Stun Gun

Başlatan XNHCX, 19 Ocak 2003, 22:05:15

XNHCX

8)        Stun Gun

XNHCX

atreides

hocam-tüm malzemeler tamam fakat-şu 1-200k lık audio transformatörü bulamıyorum bir türlü..

onu nasıl halledeceğez?

simtik

dostum  cahilliğimi bağışlayn ama budevre ne işe yarıyor

mmengi

anladığım kadarıyla adam çarpmaya yarıyor.

atreides

kesinlikle dostum.. :twisted:

cozturk

Alıntı yapılan: "atreides"hocam-tüm malzemeler tamam fakat-şu 1-200k lık audio transformatörü bulamıyorum bir türlü..
onu nasıl halledeceğez?
Buna gerek yok 220 giriş  2 X 12 volt 2W trafoyu ters kullansan da olur.
Basitçe hiç devre kullanmadan şöyle deneyebilirsin: trafonun 12V olan uçlarına 1(bir) adet kalem pili elinle değdir çek. 220V uçlarından devasa bir gerilim çıkıyor.  Hele kalem pil değil de 12Vluk çakmak pili değdirsen ..
Burada yanıltıcı olmasın, Çıkış gerilimi trafoya bakılarak maks. 220 olur sanılmasın.. Çünkü 1.5V pili değdirirken oluşan pikler, 220 sargılarından katlanarak çıkıyor. 12V sargılarına paralel 10k direnç atmak önerilir. (Ters EMK devreyi tamamlayabilsin..)

feyd

sahiden dediğin mantıklı hocam..

ufak bi tane trafo bulayım da milleti çarpmaya başlıyım bben ufaktan:)

sonuçları yazarım(tabi yapınca:)

saygılar.
"Türk Millet i çalışkandır,           Türk milleti zekidir."                              Atatürk  www2.gantep.edu.tr/~mt16081

seytanblack

bu devreyi ben daha önce yapmıstım. Ama ben hat trafosu kullandım biraz büyük oldu.sonra daha kolay tasına bilir bir devre

haline getirmek için trafo olarak ışıldakların atesleme trafosunu kullandım gayet iyi oldu. hemde cok küçüldü . ama hatırlatmam gereken bir husus var. Transıstoru yüksek frekans bir transistorle

değiştirmenizi tavsiye ede bilirim