Etkinlik: Picproje 3 boyutlu yazıcı yapımı

Başlatan muhendisbey, 04 Haziran 2016, 12:06:33

muhendisbey

Rica ederim. Ben de kimse okumadı diye düşünüyordum tam da :)
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

EMP_Otto

@muhendisbey Hocam kelime kelime takipteyim  ;D 
yolcu27 sorulması gerekenleri zaten sorduğu için bize soru kalmıyor.Tüm kalibrayonları bitirdim akşama insallah ilk baskıyı almayı düşünüyorum.
Bu işler zordur,özveri ister...

overlok

Çıktısını aldım, işten eve dönerken yolda okumak için.
Hanımların dikkatine, overlok makinesi ayağınıza geldi!

muhendisbey

Baskıları alın da tartışalım. Daha çok işimiz var. Bu cihazı geliştirmemiz lazım. En azından 3-5 kişi olursak tartışma daha verimli olur.

Örneğin şu anda kafama taktığım filamentin bittiğini anlayacak bir sensör, switch vs. Bittiğini algılatmamız lazım.

2. etapta tabla düzleme işine bakalım. Tablamız eğri de olsa baskı alalım.
3. etapta yazdırırken filamenti değiştirelim rengarenk baskı alalım.
4. etapta esnek filament de yazdırabilen bir extruder yapalım tasarlayalım uygulayalım. Maalesef yazıcımız esnek malzeme yazdıramaz. Hazır extruder'ler hiç basamaz.
5. etapta kendimize ait picproje adına yakışır bir yazıcı yapalım. Hem ucuz, hem hızlı hem pürüzsüz.
6. etapta marlin yada birbaşka firmware'ye insanların ağzını açık bırakacak özellikler ekleyelim.

Rakip gördüğüm firma makerbot. Eğer sağlam arkadaşlar bulursak bu firmadan çok daha iyi ürünleri olan bir topluluk haline gelelim. Canlanalım biraz. Bunu yapabiliyorsak gerisi vız gelir tırıs gider. Bir yerde bu işin ticarileşme potansiyeli de yüksek. Fikir muhasebesi yapmak, fikir alışverişinde bulunmak çok önemli.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

yolcu27

Bir ekleme de ben yapayım beyin fırtınası olsun.  Bir web cam aracılığı ile yayın yapmak. Uzaktan baskı durumunu izlemek..

Su filament bitti olayını bende çok dusundum güzel bir özellik olacaktır. Filament bitince z eksen kalkıp beklemeli.

Bu arada kayık baskısı devam ediyor kendimce bir kac ayar yaptım. A4 kagit üzerine baskı aldim.
Tabla 65 derecede filan pla  yapışıyor ama fanim olmadığı için eriyen katman donmadan üzerine diğer katman geliyor ve yamulma eğilme oluyor kenardan. Fan ile rahat tutar gibime geliyor . Yarın 40 mm lık 2 fan alayım da onlari takayim
Suan a4 üzerine baskı alıyorum ama yinede oynuyor kagit ısıyı gorunce şişme filan yapıyor bazi yerler baskıyı oynatıyor ona rağmen çıkan ürün fena değil gibi duruyor şimdilik
HUAWEI G7-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

muhendisbey

Camcıda cam kestirmeyi deneyin. Hatta evde kullanmadığınız ayna yada kullanmadığınız bir tabloda cam varsa bunu da bir değerlendirin derim.
Webcam işini yaptım ben bu arada, teamviewer webcam kombinasyonu ile oluyor.

