kingbo flux sorusu

Başlatan Karamel, 15 Temmuz 2015, 02:56:57

Karamel

merhaba. birkac ay once Melih hocamin tavsiyesi ile kingbo flux almistim. flux i kullandim ve de cok begendim :) hocama tavsiyesi icin cok minnetarim. ::)

bu gun eczaneden siringa aldim. en basta flux i kolayca siringaya koyarim sandim ama kingbo flux vazelin kivaminda birsey. yani siringaya koymasi hicte kolay degil. simdi bunu siringaya koymanin yollarini aramaktayim.

aklima gelen ilk yontem su.

-kingbo flux i zarar gormeyecek ve akiskan hale gelecek kadar isitip. siringaya bosaltip. kalanini sogutmak. bu mantiklimi? eger mantikliysa kingbo flux in minimum aqua haline gecis derecesini nereden ogrenebilirim?

-eger bu soyledigim sey mantikli degilse. ne gibi bir yontemle fluximi siringanin icersine yerlestirebilirim?

t2

Kendi kutusunda dursa, kürdan ile sürseniz olmaz mı? 

Karamel

bunun iki kotu yani var.

birincisi ve en onemlisi kurdan kutunun icine. sonra benim pis pcb me. sonra yine kutunun icine girerse. tum kutu kirlenir.

ikincisi. bu yontem. siringaya dolgurma sorusunu cozmekten bile daha zor degil mi?

t2

Gazoz kapağı gibi başka bir kaba, çay kaşığı kadar ayırıp, orada pis pis bekletilebilir. Bittikçe ana kutudan biraz daha eklenir. üstünü kapamaya gerek yok. Masada açık olarak durur. Belki de durmaz, kurur.

Şırıngaya doldurulan flux, krem olan değil, sıvı olandır.
Krem olanı, şırıngaya koymak üzere eritmek, isterseniz selulozik tiner işe yarayabilir.

Melih1802

Alıntı yapılan: Karamel - 15 Temmuz 2015, 02:56:57
merhaba. birkac ay once Melih hocamin tavsiyesi ile kingbo flux almistim. flux i kullandim ve de cok begendim :) hocama tavsiyesi icin cok minnetarim. ::)

bu gun eczaneden siringa aldim. en basta flux i kolayca siringaya koyarim sandim ama kingbo flux vazelin kivaminda birsey. yani siringaya koymasi hicte kolay değil. simdi bunu siringaya koymanin yollarini aramaktayim.

aklima gelen ilk yontem su.

-kingbo flux i zarar gormeyecek ve akiskan hale gelecek kadar isitip. siringaya bosaltip. kalanini sogutmak. bu mantiklimi? eger mantikliysa kingbo flux in minimum aqua haline gecis derecesini nereden ogrenebilirim?

-eger bu soyledigim sey mantikli değilse. ne gibi bir yontemle fluximi siringanin icersine yerlestirebilirim?

10 yılı aşkın Flux kullanan biri olarak,

- Sık sık doldurmak zorunca kalacaksınız ama şırıngayı küçük cc li olanından seçin.
- Şırınga iğnenizi değiştirin o iğnenin içinden basamazsınız.
- http://www.ebay.com/itm/ProsKit-MS-035-Original-Plastic-Tipped-Needle-Type-Flux-Bottle-Liquid-Input-/391093243255?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5b0ef94d77
- Bu üründeki iğne ucu geniştir bir çok uygulama için kullanabilirsiniz. Plastik şişeyede Flux u Penset arkası ile doldurun. Böylece enjektöre doldurması daha kolay olur.
- Flux u ısıtmayın. Kullanmadığınız kutuyu buz dolabında saklayın. Sonuçta Kimya.

Muhtelif uygulamalar için linkteki ürünleri tercih edebilirsiniz.
http://www.ebay.com/itm/30ml-Rosin-Flux-Alcohol-Dispenser-Bottle-for-Rosin-Solder-Flux-Paste-11-Needles-/141394746444?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item20ebc89c4c

Tecrübe ile sabittir.

mesaj birleştirme:: 15 Temmuz 2015, 11:45:56

Alıntı yapılan: t2 - 15 Temmuz 2015, 03:28:39
Kendi kutusunda dursa, kürdan ile sürseniz olmaz mı? 

Kürdan ile homojen yayamazsınız.
+ Krem lehim şırıngada kullanılır ben 10 yılı aşkındır böyle kullanırım.

Uygulaması kolay olur,
Homojen yayılır.
Kontrollü olduğundan israf olmaz.

Karamel

Melih hocam. Linkteki oneriniz cok iyimis. Bundan hemen bir tane siparis edeyim. Duzgun lehim yapmayi sizden ogrendim diyebilirim(bana her seferinde yol gesterdiniz). Size cok tesekkur ederim hocam ::)

Melih1802

Alıntı yapılan: Karamel - 15 Temmuz 2015, 15:31:46
Melih hocam. Linkteki oneriniz cok iyimis. Bundan hemen bir tane siparis edeyim. Duzgun lehim yapmayi sizden ogrendim diyebilirim(bana her seferinde yol gesterdiniz). Size cok tesekkur ederim hocam ::)

Estağfurullah.
İstanbul da olsan elimden geldiğince destek olmak isterdim.