ACS akım sensörü 50 amper geçerse ne kadar ısınır ?

Başlatan magnetron, 15 Ocak 2016, 17:13:57

magnetron

merhaba forum ,

ACS724 akım sensörü ile 50 amper ölçmek istiyorum

yalnız datasheette 1.2 miliohm iç direnci var diyor

bu durumda 1.2miliohm * 50 * 50 = 3 W termal enerji ortaya çıkıyor

bu sensör çok minik bu ısıya dayanır mı ? ne kadar ısınır ? ne kadar dayanır ?

kullananların tavsiyesini rica ediyorum

teşekkür

desert

Datasheete göre eğer şu modeli:
ACS724LLCTR-50AB-T
seçersen +- 50 amper ölçebileceğini söylüyor. Ancak doğruluk derecesinde değişiklik olabilir ısındıkça

pwm.c

eğer ACS724 için özel bir amacın yoksa bunun yerine ACS750 kullanman daha iyi olur. iç direnci 130uΩ
ayrıca, SOIC8 kılıf bir sensöre 50A vermek bana pek uygun gelmedi açıkcası. bunlar sıcaklığın yanında manyetik alanlandan da çok fazla etkileniyor.
_/\/\/\_ -[ı- -ı>|- -|ı|ı|ı- -ı< -||- -l[]l-

Okan AKÇA

Dc gerilim ise direncle ölçüm yapablirisiniz. 50 A ac yük ise akım trafosu kullanabilirsiniz

magnetron

@okan hocam - 24 V DC akım var - direncle ölçmeyi ben de düşündüm ama direnci H-köprünün drain tarafına
koyarsam nasıl ölçerim onu bulamadım - draine koymam lazım - bir de şönt direnc yerine PCB nin akım taşıyan yollarını şönt direnc olarak kullanabilir miyim ?

@Pwm hocam PCB deki yer de kısıtlı - ben bu oluşan 3 W termal gücün bu küçük kılıfı ne kadar ısıtacağını merak ediyorum - acaba pinlerden dolayı PCB soğutabilir mi ?

ipek

kostantan yada manganin tel bulup uygun omajda kesmelisiniz bakır ve telli direnç topolojisi ısındıkça değer değiştirir.

mehmet

Hazır şöntler bulunmakta...
http://www.ebay.com/bhp/shunt-resistor

Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

magnetron

merhaba arkadaşlar

ACS724 datasheette şöyle bir bölüm var

burda demek istediği package to ambient yani çevre sıcaklığı ile junction arasında Watt başına 23 derece fark olur - onu mu diyor ?

bunu sağlamak için de 800 mm2 bakır alan istiyor oda yaklaşık 3 cm x 3 cm üstelik her iki tarafta olsun diyor - doğru mu anlıyorum ?

( bir de 4 oz. copper yani bakır - bu neyin ölçüsü )

teşekkür

daha önce hiç sıcaklık düşünmeden PCB çiziyordum - şimdi lazım oldu ama bu konuda pek bilgim yok

HeCToR

@magnetron kablo üzerinden ölçüm alarak opamptan geçirerekte okuyabilirsin
Bilginin Efendisi Olmak İçin Çalışmanın Kölesi Olmak Gerekir

G-Kocak

Selamlar;

ACS750 veya 758 kullanmanı öneririm iç dirençleri oldukça düşük. Yaklaşık 2 sene önce ACS750-075 ile dc motorun akımını kontrol eden bir sistem yapmıştık. Akımı çok hassas ölçmesi bizim için önemli değildi şöntle falanda uğraşmak istemiyorduk. Ancak motor anlık dur kalk ve sağa sola dönme gibi fonksiyonları vardı. Buda sensöre ciddi yük bindiriyordu. Sensör bağlantısını direkt klamensten  yapıp analog çıkışları karta kablo ile taşımıştık. Isınma falanda olmuyordu ki bugüne kadar da sistem hakkında herhangi bir olumsuz dönüş yapılmadı. Temini konusunda sorun yaşarsan elimde hala 15 adet ACS750SCA-075 bulunmakta uygun fiyattan verebilirim.