Etkinlik: Picproje 3 boyutlu yazıcı yapımı

Başlatan muhendisbey, 04 Haziran 2016, 12:06:33

yolcu27

Arduino 1.6.8 Hourly Build diye geçiyor sürümüm.

u8 kütüphanesini nereden indirmiştim hatırlamıyorum .


overlok

Hanımların dikkatine, overlok makinesi ayağınıza geldi!

yolcu27

#1097
Ben dosyayı upload edeyim isterseniz bu şekilde daha iyi olur

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi



mesaj birleştirme:: 10 Eylül 2016, 18:10:43

http://dosya.co/ebzk4n2eq2zx/u8glib_arduino_v1.16.zip.html


sayfanın altında 3 sn sonra indir linki aktif oluyor

indirdiğim dosyalar arasında gördüm sanırım bu olacak

RaMu

#1098
@yolcu27

@overlok
Alıntı Yap
Varsa:
#include "WProgram.h"


satırını

  #if defined(ARDUINO) && ARDUINO >= 100
      #include "Arduino.h"
    #else
      #include "WProgram.h"
    #endif


ile değiştir

Yoksa direk alttaki uzun olanı  hata veren kütüphane (.h) dosyana ekle.
Kaynak: http://stackoverflow.com/questions/8593442/arduino-custom-library-error-when-compiling-delay

Arduinodan anlamıyorum ama sanırım yukarıdaki işlem problemi çözecektir.

Yine olmazsa
C:\Program Files (x86)\arduino-versiyon neyse \hardware\arduino\cores\arduino\arduino.h

Bu dizinde arduino.h dosyasının olup olmadığını kontrol et, olması lazım,
yoksa basitçe arduino derleyicisini kaldırıp tekrar kurarak sonunu çözebilmen gerekir.



@yolcu27
düzelttim mesajı teşekkür ederim.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

yolcu27

Sorun bana ait değil @overlok a aittir kendisi deneyecektir umarım

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


overlok

Teşekkürler @yolcu27. Önümüzdeki haftaya kaldı artık. Umarım olur.
@RaMu hocam size de teşekkürler.
Hanımların dikkatine, overlok makinesi ayağınıza geldi!

yolcu27

#1101
@muhendisbey

Hocam ilk katmanı pestil çıkartarak basın demiştiniz. Bunu   basıma başlayınca tablayi biraz yükselterek daha sonra ilk katmanı bitince yeniden eski haline getirerek mi yapacağız.  Ben şimdi 65 derecede deneme yapıyorum da iki parça kalktı 7 yada 8. Katmanda sonra altına baktım ki pestil şeklinde değil sizin yolladiginiz Malzemenin altına bakınca dümdüz olduğu gorunuyor bu tablaya değen kısım tek parça şeklinde duruyor benim baskılarda bu tablaya değen kısım ip ip gorunuyor yan yana sanırım ilk katmanı pestil olarak beceremedim. Sanırım bu tabla nozzle kalibrasyonu deneme yanılma ile olacak gibi tecrübe kazanmak gerekecek
65 derece ve kalın cam

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhendisbey

#1102
İp ip görünmesi ilk katmanın yüksek basıldığını gösterir, tutunmaması normal. slicer içerisinden first layer seçeneğini küçültün. 0.1mm kadar küçültmeyi deneyin.

mesaj birleştirme:: 11 Eylül 2016, 12:17:02

Deneme yanılma değil. Alacaksın eline tornavidayı feedrate'i 25'e düşüreceksin parça basılırken etrafını yavaş yavaş dolanırken tablanın köşe vidalarını çevirerek kaldıracak yada indireceksin.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

yolcu27

Peki hocam bu şekilde bastıktan sonra ikinci katmanda yükseltiyoruz değil mi ?

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


gknaga

#1104
iyi günler repetier hostda yazıcının z eksenini manuel ekrandan sıfırlıyorum ya tablaya değiyor yada yukarıda kalıyor kesin bir sıfırlama elde edemiyorum nasıl yapmalıyım? birde çalışmaya başlarken fanları kapatıyor?

muhendisbey

ilk katman ve diğer katmanlar diye ikiye ayrılır zaten. Her katmanda yükselme var, 0.2 yada 0.25mm görsellik ve sağlamlık açısından fena değil. Bu dediğim diğer katmanlar. İlk katman biraz da deneme yanılma işi. Şöyle ki Çinlilerin 0.4' diye sattığı nozzle'ın gerçekte çok da 0.4 olduğunu sanmıyorum. 0.35 yada 0.45 olabilir. Bu da maalesef baskıyı etkiliyor. Bir diğeri de nozzle kullandıkça daralabiliyor ve tıkanabiliyor.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

yolcu27

Ozaman ilk katman kalınlığıni azaltıp diğer katmanlar dediğimiz de normal katman kalınlığı oluyor ozaman.  İlk katmanı mesela 0.15mm yapıp normal katmanları da 0.2mm secebiliyoruz 

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


yolcu27

İlk katman 0.2mm yaptım ve ilk katmanı pestil gibi yaptım  60 derece de cam üzerine çok iyi yapıştı. Soğumadan çıkmadı hatta. Önemli olan ilk katmanda o ayarı tutturmak demekki

HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Tlepsh

Arkadaşlar merhabalar,

Yaklaşık iki haftadır izindeyim ve sadece mobil internet kullanabiliyorum bu nedenle okuyorum ve yazıcı üzerinde çalışıyorum ama derleyip toparlamadan yazmak istemedim.

