gsm üzerinden görüntü aktarımı

Başlatan respected, 12 Ekim 2005, 15:23:04

respected

gsm üzerinden görüntü aktarmak istiyorum. Bu işi bilen varmı ya da teknik olarak mümkün mü bilen arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

rf

Çok anlaşılmaz bir soru olmuş bu soruyu kolaylaştırmak için bir kaç soru sorayım.

Soru  1:   GSM Ses verisi üzerindenmi yoksa GPRS üzerindenmi  iletilecek
Soru  2:   Gönderen ve alıcı tarafında bu işi yapan pc mi yoksa elektronik bir sistemmi olacak

soru 3:    Görüntü kaynağı ne video sinyalimi dvd divx mpg...
Soru 4: Hedeflenen fps hızı nedir
.
.

Cevap : Görüntü nakli Bilgisayar yada bilgisayar yazılımı çalışabilien bir elekktronik cihazdan internet üzerinden transfer edilebilir alıcıda aynı özelliklerde olamsı gerekir örnek msn programı ve webcam gsm için ise gsm modem kartı alınarak internet e bağlanılır 1-5fps .
KOSGEB Girişimcilik Desteği Bilgi ve Paylaşım Platformu http://www.girisimcilikdestegi.com/

picusta

Yurtdisinda bu senenin basindan beri cep tel operatörleri bu isi yapiyor. Yani cep telden cep tele 3. nesil cep telfonu ile video konferans, hiç araya bilgisayar koymadan. Bence cevap: gsm operatörüne göre degisir.

respected

teşekkürler arkadaşlar. haklısınız çok genel bir soru sordum galiba. Aslına acelem olduğu için sadece o an düşündüğüm kadarını yazdım. Yazdıklarınızdan biraz olsun kafamda ışık oluştu.

Yapmak istediğim tam olarak. bir yere kamera koyup orayı istediğim anda izlemek. Bu iş ip kamera ile çözümlenebilir ama bilgisayar olmayacak. Verici kısımda sadece  elektronik devre olacak. Alıcı kısımda bilgisayar da olabilir. Ayrıca izlenecek yer herhangi bir yer olabileceği için gsm şebekesi ya da gprs üzerinden olabilir.

gofe

Ben bu işle çok uğraştım. Yapmak istediğim video sinyalini Gsm ile gönderip, başka bir gsm ile sinyali tvye aktarmak istedim. Önce ses frekansının üstüne bindirmek istedim. Birkaç ıc buldum bu iş için ama elimdeki teknik imkanlar Smd devre kurmaya imkan vermediğinden o parçalarla çalışamadım.Daha sonra gsm in sf bant genişliğinin bu sinyali taşıyamayacağını bu parçalarla boğuşurken anladım, ve nihayet hız sorunu ile karşılaştım,ya çözünürlüğü düşürecektim yada boyutu neuse her ikisindede tam ekran bir görüntü mümkün olamadı, parça parça fotoğraflar göndermek son nokta oldu, 1 kare nin yaklaşık 105 sn de geleceğini hesapladım ve vaz geçtim. tarih:2000.
Sonra tekrar coştum gprs ile yapabilirmiyim diye ama ondada netice farklı değil ve özelliklede benim isteğim şu ki  gsm-gsm haberleşme, gprs olursa araya network girecek oradan bu işlem nasıl olacak onu bilmiyorum zaten.

Sonuç fos oldu açıkçası sana kolay gelsin.

respected

teşekkürler arkadaşım. Sayende epey bir zaman kaybından kurtuldum.

gofe

Ama bu iş eninde sonunda yapılacak bence uğraşmaya devam etmek lazım, şahsen ben hala fırsat kolluyorum, yeni parçalar yeni fikirler gibi.