EMP_Otto

@muhendisbey hocam webcam ve uzktan kontrol için bende bişiler düşünüyorum ama önce yazıcıyı ayağa kaldırmam lazım.

yolcu27

Ya dediğim gibi kayık yükseldikçe hareketlenme arttı sonrada devrildi tam bitmeden kayık.

muhendisbey

Dediğim yapıştırma önerilerine bak. Kağıdı ben de denedim zamanında yemedi. Hele altı geniş bir parça basmayı dene o zaman hiç basamıyorsun.

yolcu27

bugün denemelerim. kayıık fena değil fakat baş sorunum şuan tabladan malzemenin kalkması . ısıtma kullanınca çok güzel yapışıyor fakat dedigim gibi fan yok elimde ozamanda malzeme donmadan üstüne katman gelince eğiliyor yamuluyor akıyor .
KAYIK MODELİ İÇİN
0.2mm katman kalınlığı
%6 doluluk
hızı ara ara kendime göre değiştiriyorum lcd ekrandan deneme yapıyorum hangi kısımda nasıl olmasını görebilmek için ama hala tam anlayamadım :D
yarım kalmasının sebebi kayık yerinden oynadı üstünü tamamlamadan.

%10 dolulu oranı ile basıldı
0.2mm  katman kalınlığı.

sonuç çok çirkin
sebep kenarlardan kalkma sonucu nozzle belirli bölgelerde fazla içe giriyor yada es geçiyor.

yarın fan bulup fan ile deneyeceğim tabla ısımasını kullanarak.

bu arada http://www.filamentburada.com/ sitesinden numune istedim sağolsunlar adfila abs.   7hills ve türkeli olarak pla göndermişler. sadece kargo parası 7 lira siz ödüyorsunuz. Ben açıkcası 7hills i denedim beğendim bu renk 7hills pla nın rengidir. sıcaklık 205 derece sanki 5 derece daha düşük olsa daha iyi olur gibime geldi. 

en yakın zamanda sizin gönderdiğiniz plastik parçalar ile bahsettiğiniz extruderi yapacağım. bu çin malı hoş durmadı makinada :)

mesaj birleştirme:: 03 Eylül 2016, 11:24:53

20mm lik test küpü deneme istiyorum fakat bunu doluluk sıfır olarak mı basmalıyım anlayamadım üst kapağı da sanırım köprü testi olmuş oluyor aynı zamanda:D

https://www.youtube.com/watch?v=UXcTdkbpjpY

şu videodaki soldaki parça nedir amacı nedir ?

muhendisbey

Bak o katman donmadan yeni katman diyorsun ya. Son anlattığım slicer ayarına bak. Katman için geçen süre kısa ise sistem yavaşlatılıyor ve fan açılıyor.

mesaj birleştirme:: 02 Eylül 2016, 22:04:29

Fanın yok biliyorum ama orayı kurcalarsan yavaşlama da problemini azaltır.

EMP_Otto

@muhendisbey Hocam extruder ile problemim var.Filamenti itmiyor motor dönüyor fakat filament ilerlemiyor.Vidaları falanda gevsettim ama bir türlü filamenti itmiyor.608 rulman cok büyük geliyor gibi geldi bana.Filament dişli ile rulman arasında çok bükülüyor.Tavsiyenize ihtiyacım var.

muhendisbey

Tabiki
Hazır extruder almadın değil mi?
Bir fotoğraf paylaşır mısın?

EMP_Otto

@muhendisbey Hazır almadım hocam.Dediğim gibi yaylı yapınca cok sıkıyor gibiydi bende yayları cıkartıp elimle ayarlamaya calıstım fakat pek olmadı

Ayrıca filamenti yerine geciremiyorum.Çünkü 608 rulman cok büyük geliyor.Filamentin extrudera giden delikten gecmesini engelliyor hocam.

Birde ilk sayafada bulunan yayları almıstım  onlarda çok sert.Onun yerine bir arkadas  mandaldan sökmüştü birde onu deneyeceğim.

Filemant dişlisi mi kücük?Normal şartlarda yakınından gecmiyor filament 608 rulmanda çok yaklasıyor dişliye filamenti takamıyorum.

overlok

Mandal yayları da sert, tükenmez kalem yayını dene.
Hanımların dikkatine, overlok makinesi ayağınıza geldi!