Etkinlik: Picproje 3 boyutlu yazıcı yapımı

Başlatan muhendisbey, 04 Haziran 2016, 12:06:33

z

Biraz özgün tasarım olsun kibar olsun titreşimler, esnemeler az olsun düşüncesiyle 8mm mil ve rulman yerine lineer ray ve araba ile kağıt üzerinde bir mekanik tasarladım.

Ancak sadece ray ve arabalara 200$ ödemem gerekecek.

8mm millerle yaptığım mekaniklerde çok fazla esneme olduğunu iyi biliyorum.

Bu rakamı görünce mekaniği yapıp yapmamakta kararsız kaldım.

Ray ve araba kullanımı için ne düşünüyorsunuz?

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

ayhani

Kargo fiyatı 180 dolarmış Türkiye'ye dikkat etmemiştim.
En iyi bildiğim şey hiçbir şey bilmediğimdir.

muhendisbey

@z
Ray ve arabada bu hızlara ulaşamayabilirsiniz. Rayda bu tip hızlı hareket etme durumlarında bir ucundan sürekli yağlandığını biliyorum.

3 boyutlu yazıcıdaki tasarım yeri geliyor 24 saat hatta daha uzun süre çalışmak zorunda kalıyor.

Mildeki esnemeler parça açısından çok büyük bozucular değil daha büyük bozucular var.
Kayış mesela ne kadar gergin olursa olsun ileri geri hareket sırasında yığılmalara sebep oluyor. Bu da tırtıklı bir görünüme sebep oluyor. Yay bile olsa bu salınımın önüne geçilemiyor.

Filaman nemden etkileniyor, baskı yapılırken köpük köpük baskıya neden oluyor.

Filaman kirli gelip nozzle'ı tıkayabiliyor. Bu uzatılabilir.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Andromeda

Alıntı yapılan: elek - 08 Haziran 2016, 16:48:09
İzledigim videolarda x y eksenleri ileri geri hızlı hareketler yapıyor..
Bu yazıcı için  tarama şeklinde basım yapacak program yüklenebiliyor mu..
mesela y ekseni bir yönde giderken x ekseni sagdan sola gidecek, sonra soldan sağa doğru gidecek..

mesaj birleştirme:: 16 Haziran 2016, 19:02:46

Platform  4 rulmanlı olsa daha sağlam olmaz mı?
" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

muhendisbey

@elek
olur. Zaten yapılan son çalışmalarla rework versiyonlar ortaya çıkmakta bazı dezavantaj olarak görülen eksikler düzeltilip yeniden yayınlanmakta. Yayınlanan bu versiyonlar arasında 4 lineer rulmanlı x ve y eksenleri var.

Prusa i3'ün en büyük eksik yönü hareketli tabla. Basılan parçayı sabit tutmak birçok açıdan daha avantajlı.

G kodunu nasıl üretirseniz o şekilde basar. İçine ek yazılım yüklemeye gerek yok, ancak parçayı dediğiniz şekilde dilimletmelisiniz. Böyle bir program var mı bilemiyorum.
Ancak 3 boyutlu baskı raster (tarama) uygun değil. önce kabuk oluşturup içini doldurmaya dayalı (daha az çapak oluşumu için olduğunu düşünüyorum)
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Andromeda

" Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar." ..." Tanrı'dan mesaj gelmiyor, biz Tanrı'ya mesaj gönderiyoruz"

Tlepsh

@muhendisbey

Siz de yoğunsunuzdur kusura bakmayın ama merak ediyorum neye benziyor, basabildiğiniz plastik parça v.s. oldu mu, foto falan paylaşabilir misiniz ?

Bir de bu mil v.s. konusunda bir çalışma yapabilen oldu mu acaba. Ben Muğla'da M8 civata somun v.s. bulsam şükrediyorum, bu nedenle fazla yardımcı olamıyorum çalışmalara.

muhendisbey

Yarin plastik parcalarin fotosunu paylasayim. Yalniz haberiniz olsun siyah yetmeyecek gibi. Bekledigimden fazla filament gitti

muhendisbey

muhendisbey

DaRt

Alıntı yapılan: DaRt - 15 Haziran 2016, 12:38:49
Çerçeve için fiyat geldi. 16 adet 6mm alüminyum lazer ile kesim 16 tl/adet, malzeme 40tl/adet kdv hariç. Yalnız firmanın söylediklerine göre 2,5mm çapında delikleri delinmiyor, bu noktalar markalanıyor ve sonradan delinmesi gerekiyor. Bu konuda başka araştıranlar olursa iyi olur.

Ben bir önceki sayfada yazmıştım. Ama çok içime sinmedi bu durum. Önceki sayfada linki verilen şu ürün iyi gibi. https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birimleri-prusa-i3-metal-sase-306361927/detay

yolcu27

gaziantep te ikamet ediyorum. bu işleri nasıl firmalar yapar bilmiyorum. sanayii şehri dediğimiz bu şehirde illaki vardır bu kesimi biçimi yapanlar ne diye sormak lazım hangi işleri yapanlar yapabilir bu mil olsun çerçeve olsun malzemeleri

muhendisbey

@DaRt

Bu ürün alüminyum değildir. Hurda demir saca benziyor. Eğer tabla çok ağır olursa yazıcı yavaş çalışmalı. Alüminyumun avantajı hafifliğinde. Bu şase tipi pleksiglass ve ahşapta kullanılıyor. Yani bunu kaldırmak da mesele.

aydınD

Proje etkinliği şu an hangi aşamada

Süreç nasil işliyor ve nasil ilerleyecek
Özetleyebilir misiniz

MC_Skywalker

basılacak olan parçaları ve çerçevenin durumunun netleşmesini bekliyorum. Aliexpress ten verdiğim siparişler yavaş yavaş Türkiye giriş yapıyor. Pazartesi büyük ihtimalle 3 parça elimde olur. hafta sonunda vida,somun,gijon işiyle ilgileneceğim.