uzun aradan sonra hangi picler ile devam edeyim

Başlatan sigmoid, 11 Mart 2017, 23:42:02

sigmoid

Eskiden hobi devreleri yapıyordum. Arduino insanı hazırcılığa itiyor. Tekrar piclerle uğraşmak istiyorum. En son bıraktığımda pic16f628a pic16f877a pic12f675 kullanıyordum.

En son güncel olarak hem piyada rahat bulunan fiyat/performanslı modeller nelerdir.

kantirici

Konu ile hobi olarak ilgileniyorsanız bence arduino en iyisi.

sigmoid

Arduinoya başlamamın nedeni, arduino tarafındaki kodları ve kütüphaneleri pic e taşımaktı. Ama insanı tembelliğe hazırcılığa itti. Oralarda kaldık. Arduino için hertürlü kütüphaneyi rahat bulabilirken picte yalnızsınız. Genelde insanlar kapalı kod kullanıyor.

Maxim

18F25K22, 12F1822 işlemcileri kullanın
16F628 gibi işlemciler tarih oldu
acaba hala 16F84A kullanan varmı türkiyede birden aklıma geldi.

insanlar internetten hazır arduino kodu indirip copy/paste yapıp devreyi çalıştırınca aniden elektronikçi oluyor.
5voltluk bir regülatör devresi çiz desen çizemez

Melih1802

Bir çok proje yaptığını idda eden birine " bir transistörle kağıt üzerinde led yak " dedim çizemedi:)

LukeSkywalker

Bu konuya forumda defalarca değinildi.
Mikrodenetleyici seçimi tamamen yapılmak istenilen projeye ve fiyata bağlıdır.
Benim projemde 16f84A yeterliyse ve fiyatı da uygunsa onu kullanırım. Başka bir projede STM32F429 ihtiyaçlarıma cevap verebiliyorsa onu kullanırım. Yani hangi PIC diye bir şey yok. Ha öğrenmek açısından hangi denetleyiciden başlayayım diye soruyorsanız 18F4550 bence ideal.

skara1214

Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

94onur94

Pic yerine atmeli tavsiye ederim. Kod yazması daha zevkli. En önemlisi fiyatları pice göre daha uygun ve performansları daha yüksek.

skara1214

@94onur94  bende sana birşey önereyim hiç picle atmelle uğraşma direk armla uğraş en çok ondan zevk alacaksın. Kaynak arıyorsan internette bol ama en yakın hem benim hemde @muhittin_kaplan  ın eğitim  videoları var
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

94onur94

@skara1214 Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Yaklaşık 4 yıldır arm ile uğraşıyorum. Medikal cihazları tasarlayan özel bir şirkette cihaz yazılımlarını kodluyorum. En güzelide bu yazılımları gui ile birleştirmek.

skara1214

Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

94onur94

Hobi devreleri ile uğraştığını söylemiş. Böyle basit devreler için arma ne gerek var. Daha düşük seviye denetleyiciler ile uygulamalarını kolaylıkla yapabilir.

skara1214

valla ne yalan söyliyeyim ya arduinoyla uğraşşın yada armla. Arm pic ve atmelden daha kolay kullanımlı
Herkes ölür ama herkes gerçekten yaşamaz

mg1980

Amatörce kendi işlerimi yapıyorum. Hep sizlerden bir şeyler öğreniyorum. ASM ,Pic Basic, MikroC ARM ,CCS C  Arduino ile yabana atılmayacak işler yapabildim. Yanlış anlaşılmasın ama bu Arduino ile profesyonel sayılabilecek işler de yaptım. Başlangıçta hazırcılık peşin hükmüne katılıyor gibiydim ama kusura bakmayın şimdilerde bu görüşe katılamıyorum. 16 TL.ye her şeyi üzerinde bir kart alıyorsunuz kart yapma zahmeti yok.Buna 32 Kb.ye kadar limitsiz program yazabiliyorsunuz. Gerçi ben 8Kb.yi geçmedim ama ihtiyaç olsa sınırlama yok.Hazır kütüphane deniyor, Timer1,2 kütüphanelerini hazır alsam ne olur ? Mesela 7 segment tek digitte sıkıntı yok ama iki digitte tarama yöntemiyle bir hafta uğraşarak kütüphanesiz işimi hallettim.Konu da bir makina üzerinde kısmi tadilat. MikroC de farklı değil. Hepinize saygı ve selamlar.

Murat Mert

En çabuk ucuz ve kullanışlı dersen18f4xkxx serisini kullan.
mert07