5G Tehlikeli mi? Radyasyonu ölçülemiyor...

Başlatan Erol YILMAZ, 17 Mart 2020, 13:24:35

M.Salim GