PWM ile High-side mosfet sürme

Başlatan emreonz, 19 Aralık 2018, 23:49:44

emreonz

DC-DC buck converter yapıyorum ve mosfeti süremedim yardım edebilecek var mı?
DEVRE BU:

mehmet

Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Yasin Tekin

Doğrudan pic ile sürmek yerine bir optokuplör ile sürmeniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.

emreonz

emreonz

Alıntı yapılan: mehmet - 20 Aralık 2018, 22:26:29
peki ir serisiyle nasıl sürebilirim daha hem o zaman ekstra bir güç kaynağına gerek kalmıyor sanırım

sadogan

Şemada mosfet yanlış bağlı. +24 volta 'D' bağlanmalı ve 12 voltu da 'S' ile 'G' arasına uygulamanız gerekiyor.
12 voltu mcu nun pini ile anahtarlayamasınız. Bu temel konulara bakmanızı tavsiye ederim.

apsis

Bu şekilde ne mosfete anahtarlama yaptırabilirsiniz ne de High-Side sürüş yapabilirsiniz. High-side mosfet driver olarak araştırmanı yap derim.
"Makineye Beyin" MEKATRONİK

emreonz

araştırma yap yada konu çalış tavsiyeleri için teşekkür ederim fakat sıfırdan başlayacak vaktim yok acilen yapmam gereken bir devre o yüzden çözüm odaklı cevaplar verebilirseniz daha yararlı olur

M.Salim GÜLLÜCE

Devreni buradaki şekilde dizaynedersen HI tarafı sürebilirsin.

emreonz

bunu görmüştüm fakat tlp250 yi library de bulamamıştım tlp250 yi indirdim isis e nasıl atabilir acaba

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: emreonz - 23 Aralık 2018, 19:31:30bunu görmüştüm fakat tlp250 yi library de bulamamıştım tlp250 yi indirdim isis e nasıl atabilir acaba
Model dosyalarını model klasörünün içine kopyala
DSN dosyasını isis ile açıp mgrünen TLP 250 şemasına sağ tıkla.
Altta "make device" seçeneğini seç gerisini halledersin

sadogan

Alıntı yapılan: emreonz - 23 Aralık 2018, 16:37:06araştırma yap yada konu çalış tavsiyeleri için teşekkür ederim fakat sıfırdan başlayacak vaktim yok acilen yapmam gereken bir devre o yüzden çözüm odaklı cevaplar verebilirseniz daha yararlı olur
Haklısınız yaptığımız öneriler çözüm odaklı deyil, sorun odaklı özür dilerim.

emreonz

Alıntı yapılan: Mehmet Salim GÜLLÜCE - 24 Aralık 2018, 10:32:10Model dosyalarını model klasörünün içine kopyala
DSN dosyasını isis ile açıp mgrünen TLP 250 şemasına sağ tıkla.
Altta "make device" seçeneğini seç gerisini halledersin
IR serisi  ile mosfeti sürme devresini kurdum ama buck devresine entegre edince sürülmüyor mosfet bağlantısı nasıl olması lazım?
sanırım şuanda da sürülmüyor mosfet, karedalga pic çıkışından alabiliyorum sadece devrenin diğer yerlerinde alamıyorum, R1(2) probu -10V ve 0 arasında değişiyor sürekli

Devreyi de bu şekilde kurdum

what is sodium aluminum sulfate

apsis

Boost kapasitesi çok büyük. Oraya 1uF paraleline de 100nF bağla.
Ayrıca yeni fark ettim LIN ucunu ve HO ucunu boşta bırakmışsın. Bu cihazlar bu şekilde kullanılmaz. Arkadaşlar sana araştır derken boşuna dememiş. LED devresi kurar gibi bu devreleri kuramazsın.

https://www.infineon.com/dgdl/Infineon-HV_Floating_MOS_Gate_Drivers_AN978-AN-v01_00-EN.pdf?fileId=5546d462533600a40153559f7cf21200
"Makineye Beyin" MEKATRONİK

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: emreonz - 25 Aralık 2018, 00:30:49IR serisi  ile mosfeti sürme devresini kurdum ama buck devresine entegre edince sürülmüyor mosfet bağlantısı nasıl olması lazım?
sanırım şuanda da sürülmüyor mosfet, karedalga pic çıkışından alabiliyorum sadece devrenin diğer yerlerinde alamıyorum, R1(2) probu -10V ve 0 arasında değişiyor sürekli

Devreyi de bu şekilde kurdum

Kullandığın IR2112 sadece şematiktir.
Simulasyon modeli içermiyor muhtemelen.
Model dosyalarını kurup güncellemen gerekir.

what is sodium aluminum sulfate