STM32F103C8'e ethernet çipi bağlamak

Başlatan z, 17 Eylül 2016, 18:33:38

ByTEK

Alıntı yapılan: z - 18 Eylül 2016, 15:56:14
Bir dakika şimdi, bir switche bağlı cihaz ile switch arasında hiç collusion durumu oluşamaz mıi?

Hocam yazmsı zor geldi. ama nette bulduğum paragraf benim diyeceklerimle aynı.

Alıntı YapCD (collision domain=çarpışma alanı)

CD, bir paketin çarpışma ihtimalinin olduğu alana verilen addır.

Şöyle ki, Hub üzerinde aynı anda sadece bir paket akışı olabilir, yani hub a bağlı aygıtlardan sadece bir tanesi aynı anda paket gönderimi yapabilir. Eğer birden fazla aygıt aynı anda paket gönderimi yaparsa çarpışma(collision) meydana gelir..
(Ayrıca bu nedenle hublar a half dublex çalışır diyoruz, yani hub üzerindeki bir aygıt aynı anda sadece paket alımı ya da gönderimi yapabilir, aynı anda gönderim ve alım yapamaz.)

Switch ise full-dublex yapıdadır. Aynı anda hem paket alımı hem de gönderimi switch üzerine bağlı tüm aygıtlar tarafından yapılabilir. Switch e bağlı her aygıtın kendi çarpışma alanı vardır.

Broadcast Domain(genel yayın alanı), bir genel yayın(broadcast paketinin) network üzerinde ulaşabileceği tüm alanlar anlamına gelir. Bu kavramı anlayabilmek için unicast, multicast ve broadcast adlı bölümleri incelemeni öneririm.

Bridge le ve Router lar broadcast domaini ayırırlar (Vlan da ayırır)

Özetle,
Hub üzerine bağlı tüm aygıtlar için sadece bir çarpışma alanı vardır.
Switch in her portu bir çarpışma alanıdır.
Router ve Bridge broadcast paketi geçirmez.
Umarım iyi anlatabildim..

AsHeS

W5100 gibi tcp ip stacki içinde çipler varken olay hem driver yazarım hem stack e nasıl gitmiş @z hocam :).

Vakit kısıtınız olmadığından zevkli bir konu stack yazmak. Zaten layerlarda ki protokoller de belli ağır ağır yazarsınız.

z

Açıkcası ben de zor olduğunu düşünmüyorum. Her bir layera ait veri yerleşim kurallarını (header yapısını) internetten bulduktan sonra data bloğundan bunları okuyup okuyup gereğini yapacağız.

Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

muuzoo

@z hocam belki verilmiştir ama istediginiz Ethernet pakedini oluşturmak için şu açık kaynak programı kullanabilirsiniz. Bir zamanlar fpga üzerinde udp ile haberleşmek gerekmişti, testler için bu programı ve wireshark i kullanmıştık. Ben ubuntu ile derleyip kullanmıştım, muhtemelen Windows ile de derlenir.

Ekleme : Şimdi baktım Windows için exe olarak sunmuşlar, doğrudan kullanılabilir durumda.

http://packeth.sourceforge.net/packeth/Home.html

Moto G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

z

Eve gidince verdiğiniz linklere bakacağım.

Olumsuz görüşler bana hep bu resmi anımsatır.

z

Bilgisayardan herhangi bir IP numarasına ping attığımızda neler oluyor?

mufitsozen

Alıntı yapılan: z - 18 Eylül 2016, 15:56:14
Bir dakika şimdi, bir switche bağlı cihaz ile switch arasında hiç collusion durumu oluşamaz mıi?

hocam tx ayri rx ayri ne collision yav?

https://www.youtube.com/watch?v=eAP6KOeyAd4

mesaj birleştirme:: 18 Eylül 2016, 16:59:24

Alıntı yapılan: z - 18 Eylül 2016, 16:56:53
Bilgisayardan herhangi bir IP numarasına ping attığımızda neler oluyor?

neler oluyooor neleeerr!
Aptalca bir soru yoktur ve hiç kimse soru sormayı bırakana kadar aptal olmaz.

z

@mufitsozen

Konu gayet iyi anlaşıldı. Hah böyle de.

Bu başlık altında dolaşmaszan iyi olur. Kendine başka bir başlık aç hocam.

muuzoo

@z hocam ping ICMP protokolüne bağlı olarak çalışan bir program. O yüzden benim önerim size önerilen programlardan birini kullanarak kendi sabit Ethernet paketinizi üretip çalışmak. Bilgisayar üzerinden Ethernet ile veri gönderip, mcu üzerinden RS232 ile gelen paketi geri bilgisayara gönderip bakmak daha kolay bir çözüm olur sanki.

Moto G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

z

Nihayet eve geldim ve verilen linklere göz atabiliyorum. İşyerinde iken ne video ne de resim görebiliyordum.

