Pic18f452 kararsız çalışma

Başlatan hsyn475, 29 Şubat 2016, 16:19:30

hsyn475

Merhaba arkadaşlar,

18f452 ile aşağıdaki gibi iki devre gerçekleştirdim. Birbirleriyle haberleşiyorlar 1. işlemciden giden karaktere göre ikinci işlemci bir ledi yakıyor. Kararsız çalışıyor devre. Butona bastığımda bazı butonlarda yapması gerekiyor bazılırında yapmıyor. Aynı görevi yapan butonlarda bile farklılık oluyor. İsis'te çalıştığı gibi sorunsuz çalışmayacağını biliyordum. Lakin çok tecrübem olmadığı için neye dikkat etmek gerekir bilmiyorum. Neden bu kararsız çalışıyor olabilir?

t2

Yaptığınız devredeki  sorunları görebilmek için devrenin resmi gerekir.

hsyn475

Yükledim ama göremiyor musunuz?

dursuncemal

kodunu yuklersen daha ıyı yardimci oluruz.
:=

hsyn475

Kodu yarın yükleyebilirim ancak. Lakin kodluk ne gibi bir durum olabilir simülasyonda çalışıyor. Gerçeklediğimde kararsızlık var. Glcd ekranı da bazen görüntüyü karıştırıyor ve o görüntü karışınca donuyor islemci de iş yapmıyor.

dursuncemal

bir yerde karisiklik oldugu kesin ama nerde simulasyonda calisan hersey realde calismaya bilir.kodu gormeden de yuzeysel bır onerıde bulunmak sorunu cozmeyecektir.

erpay

Devreleri nasıl besliyorsun ? TX RX kabloları nasıl nerden geçiyor ?

cripple

2. devrede mclr direnci yok ve her iki pic içinde 100nf kondansatör kullanmak gerek
eğerki gerçeklenen devrede bunlar zaten var ise
kristallerde temassızlık vs. var mı diye kontrol edin
böyle bir sorunda yoksa kodların gözden geçirilmesi gerekir.
saygılar

CoşkuN

Bir ihtimal "low voltage programming" seçeneği aktif edilmiş olabilir programlarken, kapatıp ona da bakabilirsin

hsyn475

Öyle bir kod yazmadım ama nasıl aktif yada pasif ediliyor low voltage programming?

t2

Bilgisayardaki resim, proteus simulasyonu onemli değil.
Gercek devrede sorun cikiyor değil mi? işte, onun resmi gerekli. Tahmin yuruterek, sorular sorarak sorunu bulmak aylar surebilir.

Alıntı yapılan: hsyn475 - 29 Şubat 2016, 21:41:57
Yükledim ama göremiyor musunuz?

hsyn475

Arkadaşlar bahsi geçen sorunlar halloldu. Her birinizin söylediklerini yapmaya çalıştım 2. devrede MCLR'ye güç verirken direnç koydum ve şu anda bir sıkıntı yok. Herkese teşekkür ederim. Bundan sonra bu konuya bakacak arkadaşlara tavsiyem direnç denen şey es geçilmemesi gereken bişey. Butonların topraklamasında vs.

Selamlar.

dursuncemal

semada MCLR' de direncin var butonlardada bir sikinti gorunmuyor uygulamada yerine takmadi isen gormemiz imkansiz.

hsyn475

Arkadaşlar yeni bir sorunla karşı karşıyayım. Devreler boştayken çalışıyor. Lakin 220V ile çalışan elemanları taktığımda yani yüke bindiğinde yine saçmalıyor. Rölelerin bobin bacaklarına diyot koyup denedim yine aynı sonuç. Neden olabilir?

Selamlar.

dursuncemal

reset bacagini direk 5 volta vererek denediniz mi?