proje

Başlatan spear, 14 Haziran 2005, 17:23:14

spear

Merhaba arkadaşlar,
İki proje hakkında yardımlarınızı ve bilgilerinizi bekliyorum. Birincisi arabalar için park sensorlei hakkında bilgi. Lcd göstergeli bi park sistemi yapmak istiyorum. Sensorler nasıl çalışır, kaç tane yeterlidir gibi konularda.
İkincisi ise dahili hard diskin usbden baglanması nası bi devre lazım. Şeması olan var mı? Yazılımı nası olmalı. Daha önce uğraşan varsa yardımcı olabilir mi? Teşekkürler...

hacettepeli_muhendis

arkadaşlar kendi kendine paralel park yapan araba yaptılar onlara bi sorayım sensörleri cevap alınca yazarım buraya
Dünyada 10 çeşit insan vardır binary saymayı bilenler ve bilmeyenler

mustafacan

lcd ekranlı park sensoru güzel fikir bende yapmak istemiştim ama bi usta şöle bir uyarıda bulunmuştu.

peki ya lcd ekranı okucaaam derken arabayı bi yere vurursanmesela yaklaştıkça ses şiddeti dit dit sesleri hızlansınBelli bir mesafeden sonrada sürekli ötsün
Sesli duyumuda projene ekle!  SEZGİN05

Demişti!
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

epolat

Merhaba
Aslına bakarsanız sensör kullanıp park için böyle bir sistem yapmak çok da zor bir iş değil sensörden mesafe bazında gelecek olan geri besleme bilgisi (0- 10 volt) yorumlanıp gerekli işlemler yapılabilir.Bu proje için can alıcı nokta sensörler. Yani ultrasonik sensörler, çok değişik tipleri mevcut
minumum mesafesi ile maksimum mesafesi arasındaki mesafe değişimlerinde (0-10v veya4-20 ma)çıkış veren bu sensörlerin pisasadaki satış fiyatları oldukça yüksek ticari bir amacınız yoksa hobi yada kendi arabanızda kullanmak yapacaksanız oldukça lüks bir uğraşı olur doğrusu hele birde iki tane kullanacaksanız.
Not: tabi şöyle bir durum var ;bu iş için ultrasonik sensör kullanacaksanız söylediğim geçerli.
4-5 ay kadar önce bir televizyon programında mitsubishinin prototip bir otomobilini tanıtmışlardı kullanıcı park etmek istediğinde araç içinde bulunan ekrandan park yerini seçiyordu. Daha sonra bu yer araç için uygun ölçülerde ise araç kullanıcının hiç bir müdahelesine gerek kalmadan kendi kendini park ediyordu.İnanması zor ama gerçek şahsen bunu görmesem hayatta inanmazdım.Bu araba tam bayanlar için yapılmış.