlere ulaşıp kendini korumaya alıyor. loadcellerin beslemesine (E+ bacağnıa) bir diyot koyup gerilim düşümü oluşturduk. böylece çııkış geriliminin maksimum değeri beslemeden en az 0.7v eksik olup kendini korumaya almayacak. tesşekkürler yardımlarınız için.