Bu motoru nasıl sürerim?

Başlatan darkelf, 26 Temmuz 2016, 23:03:08

darkelf

Merhaba;
İlk notum hayırlı olsun...

Elimde bir motor var. 5 kablolu. Amis30621 entegre li bir kontrol kartı ile sürülüyor.

Ama elimde bu karttan yok. Arduino ile denemek istedim. Ama uç tesbitini bildiğim yöntemlerle yapamadım. Ortak uç vs. yok.

Bir tek 1-3, 2-4 e voltaj verince bir kıpraşım oluyor anlık.

Bir fikri olan var mı? Step motor olmayabilir mi?
Ya da nasil tespit yapmalıyım?

Teşekkürler.

Kabil ATICI

Step motor olduğunu ölçü aleti ile kontrol et. Ortak uçu ölçü aleti tüm diğer uçlarda aynı değeri gösteriyorsa unipolar adım motordur.

yani yukarıdaki resmide orta uçlar ortak olursa, diğer tüm uçlarda direnç değeri aynıdır. Diğer türlü uçlar arasındaki direnç iki katı değerde olur.
Yani elindeki motorda YEL ve WHT uçları ortaktır.
Bu uç ortak olacak şekilde ölçü aleti ile ohm kademesinde bakılırsa tüm diğer uçlarda  direnç ayndır. (motorun sağlam olma durumunda)
Ama RED ve BLU veya BLK ve GRN dirençleri Y EL ve WHT ile RED arasındaki direncin  iki katı olur. Bu şekilde orta ucu bulabilirsin.
ambar7

darkelf

Merhaba öncelikle ilginiz için teşekkürler.
Aslında sorumu eksik yazmışım. Daha önce araştırdım nasıl yapıldığını ama ölçüm sonucu çok step motor gibi durmuyor demek istemiştim.
Ya da ben tam anlamamışım. Bir de ben yazayım bakalım sizin yorumunuz ne şekilde olacak.

Yaptığım ölçüm şu şekilde:
1-3 arası 7.8 ohm
2-4 arası 7.8 ohm
5. uç hiç bir şekilde tepki vermiyor ölçümlere.
Multimetreyi diyot ya da kısa devre ölçümü moduna alınca
1-3 arası ve 2-4 arası ötüyor alet. Kısa devre ya da bağlantı (işte adı neyse) var gösteriyor.

5. uç kiç tepki vermiyor hiçbir ölçüme. 1-3 ve 2-4 arası 7.8  ohm özetle.

kayatech

datasheet 'inde step motor driver olarak geçiyor. Demek ki motor step motor. Unipolar olmayabilir bipolar olabilir.