Tek Renk Bitmap Resim Oluşturma !

Başlatan HeCToR, 10 Ocak 2016, 22:40:33

HeCToR

Merhaba Arkadaşlar Monochrome Tek Renk Çözünürlüğü Yüksek Bitmap Resim Nasıl Oluşturabilirim Önerebileceğiniz Program Yada Yöntem Varmıdır Saygılar.
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

Karamel

ustadim. ben tam olarak ne istediginizi anlayamadim ama renkli ve yuksek cozunurluklu bir resmi asagidaki hale getirmeye calisiyorsaniz. cevap: paint ::)

Kabil ATICI

bunu birçok pixel tabanlı program yapabilir. windows ile yüklü gelen paint veya biraz daha pahalı photoshop.

Photoshop var olan resimleri tek renge çevirebildiği gibi, kendinizinde çalışma alanı açmanıza izin verir.

Sadece resim çalışma bilgisine ihtiyacınız var...
ambar7

HeCToR

Grafik Ekranda Net Resimler veya İkonlar  Basabilmek İçin

Kabil ATICI

bu resim fotograf makinesi çekildikten sonra photoshop ile düzenlenip (resim önce grayscale sonra bitmap  oluşturuldu) bir program yardımı ile veri dönüştürülüp 240x128 bir ekran üzerinde gösterildi.

peguenli resmin orjinali(tabii renkli resimden alındı.)
Ekran sadece görüntü negatifini basıyordu...

orjinali bu olacak...

Not: Bu olaya alışkın değilsen, (resim dönüşümlerine) sonuç hayal kırıcı olabilir. Tonlama bile birçok resimde düzgün bir görüntü oluşturur. (siyah ve beyazda durum tonlama taklidi olacak şekilde veya olmayacak şekilde düzenlemeyi içerir)
ambar7

HeCToR

@Kabil ATICI Hocam Başarılı Bir Çalışma Olmuş Kodları Hangi Converter İle Aldınız Çoğu Tek Renk Kabul Ediyor Monochrome

Kabil ATICI

Doğru Monochrome kabul ediyor.  Çevirici program öyle aman aman bir şey değil, C#'da oluşturmuştum. Hatta program sadece bmp kabul ediyor. Zaten resim boyutu küçük olduğu için sorun olmuyor...
Ön çalışma photoshop ile yapıldı.
ambar7

HeCToR

Photoshop İle Hiç Çalışmam Olmadı Ama Bir deneyim Bakalım Teşekkürler

8051-ARM

Lcd ekran için istiyorsanız Img2Lcd v4.2 yi tavsiye ederim.

alicavuslu

Wikipedia tanımından yola çıkarsak : Monochrome; resim, çizim, tasarım ve fotoğrafların tek renkten oluştuğunu ifade eden bir sözcüktür. Sadece gri tonlardan oluşan bir cisim veya resim de monochromatic, gri tonlamalı veya siyah beyaz olarak adlandırılabilir.

Renkli bir imgeyi gri tonda bir imgeye dönüştürmek için aşağıda verilen işlemi yapmak gerekmektedir.
0.2989 * R + 0.5870 * G + 0.1140 * B

Matlab ile bu işlemleri RGB2GRAY komutu ile yapabilirsiniz.
http://www.mathworks.com/help/matlab/ref/rgb2gray.html

Siyah beyaz işlemleri için ise imgeyi griye dönüştürdükten sonra eşik değeri belirleyerek eşiğin altında kalan değerleri siyah, üstünde kalan değerleri beyaz olarak tanımlarsanız ikili imge oluşturmuş olursunuz.

HeCToR

@alicavuslu Hocam Neden İlk Olarak imgeyi öncelik olarak neden griye çeviriyoruz ? Mesela şöyle örnek vermek gerekirse makina ile çekilmiş bir resime nazaran kalem tarzı ile tek çizgi halinde çizilmiş resimleri bozulmadan ekrana basabiliyor yada font şeklinde yazı yazdınız bunu bitmap haline getirdiniz onuda yüksek çözünürlükte basıyor ; Ancak makina ile çekilmiş resimlerde ben o kaliteyi bulamıyorum acaba ikon oluşturacağım için menülerde resmi kendimmi çizsem diye düşünüyorum.

OG

Alıntı yapılan: alicavuslu - 11 Ocak 2016, 10:34:28
Renkli bir imgeyi gri tonda bir imgeye dönüştürmek için aşağıda verilen işlemi yapmak gerekmektedir.
0.2989 * R + 0.5870 * G + 0.1140 * B
1 Beyaz luminans bilgisi içideki 3 ana rengin oranı. (Işık renk bilgisi içindir, boya renk bilgisi için değil)
Çok basit işler için hesaba girmeden sadece G bileşeninin değerini kullanmak da çok iş için yeterli olur. Bu yöntemden faydalanan da çoktur.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

alicavuslu

Alıntı yapılan: CORTEX - 11 Ocak 2016, 13:33:26
Mesela şöyle örnek vermek gerekirse makina ile çekilmiş bir resime nazaran kalem tarzı ile tek çizgi halinde çizilmiş resimleri bozulmadan ekrana basabiliyor yada font şeklinde yazı yazdınız bunu bitmap haline getirdiniz onuda yüksek çözünürlükte basıyor ; Ancak makina ile çekilmiş resimlerde ben o kaliteyi bulamıyorum acaba ikon oluşturacağım için menülerde resmi kendimmi çizsem diye düşünüyorum.

Çizgi oluşturma olayı biraz daha farklı. Mesela Visio'da çizgi çizmek istediniz. Burada farklı çizgi oluşturma algoritmaları kullanılmaktadır (Bresenham, DDA gibi). Siz zoom yaptıkça algoritma tekrardan işletilmekte ve görüntü kaliteniz bozulmamakta.

Resimlerde ise durum biraz daha farklı. Zoom yaptığınızda yeni piksel değerlerini mevcut piksel değerlerinden tahmin ederek oluşturduğu için bozulmalar meydana gelmektedir.

Gri hale getirme gereksinimi ise ikili imgeye geçmek isterseniz kullanılmaktadır.