Asistan 0.1 Fikirlerinizi belirtirseniz memnun olurum

Başlatan boreas, 06 Aralık 2015, 15:13:26

boreas

Arkadaşlar, binary-dec-hex dönüşümü için yazdığım bir program vardı bunun gibi birkaç program daha olacak bende bunları toplayıp birarada güzel yardımcı bir program olacağını düşünüyorum. Eklenmesini istediğiniz, yazdığınız programlar vs. varsa (tabi açık kod )ya da vereceğiniz fikirleriniz olursa memnun olurum.










Site : http://www.boreas.gen.tr/asistan-0-1

İndirme Linki : https://yadi.sk/d/VV_v7VWpm2QRg


tunayk

PC tarafında Pic PLC  vb. hardware  haberleşme ile çalışırken byte dizisinden short, int, sing vb. sistem tiplerine veya sistem tiplerinden  byte dizisi dönüşümleri gerekiyor.  değişkenin değerinin byte dizilimini görmek veya byte dizilimi girilen bir değişkenin değerini görmek te faydalı olabilir.

Örneğin kutucuğa girilen 12345 sayısının, short tipi için , int için ve float yazım için byte dizilimi görmek gibi.

Gökhan BEKEN

Özel mesaj okumuyorum, lütfen göndermeyin.

MrDarK

Tımer Calculator
CRC Hesalama,BCC Hesaplama,AES Kripto
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

boreas

Timer Calculator'ı tam olarak anlayamadım. RC tarzında mı ? Pic gibi denetleyiciler için istenen kodu oluşturur tarzda mı ? Nasıl birşey kastediyorsunuz ?

MrDarK

Pic,stm vs. Zaten genelde şu tarz parametreler olur;

Kesme Periodu = fkomut * bölen_oranı * ek parametreler

Kod oluşturmasına gerek yok sadece periodu hesaplayabilir diye düşündüm
Picproje Eğitim Gönüllüleri ~ MrDarK

engerex

Bazı MikroE tarafından yapılmış olanlar. Yapılmış diye bu uygulamaya eklememek olmaz. Hepsi bir yerde olmuş olacak, daha fazla MCU desteği sağlanmış olacak ve MikroE dışında Keil, IAR, vs. içinde kod üretilebilir.
Timer Calculator : http://www.mikroe.com/timer-calculator/
Can Calculator : http://www.libstock.com/projects/view/360/canculator
CRC Calculator : http://www.libstock.com/projects/view/95/mikroe-s-rs485-protocal-crc-calculator

boreas

Yok programların zaten hepsi bir yerde yapılmış online olan vs. var. Bunu yapmak istememin nedeni oradan buradan parça parça ulaşıp bulmaktansa sağalt köşede basit efektif bir uygulama olsun niyetindeyim.

boreas




Programa hesap makineside eklendi. Sin, cos gibi işlemler yapılıp, değişken tanımlanabiliyor.

tunayk

Hocam burada durun biraz.  Şu an maalesef dipsiz çukura doğru gitmeye başladınız. :)
Çoğumuzun bildiği üzere ucu açık yazılım projeleri genelde temel fikirlerle başlar sonra onu da ekleyeyim bunu da ekleyeyim derken hem sonsuz bir sürece girmeye başlar hem de eklenen özellikler ile birlikte programı kullanmak artık profesyonel bir bilgi ve dökümantasyon gerektirmeye başlar.

O yüzden başlangıçtaki çıkış noktanız olan basit ve kullanışlı, sıkça kullanılan işlemleri bir arada yapabileceğiniz sade bir arayüze sahip tool düzeyinde bırakın derim.  Şühesiz yazılımcılıkta pek bir sınır yok yetenekleriniz doğrultusunda çok güzel şeyler ortaya çıkabilir ancak uzun uğraşlar sonunda ortaya çıkan ürün gerçekten ekonomik bir süre ve uğraş sonunda bitmeli ve yeterli seviyede kullanışlı olmalı.

Selam ile

boreas

Kesinlikle katılıyorum, basit diye başlayıp bulduğumu eklediğim boreas linux sonunda yaklaşık 4gb. bir dağıtım oldu :) Bu programda gidişim kendi pratik ihtiyaçlarım. Calc. programını aç mouse'la tuşla hesaba tekrar dönüp kontrol edeme vs. benim için sıkıntıydı simplecalc diye bir program bulup kullanıyordum bu tarz birşey daha güzel oldu. Ama dediğin gibi bir limit eklenmezse bunun sonu simülatöre kadar gider :) (RC devrelerinin hesabının sonunda grafikle osiloskop çıktısı eklesemmi diye düşünüyordum ama bir yerde durmak lazım dediğin gibi :)) )