Mufitsozen hocamızın verdiği  şarkılı türkülü youtube videoları kuru gürültüden başka bir şey değil. Cımbızla ağzından laf da almak istemiyorum.
O yüzden mufitsozen hocamı bu başlıktan afaroz ediyorum. Kalmak ister ve ortalığı bulandırmak isterse de kendi bileceği iş.
Tek başına kitap isimleri ya da al şunu oku gibisinden internetteki bazı linklerinin de verilmesini de yardım olarak görmüyorum.

Gerbay hocam güzel şeyler yazıyor ama verdiği bilgiler işi bilenlere yönelik. İçinde çok fazla teknik terimler ve kısaltmalar var. Bilene yönelik açıklamalar gibi.
Gene de kafamda az buçuk bir şeyler şekilleniyor.

Taa başında da belirttiğim gibi ben zaten bu işleri hiç bilmiyorum.  "Bilmiyorsan bu moku git okuluna oku" diyenlerle de işim yok.

magnetron

z hocam bu konuda anlatılmış

https://www.picproje.org/index.php/topic,45144.0.html

hatta siz de mesaj yazmışsınız zamanında

ama UDP protokolü anlatılıyor

z

Hocam belki cins, ukela biriyimdir. Aslını sorarsan değilim ama karşı taraftan öyle görülüyor olabilirim.

Kusuruma bakmazsan seni eleştireyim.

Şimdi bilmeyen  biri olarak soru sorduğumuzda sağolasın cevap veriyorsun ama verdiğin cevap  bilmeyene değil de en azından senin ayarında bir adama veriliyor gibi.

Ne demek istediğimi anlatabildim mi bilmiyorum. Dediklerin harfi harfine doğrudur ama benim işime yaramıyor. Hani konuyu bilsem tamam diyeceğim.

Bugün bir arkadaşımla konuşurken güzel bir örnek verdi.

Doktorlara gideriz ve sorun ne doktor dediğimizde bazı doktorlar şöyle der.

(Atıyorum)

Vasküler lezyonlar nedeniyle hemopapris hormonunda zitelasyon peak yapmış.

Biz de hiç bir şey anlamadan haaaa deriz.

Ama bir başka doktor şöyle açıklar.

Damarlarınızda biraz hasar var ve bir hormon seviyesi artmış bu da kolunuzda ağrıya neden oluyor.

İlk  doktor %100 doğru şey söylüyordur. Fakat 2. doktor belki biraz eksik vs açıklamıştır ama bize daha yakın daha anlaılır cevap vermiştir.

Açıkcası ben senin cevaplarını ilk doktorun ki gibi görüyorum.

Yoksa sorularımıza cevap verme gayretini takdir ediyorum.

--------------

Mufit hocama bu gün kızgınım. Aslında hep kızgınım. Sana yardımcı olmuştur ama ben forumda yaralı parmağa işediğine pek tanık olmadım.

Şu kitabı oku. Bitti. Biraz C çalış bitti.

Bence bu yardım şekli değil. Belki bizzat ikili yüzyüze görüşmelerde dili açılıyordur ama forumda ki cevapları bana çok şey ifade etmiyor.

------------

Yazılanları dikkate almıyorsun demişsin ya. Bugün yazdığın mesajı okudum bir resimi gördüm diğerini göremedim. İş yerinde yasaklamalar nedeniyle sistem engellemiş.

Zaten eksik bir resim olduğunu mesajındaki anlatımından farkettim.

Bu nedenle yazının üstüne tekrar tekrar soru sorduysam sebebi budur. (Yazılanı dikkate almamam bu mu?)

Bugün yazılanları şimdi eksiksiz görebiliyorum. Eve yeni geldim çünkü.

https://www.picproje.org/index.php/topic,65601.msg509900.html#msg509900 burada yazdığın cevaba karşılık bir soru daha sormak istiyorum ama bu yazıma cevap vereceksen onu bekliyorum.

RaMu

Keşke @z hocadaki şevk ve azim
öğrencilerde (özellikle üniversite öğrencilerinde) ve
öğretmenlerde de olsa.
Her gün yeni doğmuş bebek gibi önüne çıkanı öğrenmeye çabalıyor.
Ben hayranlıkla izliyorum @z hocam.

Konuylada ilgileniyorum, takipteyim, bizde bir şeyler öğreniriz bu arada.
Sorularınıza hızlı cevap alın: http://www.picproje.org/index.php/topic,57135.0.html

Yuunus

@z hocam kızmazsan bir dokuman onerecegim, terimler frame yapisi 10/100 IEEE 802.3 icin guzel aciklanmis http://ww1.microchip.com/downloads/en/AppNotes/01120a.pdf

z

Anlaşıldı mimlenmişim.

Ne güzel doküman pek çok sorumun cevabını bulabileceğim gibi.