Ben önce MK8 hazır extruder ile başlayıp plastik tutucu kırılınca diğerine dönmüştüm ve extruderi topladım ama bir türlü başarılı baskı alamadım. Çünkü sürekli tıkandı ve artık en son açıp temizlemekten yoruldum hot end falanda epey aşındı şimdi yeni bir tane ısmarlayıp onun üzerinde çalışacağım.

Bu sıkıntılar üzerine tekrar MK8 extrudere döndüm ve plastik yerine aşağıdaki gibi alüminyum bir tutucu yaptım. Burada da baskıda hala problemler yaşıyorum. Sorunun temeli şu; ben yazıcıyı karşıma aldığımda bana göre sol arkaya konumlandırıp hot endin ucu tablaya değecek kadar indirip Repetier'den buraya x,y ve z için home olarak belirliyorum. Sonra slicerdan dilimleme işlemini yapıp print deyince (@muhendisbey 'in verdiği tabla 65 derece filament ilk katman 230 sonra 220 derece ayarlarını kullanıyorum) önce tabla (mk3 kullanıyorum) 65 dereceye kadar ısınıyor ve bundan sonra extruder ısınmaya başlıyor fakat burada z ekseninde yukarı hareket edecek gibi oluyor ve motorlar sanki zorlanıyor ve bir hareket olmuyor yine de extruder ısınıyor ve 230 dereceye ulaşınca baskıya başlıyor. Burada sanırım yükseklik farkından resmen sıcak uç tablayı kazıyor ve bir baskı yapmıyor. Ben de ilk başta home pozisyonu için extruder ucu tabladan yaklaşık 1mm yukarda iken ayarlama yaptım ve baskı almaya başladım. Önce yazıcı parçalarından çerçeve üzerinde sol üst köşe parçasını bastım ve fena olmadı hatta hatasız basıldı diyebilirim fakat sonraki baskılarda yine problemlerle karşılaştım.
@yolcu27 arkadaşımızın bastığı parçalar (ki burada kendisine tekrar teşekkür edeyim paylaşımları karşılaştığı problemler çok yol gösterici oldu) ile denemeler yapıyorum. Temel sorunum ilk başta tabla extruder arası mesafeyi ayarlamazsam ya baskı üstte kalıyor ve tablaya yapışmıyor ya da tablayı kazıyor ve yine baskı yapmıyor bu durum modelden modele de değişiyor fakat bunun bir referans noktası olmalı diyorum. Baskı alabildiğim durumlarda ise her şey sorunsuz iken katmanların yarısı bittikten sonra özelikle bir köşede yığılma başlıyor ve zamanla uç buraya takılıyor ve modeli tabladan koparıyor. Bu sorunlar için çözüm önerisi olan var mı arkadaşlar ? Ben z eksenini hareketlendiren motorlardan şüphelendim. Çünkü reptier host üzerinden 0,01 den 10 adıma kadar farklı seçeneklerden extruder yukarı aşağı takılma olmadan rahatça hareket ettirebilirken display ünitesi üzerinden ancak 0.1mm seçeneğinde hareket ediyorlar diğer seçeneklerde (1 ve 10mm)
zorlanıp kalıyor. Bilmiyorum sorun bu mudur akım ayarları v.s. de yaptım ama yazılımsal başka bir şeyler yapılabilir mi bilmiyorum.

Bu vesileyle herkesin bayramını da kutlar kolaylıklar dilerim...



muhendisbey

Bizim extruderin tıkanması olasılığı daha az. çünkü basınç fazla. Sorun filament dişlisini küçük seçmişiz açıkcası böyle bir parametreyi gözden kaçırmışım. Büyüğünü alırsanız sorun kalmaz.

Tam olarak kalibresiz olduğundan kaynaklı olarak baskıyı alamıyorsunuz. Başlangıçta nozzle tablaya sıfıra sıfır değmesi gerekli. Nozzle tablaya değecek ve yayı sıkıştırmamış olacak.
Tablayı kalibre etmeniz gerekli. 3 taş oynamışsınızdır illaki. Tablada 9 nokta var olarak düşünün. Nozzle bu noktalarda da aynı şekilde sıfıra sıfır konumda bulunmalı.

XYZ eksenlerinin akımları sürücü üzerindeki potansiyometreden ayarlanmalı. Ne motorlar güçsüz kalmalı ne de motorlar çok ısınmalı.
XYZ eksenleri düzgün kalibre edilmeli 10mm git denildiğinde 10mm gitmeli, gitmiyorsa ayarı yapılmamıştır.
Extruder düzgün kalibre edilmeli 10mm filament çekildiğinde 10mm filament çekilmeli, fazla yada eksik olmamalı.


@yolcu27
Benim gördüğüm malzeme tablayı tabla 34 derece olduğunda bırakıyor. O kadar sağlam yapışıyor ki malzemeyi tutup çekiştirince bazen yazıcı yerden kesiliyor.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.