pc817 optokublör(yardım)

Başlatan alikorkmaz_88, 24 Ekim 2005, 15:18:52

alikorkmaz_88

pc817 opto kublörü nasıl akım geçirebiliriz led kısmından bunun için napmamız gerekiyor ?

aster

@cozturk, 2 aynı msj vardı birini sildim ama senin msj ında varmış özür

soru soran arkadaşım, ledi yakabilmen için bir direnç üstünden seri akım akıt, ne bilim mesela 12 VDC den 1k ile seri optoya bağla gibi

stlg

Sevgili alikorkmaz_88
Arkadasım pc817 biliyorsun bir ledden ve bir fototransistorden olusur
uzerindeki kentigi kendine cevirirsen sana yakın on sol bacak ledin
artı ucu buraya bir direncle artı gerilim vereceksin on sag bacaksa ledin
eksi ucu direnc degerini verecegin gerilime gore ayarla 12v a kadar 1k
işini gorur sana uzak olan sol arka bacak foto transistorun kollektor ucu
sagraki ise emetor ucu bu foto transistorle ne yapmak istedigini acıklarsan
sana yardımcı oluruz pc817 yi bir entegre gibi dusunursen 1-2-3-4.bacak
1-led +
2-led  -
3-E
4-C

ALLAHA  EMANET OLUNUZ
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

mustafacifci

arkadaşım en son tasarladığım yüksek gerilimli dev skor tabelası gibi bir sistemde kullandım ve çok memnunum.

ilk önce 1 nolu uc led diyodun artı ucu ve 2 nolu uc eksi ucu

ideal olarak led diyot tan verim alabilmek için 15 ma akım uygun oluyor
bu durumda led uzerinde 1.2 volt falan gerilim oluşuyor yani lede bağlayacağın seri direnç=(verdiğin gerilim-1.2volt)/15ma ile istediğin gerilimde çalıştırabilirsin. 220 voltta falan çalıştıracaksan verdiğin gerilim olarak max noktayı 311 volt değerini al yakma pc817 yi tabi bu arada seri direncin wattınıda hesapla:)

neyse gelelim 2. tarafa orada bi npn transistör var ve baz kısmıda diyot gibi dusun ama buradan normal olarak 20-30 ma akım maksimum kullanacakmış gibi hesapla. gerisi kolay . yaptığım devrede harici haberleşmeler falan dahil 24 adet pc817 var ve 1 aydır sorunsuz çalışıyor.