Ft232RL

Başlatan xoom, 19 Kasım 2016, 17:58:12

HexfeT

İlginç birşey oldu.  :D

Tanesi 2$ a 10 adet aldığım, orijinal gibi görünmesine rağmen patates çıktı, hiç çalışmadı, para iadesi aldım dediğim FT232RL'ler orijinal ve sağlam çıktı.

Bu harici kristal olayı kafama takıldı. Dokümanda fabrika çıkışı default olarak dahili osilatörün enable olduğu belirtilmiş. Acaba bendekilerde durum tersi olabilir mi diye düşündüm. 12MHz kristal bağlayınca çalıştı. FT Prog ile harici osilatörü disable edip kristali sökünce normal çalışmaya başladı.

xoom

Bende bugün 1.mesajda yazdığım GG linkinden 2.Ürünü satın aldım. henüz denemedim ama 1.aldığım ürünü kendim bozdum diye düşünüyorum. Akşam inşallah sorun olmadan kullanabilirim. Bu arada Aliexpresten aldığınız linki verirmisiniz. YEdekte bulunsun 1-2 tane daha alayım:)

HexfeT

Tek negatif feedback veren ben oldum adama.

https://www.aliexpress.com/item/FTDI-FT232-FT232RL-USB-TO-SERIAL-UART-SSOP-28-IC/32229928469.html?spm=2114.13010608.0.0.iSDy3k

Bu arada her yerde satılan bu kırmızı modüller dediğim gibi hiç güvenilir değil. Aldığım 10 tane modülün birinde kısa devre vardı, dördünün dahili 3.3v reg. sorunlu ve stabil çalışmıyor. Kalan beşi normal ama %50 fire veren çipe güvenip hiçbir yere takmam.

xoom

Şimdi verdiğiniz linkteki ürün patates mi değil mi anlamadım. Orjinal  dediğiniz hangisi?

HexfeT

Linkteki ürün patates değil. Nasıl olduysa fabrika çıkışı harici kristal ile çalışacak şekilde konfigüre edildiği için patates sandığım ürün. Harici 12MHz kristal bağlayıp dahili osilatörü enable etmeden çalışmıyor. Belki FTDI dan mal alan bir şirket çipi bu şekilde talep etmiş, dönüp dolaşıp bana gelmiştir diye düşünüyorum. Garanti edemem ama bence %99 orijinal FT232RL

xoom

Bu konu üzerinden bir soru daha sormak istiyorum.. Devremi lm2576 üzerinden 4v ile besliyorum.
Şimdi bu Modülü RX TX pinlerini PIC ile Çapraz olucak şekilde Bağladım FT232RL modülüne USB üzerinden gelen +5V ve GND'yi  devremdeki VDD(+4v) ve GND'ye bağlamalımıyım değilmiyim?

Düzeltme: Sadece GND'yi bağlayarak İletişim Sağladım.

kamilsorhan

Sayın  kudretuzuner istediğiniz şemayı gönderiyorum FT232RL  İsis' te  yok bunun için İsis şemasını çizemedim el ile çizmek zorunda kaldım.Baskı devreyi Ares' te ki 28 ayaklı
SSOP28  kılıfını kullanarak  çizdim.Ares çizimi dahil tüm dosyaları  RAR veya PDF dosyası olarak
göndermek istedim ama  göndermeyi başaramadım.Eğer siz şemayı Ares' te yeniden çizmek isterseniz Ares,  SSOP28 kılıfın da DRC hatası veriyor bunu dikkate almayın.Kart
bu hali ile sadece  5 volt ta çalışıyor 3.3 volt ta çalışmaz.Kartı, çalışıp çalışmayacağını  merak ettiğim için aceleyle yaptım,3.3 v. çıkışını ihmal ettim .
Daha önceki mesajım da belirttiğim gibi bu kartı Arduino nun Entegresi Atmega328 i programlamak için kullanıyorum bunu yaparken Atmega328 in beslemesini bu karttan yapıyorum.Bu hususu dikkate  alın.Kart kesinlikle çalışıyor.Yararlandığım kaynak  www.xmechatronics.com.

kudretuzuner

Merhaba,
Teşekkür ederim.Zahmet oldu size.
Amatör

HexfeT

Kimin ne mal olduğunu o kadar iyi anlıyorum ki artık aklıma gelen başıma geliyor hep. Önceki sayfadaki skop çıktısı koyduğum mesajımı yazarken bunun olacağını adım gibi biliyordum. FT232 kullandığım bir ürünüme alternatif ürün satan bir dangalak gelip bu konuyu bulmuş. Kulp takacak ya bahane arıyor dedektif gibi.Mesajımdan işine gelen kısmı caps almış, sahte çip kullanıyor diye yaygara yapıyor. :) Yahu ne ahlaksız çamur adamlar var arkadaş. Halbuki açık açık yazmışım "Kısacası %100 orijinal değilse bu çipe güvenmeyin. Hele ki ticari üründe asla kullanılmamalı, başa bela olur." diye.

OG

Alıntı yapılan: HexfeT - 01 Aralık 2016, 23:54:33
Kimin ne mal olduğunu o kadar iyi anlıyorum ki artık aklıma gelen başıma geliyor hep. Önceki saydaki skop çıktısı koyduğum mesajımı yazarken bunun olacağını adım gibi biliyordum. FT232 kullandığım bir ürünüme alternatif ürün satan bir dangalak gelip bu konuyu bulmuş. Kulp takacak ya bahane arıyor dedektif gibi. Üstteki mesajı caps almış, sahte çip kullanıyor diye yaygara yapıyor. :) Yahu ne ahlaksız çamur adamlar var arkadaş. Halbuki açık açık yazmışım "Kısacası %100 orijinal değilse bu çipe güvenmeyin. Hele ki ticari üründe asla kullanılmamalı, başa bela olur." diye.
Kim, nerede demiş?
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

HexfeT

Bizden değil. Bu forumla alakası yok. Öyle bir adam bu forumda barınamaz zaten. Sosyal medyada adının başına AR-GE yöneticisi, yazılımcı, mühendis falan yazıp övünen fakat bir moktan anlamayan beceriksiz tipitiplerden biri.

Meşhur kubilayımız vardı bi. Onun gibi biri işte.  ;D

kudretuzuner

Merhaba,
FT232RL gayet güzel çalıştı.Bilgi paylaşımı yapan arkadaşlara teşekkür ederim.PC'den PIC'e PIC'ten PC'ye Dataları usb 'den okudum yolladım.(4metrelik şiltli kablo ile test ettim)
https://www.youtube.com/watch?v=Nx9cmW9Kqi8&feature=youtu.be
Amatör