Çin'de Membran Switch

Başlatan makdeniz, 26 Temmuz 2017, 16:10:26

makdeniz

Bugün Membran Switch yaptırmak için fiyat araştırıyorum ama fiyatlar çok pahalı.  65 x 100 mm boyutlarında 5 Led ve 4 Button olan bir membran swich'e 50 adet için 15 euro birim fiyatı veriyorlar var mı yurtdışında bu işi yapan ucuz bir firma ?

Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

Sozuak

Sizin sorununuzu çözmez ama membran switchin membran kısmını nasıl yapıyorlar kısaca anlatayım. Direkt bu işi yapan firmadan görüp öğrendim zamanında. Polikarbonatı bilirsiniz. Armatürlerden araba far camlarına, çanak çömlekten bardağa kadar kullanılan malzeme. Bunun kağıt gibi olanına lexan diyorlar. Lexan denen bu malzemeye tersten mürekkep püskürtmeli yazıcı yada plotter ile baskı alıp gösterge vs olacak kısımları varsa maskeleyip arkasını da uygun bir akrilik sprey boya ile boyuyorlar. Çift raraflı şeffaf bant tipi yapışkanla da arka yüzeyi istediğiniz yere yapıştırıp gerekirse pcb üzerine koyacağınız butonları yapıştıracağınız sert yüzeye uygun delikler açıp oradan kafaları çıkacak şekilde monteliyorsunuz. Çizimi de ister photoshop ister vektörel tabanlı Corel Draw ne ile ne renkte çizerseniz çizin. Renkli yada s/b lazer ile bile deneyip baskı alabilirsiniz ama fiksasyon için arka mutlaka boyanmalı.

cann

butonların üzerindeki bombelik ısıtılarak kalıpdamı oluşturuluyor.

Erol YILMAZ

@Sozuak
Bilgilendirme icin tesekkurler,

Bildigim kadariyla aluminyum kalip ile isitarak yapiyorlar gofrajı...

Once baski, sonra gofraj ve kesim.

gokhan1500

Hocam adet bu işlerde fiyatı çok etkiliyor.Üreticinin 1 adet de olsa paneliniz için yapacağı belli işler aynıdır ve bunlara adet den bağımsız maliyette toplam maliyette yer alırlar.
Sabit maliyetler az adete bölündüğü için birim fiyatın yüksek çıkması normaldir. Şu an 200 adet paneli a liraya alırken aynısından 50 adet istediğimde fiyat x2 ye çıkabiliyor.

yas

Butonlar ve led ler leksan üzerindemi yoksa sadece mekanik olarak yerlerimi var.
Ankara da artser reklam a yolları ve ledleri üzerinde olan bir model yaptırmıştım. Süper kaliteli iş çıkartmışlardı fakat zamanla tuş takımının yolları arasında kısa devreler meydana geldi. Özetle yaptırdığımız bütün paneller arızaya geldi.
Daha sonra yine başka bir iş için Artser reklamdan 200 adet için fiyat aldım, bu iş sadece leksan etiket şeklinde idi. 3€ fiyat geldi. 15 günde teslim süresi vardı.
Araştırma sonucu Ankara Adasır reklam ile tanıştım (yeni gömlek bir firma işi becerebilirler mi diye çok tereddütte kaldım.) tanesini 2 tl den 2 günde teslim ettiler fiyat performans olarak çok memnun kaldım tavsiye ederim.

makdeniz

Alıntı yapılan: yas - 27 Temmuz 2017, 15:32:20
Butonlar ve led ler leksan üzerindemi yoksa sadece mekanik olarak yerlerimi var.
Ankara da artser reklam a yolları ve ledleri üzerinde olan bir model yaptırmıştım. Süper kaliteli iş çıkartmışlardı fakat zamanla tuş takımının yolları arasında kısa devreler meydana geldi. Özetle yaptırdığımız bütün paneller arızaya geldi.
Daha sonra yine başka bir iş için Artser reklamdan 200 adet için fiyat aldım, bu iş sadece leksan etiket şeklinde idi. 3€ fiyat geldi. 15 günde teslim süresi vardı.
Araştırma sonucu Ankara Adasır reklam ile tanıştım (yeni gömlek bir firma işi becerebilirler mi diye çok tereddütte kaldım.) tanesini 2 tl den 2 günde teslim ettiler fiyat performans olarak çok memnun kaldım tavsiye ederim.

Yollar ve Ledler membran üzerinde olacak soylemesi ayıp bu işin en iyisi olacak firmaya 800 tl ye panel etiket yaptırdım. Numeniyede gönderdim ama işi beceremediler. Bende bari membran yaptırıp işçiliği minimuma cekeyim dedim. Adasır reklam dediginiz girma membran isi yapiyor mu yani led ve butonlu ?
Karanlık olmadan aydınlık, Ölüm olmadan yaşam mantıksız.

tekosis

@yas 2tl den dediğiniz malzemenin bir fotoğrafı var mı? Tam olarak neden bahsedildiğini merak ettim, öğrenmek isterim.
İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendin bilmezsin, bu nice okumaktır.

yas

Alıntı yapılan: tekosis - 28 Temmuz 2017, 00:41:33
@yas 2tl den dediğiniz malzemenin bir fotoğrafı var mı? Tam olarak neden bahsedildiğini merak ettim, öğrenmek isterim.

Hepsi müşteriye gitti elimde hiç numunesi kalmadı ama bildiğiniz leksan etiket. Benim etiket buna benziyordu renkleri farklıydı http://www.sistemreklamajans.com/uploads/images/products/1444197986_img20150930wa0013.jpg

Alıntı yapılan: makdeniz - 27 Temmuz 2017, 21:25:34
Yollar ve Ledler membran üzerinde olacak soylemesi ayıp bu işin en iyisi olacak firmaya 800 tl ye panel etiket yaptırdım. Numeniyede gönderdim ama işi beceremediler. Bende bari membran yaptırıp işçiliği minimuma cekeyim dedim. Adasır reklam dediginiz girma membran isi yapiyor mu yani led ve butonlu ?

Adasır ın elinde medikal cihazlara ait membranlı birkaç numune var kalite 1. sınıf kendilerimi bastı yoksa numune olarak ellerinde mi var bilmiyorum.
Firma daha öncede belirtiğim gibi yeni bir firma. Ama tecrübeleri var ve işe özendikleri için iş temiz çıkıyor.

Artser de yaptırdığımız yollar ve led ler üzerinde olan panelin görüntü olarak kalitesi tartışmasız benden 5 yıldız aldı. fakat önceden de belirtiğim gibi zaman içerisinde yollarda kısa devreler oluştu. Bu üründe 3 adet farklı renkte led 20 adet te düz (dokunmatik gibi işlev görmesi için düz tercih ettik) buton vardı. Tuş takımı 4x6 matriks yapıda idi iletken yollar baya yoğunduve çift katmandı. Genelde çok kullanılan butonlar zamanla basılı kalmaya başlıyordu. Zannedersem butonları membran olarak tercih etseydik bu sıkıntıda olmaya bilirdi.

yas

Alıntı yapılan: yas - 27 Temmuz 2017, 15:32:20

Arkadaşlar özür dilerim hafızamın beni yanıltması sonucu yanlış bir bilgi paylaştım. 2 tl ye yapılan iş (yine adasır yaptı) başka bir işin 2 renkli serigrafi baskı işi idi.
Leksan etiket olan işin adeti 4.5 tl idi yaklaşık 7 ay önce yapıldı.