PİC12F1572 Programlama

Başlatan bilim_teknik, 13 Nisan 2017, 13:28:48

bilim_teknik

Arkadaşlar elimde çok fazla sayıda PİC12F1572 bulunmakta bunları kullanmak istiyorum ama programla konusunda hiçbir anlayabileceğim detay bulamadım yardımcı olurmusunuz?
|^^^^^^^^^^^^\ ||\  |__PICPROJE.ORG __| ||'""|""\___  | _____________ l | |__|__|___| )  (@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)

ghistmanzero

8 pinli Denetleyiciler nedense daha çok hoşuma gidiyor :D  youtube ta  ccs c şeklinde veya mikro c şeklinde aratirsaniz bir kaç egitim serisi çıkar. Hangi editoru seçeceğiniz size kalmış. Oluşturulan hex dosyalarını pice yazdırmak için de  bir pickit alırsınız. Onunla programlarsiniz.

Not: çok fazla varsa ben de bi kaç taneye hayır demem :)
kolay gelsin

Kabil ATICI

MPLABX kullanabilisin. Sanırım artık program ile birlikte Code Configurator var. Birçok işlemci için sana işini hızlandırabilecek temel kodları yaptığın bir kaç seçenek yardımı ile üretebilmekte. Sanırım belirttiğiniz işlemci içinde olması gerekir.
ambar7

bilim_teknik

Piclerden elimde sıfır olarak yok. Picler kontal firmasının yapmış olduğu verici kumandalarda bulunuyor. Ben kumandalar dan sürekli kullanıyorum şuan ama kendi alıcı kartımı daha düşük maliyetlerde üretim yapabilmem için verici piclere kendi programımı yüklemek istiyorum. Şuan bunun araştırması içerisindeyim.
|^^^^^^^^^^^^\ ||\  |__PICPROJE.ORG __| ||'""|""\___  | _____________ l | |__|__|___| )  (@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)

malaga

pickit 2 ile cok rahat yüklersin delab da klonu var.
Hiç bir kimsenin gönlünü yapmak için Allahın hükmünü çiğneme

ghistmanzero

@bilim_teknik  şansa bak ki  ben de rf alici verici için filan birer örnek hazırlamıştım daha önce :) taa okul yıllarında yazmıştım. Şimdilerde de basit bir kombi termostati için kullandım onları :)
https://m.youtube.com/watch?v=viqP8cPDKeo
Videosu da burda hatta. Rf işi zevkli :) yaptıktan sonra evde bi uçtan bi uca denedim. Antenler yukarıya doğru dik tutulduğu sürece sıkıntısiz çalışıyor. Duvar filan kayip yaşanmadi. Üniversite yıllarında zaten açık alanda test etmistim. 70-80m çekiyordu.ama o zamanlar işimi garantiye alıp udea nin modüllerini kullanmıştım. Bu videodakiler malum piyasanın en ucuz ürünleri :D bir de cıft kanallı iki modlu alıcı verici kattınin baştan sona tasarimi filan duruyor. Onlardan bi 50-60 tane bastiracaktim sözde. Bir türlü kısmet olmadı. Şimdilerde aklımda badka şeyler de var ama işlet sıkıntıda :D pickit3 filan alırsanız elimde bi kaç mb lik bir programmer arayüzü var. Mplabx donanımlı ve gayet güzel çalışıyor. Bendeki daha basit. Daha sade birşey. Sadece hex dosyasını yazmak icin kullanıyorum. Hani isterseniz paylaşirim onu eve geçince.