16 bit microcontroller

Başlatan OxfordBlue, 13 Nisan 2016, 11:00:12

OxfordBlue

Mevcut olarak 18f4620 8 bit microcontroller kullanıyorum. bunu 16bite çevirmek zorundayım.

16 bit dip kılıflı bir microcontroller öneririrmisiniz ?

SysTick

Zamanında dsPIC30f4011 kullanmıştım hiç bir sıkıntısını görmedim, 40 pin dip kılıfı da mevcut, istersen bi gözat

OxfordBlue

Sorumu eksik sorduğumu farkettim en az 48 pinli microchip 16 bit mcu arıyorum. Temel özzelikleri olsa yeterli.

dursuncemal

yer sorununuz yok ise port cogulayabilirsiniz.yada devrenizde ne var bilmiyorum matrix calisabilirsiniz.
:=

ogy

En az 48 pin ve dip istemişsiniz.Microchip ürünleri içerisinde en çok pinli olarak 40/PDIP kılıf var.Daha fazlasını istiyorsanız smd kılıfları kullanmalı yada farklı bir çözüm bulmasınız bulmalısınız.

z

PIC diye diretme.  Alışıncaya kadar 1 ay sıkıntı çekeceksin sonrasında bana bol bol dua edeceksin.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

SysTick

Bu konuda @z hocama sonuna kadar katılıyorum ;)

mg1980

Hocam belki ben de dua ederim. Tanıdık gibi geliyor ama tam künyesini verirseniz biraz da ona bakarız. Biraz ASM, Ete hocam sayesinde biraz PicBasic,
şimdi Serdar ÇİÇEK hocam sayesinde biraz CCS C, Mikro C kitabını kabaca okudum henüz uygulama yok. 60 yaş merdiveninde  fırsat buldukça
amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Sizin ZİOS notlarını kaydetmiştim. Sayenizde biraz da ona bulaşırız inşallah. Saygılar.

z

Zios'u boşverin. Zamanında ilgi ve destek olsaydı şimdilerde çok yetenekli olurdu.

C biliyorsanız 8 ve 16 larla oyalanmayın.

mg1980

Hocam koyduğunuz fotoğraftaki kitin tam künyesi ile doküman tavsiyesi istirham ediyorum.Saygılar.

engerex

Alıntı yapılan: mg1980 - 13 Nisan 2016, 18:08:00
Hocam belki ben de dua ederim. Tanıdık gibi geliyor ama tam künyesini verirseniz biraz da ona bakarız. Biraz ASM, Ete hocam sayesinde biraz PicBasic,
şimdi Serdar ÇİÇEK hocam sayesinde biraz CCS C, Mikro C kitabını kabaca okudum henüz uygulama yok. 60 yaş merdiveninde  fırsat buldukça
amatörce bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.Sizin ZİOS notlarını kaydetmiştim. Sayenizde biraz da ona bulaşırız inşallah. Saygılar.
MikroC ile ARM üzerine git.

z

Alıntı yapılan: mg1980 - 13 Nisan 2016, 20:21:28
Hocam koyduğunuz fotoğraftaki kitin tam künyesi ile doküman tavsiyesi istirham ediyorum.Saygılar.

STM32F103C8

Aliexpresde  resmini verdiğim kit satılıyor. Direnç net de de var.

sinus

TI MSP430 16bit - 432 (ARM) 32bit serisi öneriyorum

430 serisi ARM mimarisine sahip değildir. fakat 430 biliyorsan 432'ye geçiş veya tam tersini yapmak mümkün.
kod yapısı neredeyse aynı.

ayrıca, enerjiyi koklayarak çalışır bunlar :)

mg1980

Bilgiler için teşekkür ediyorum. Araştırmayla bulabilirim belki ama tecrübelerinize istinaden en uygun Türkçe doküman tavsiyeniz olabilir mi ?