Bir devrede kullanılan malzemelerin belirlenmesi

Başlatan clonex, 26 Ocak 2019, 16:57:21

clonex

Merhabalar, MP1584 çıkışıma bağlanmış polarized kapasitörlerin değerlerini belirleyemedim. Canlı olarak elimde malzeme olmadığı için test edemiyorum ama elime geçecek malzeme ye göre değerlendireceğim. Şu şekilde şema var ve bu şemada kullanılan polarized kapasitörün değerlerini belirleyemedim. Hangi değer aralıkları iş görür acaba?

Birde Devrede şu şekilde bir kapasitör kullanılmış(bunu ben yapmadım) Farklı farklı ama şemaya bakınca aynı gözüküyor. (Sol aşağıdaki C3 sağ üstteki C13)

Teşekkürler.

ipek

106C Tantal 10mF 16Volt 104L ise 100nF Tantal, Tantal olmalarının nedeni ise küçğk yer kaplamaları ve ESR bileşenlerinin oldukça küçük olması, çin malı elektrolitik kapasitörlerde bu ESR değeri bulunamaz gibi..

clonex

Alıntı yapılan: ipek - 26 Ocak 2019, 17:25:05106C Tantal 10mF 16Volt 104L ise 100nF Tantal, Tantal olmalarının nedeni ise küçğk yer kaplamaları ve ESR bileşenlerinin oldukça küçük olması, çin malı elektrolitik kapasitörlerde bu ESR değeri bulunamaz gibi..

Sağ üstteki 16V "10uF" olacak dimi yanlış olmasın? Ben 104L yi sormadım aslında Sol alttakini sordum.

Çok özür dilerim, "ESR değeri bulunamaz gibi.." derken neyi kastettiniz?

ipek

evet 106C 10mikrofarad.   çin malı tubular elektrolitik kapasitörler çok kalitesiz. ESR 10uF kapasitede 3...5 ohm arası,Tantalda ise bu 350miliohm'a kadar iner,bu değer ne kadar düşükse Ripple az olur ve az ısınır,günümüzde ise Evox Nippon firmaları bu ayarda kutupsuz ceramik multiLayer kapasitör üretiyorlar,resimdeki tantal'ın 5'te biri kadar