DC Dönüştürücü Arıyorum.

Başlatan HAKKITANIR, 15 Eylül 2015, 11:17:54

HAKKITANIR

10 ile 14V. arasında değişebilen DC bir kaynağımız var. Verebildiği güç ve akımda sıkıntı yok.
Bu kaynaktan yararlanarak, izole olmayan, 15V. dc gerilim elde etmek istiyorum,
bu 15 V. dc çıkış gerilimi regülesizde olabilir. hatta 15-16 V. arasında değerlerde çıkış da işimi görecektir.
Akım olarakda 100 mA. (mili amper) akım fazlasıyla yeterli olacak.

Araştırmalarım sonucu bu iş için çok güçlü ve pahalı olan LM1577-15 / LM2577-15 boost (step - up) çipini görebildim.
Bu çipin LM2574-15 veya LM2575-15 gibi daha düşük akım ve makul fiyatlı modellerini göremedim.

Bu işe uygun ucuz bir çözüm peşindeyim. Bulamazsam pahalı, dc-dc veya LM2577-15 kullanmak zorunda kalacağım.
Ne tavsiye edersiniz?

sadogan

polleme

Evet MC34063 tam istediğiniz işi yapar. Akım olarak da rahat çalışır.

HAKKITANIR

http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/MC34063A-D.PDF
bu belgenin 5. sayfasındaki devreyi, sağdaki çıkışı 15-16 voltda sabit tutmak için, R1 - R2 dirençlerini uygun değerde kullanarak tatbik etmeliyim galiba.
bu durumda soldaki Vin girişi 8-16 volt arasında değişen giriş gerilimini kabul ediyor olmalı. kullanımı böyle ise bu çipi kullanabilirim.
Ayrıca 10 tane kompanent kullanımı gerektiriyor ama fiyatıda oldukça uygunmuş.

Birde 15 volt sabit çıkışlı modeli ve/veya yalnızca step-up çalışanı varmı onu araştırmaya başladım.
yoksa bunuda kullanabilirim. bu tip malzemelerde genelde 4 tane yan kompanent kullanılırdı. (LM2575-15 veya LM2577-15 den bahsediyorum)
bunda iki kat daha fazla yan kompanent kullanılmış. iyi bir çip gibi duruyor.

teşekkür ederim.