LCD SAĞLAMLIK KONTROLÜ

Başlatan MICROCEBEL, 28 Aralık 2005, 20:05:40

MICROCEBEL

Selamün aleyküm arkadaşlar;
Ben bir LCD aldım 2X16 ilk baş denemek için besleme voltajını verdim tüm noktaların yandığını gördüm fakat sonra tekrar denedim çalışmadı.Lcd panel ışığı içinde voltaj veriyorum ışıkta yanmıyo.Acaba LCD bozulmuş olabilirmi ve besleme gerilimi olarakta 5 volt uyguladım.Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.Çalışmalarınızda başarılar...

stlg

Sevgili MICROCEBEL
Arkadasım lcd nin aydınlatması elektronik devreden bagımsız calısır bu uclara +5v verdin ise ve ısık yanmıyorsa aydınlatma kısmı bozulmuştur ama belki lcd kısmı hala saglam olabilir verdigin gerilimin 5v oldugundan emin ol ve bu lcd yi bir işlemciye baglamadan onun calısıp calısmadıgını anlayamassın yani lcd ye dogru komut ve dataların sırası ile gitmesi gerek program yazabiliyorsan bir pic ile veri gonderebilirsin yada internetten hazır calısan bir devreyi denemeni tavsiye ediyorum kolay gelsin

NOT: Birde verdigin +5v gerilimin artı ve eksi yonune dikkat et

ALLAHA EMANET OLUNUZ
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

MICROCEBEL

kardeş yardımın için sağol sorunu hallettim LCD 16 bacaklı ve bende bir şema vardı bacak sırası aynıdır diye düşündüm ama farklıymış ölçtükten sonra anladım.Markasınıda bilmiyodum datasheetine bakma gibi bi olanağımda yoktu o yönden acaba yaktımmı diye düşündüm az parada değil 10 YTL bi LCD.Neyse ilgin ve yardımın için çok sağol çalışmalarında başarılar sana...

eub

kardeş, lcd nin geri aydınlatması için hangi pinleri kullandın. 15-16 deme ben de onlar olmuyo. Yandaki girişlermi?Nasıl?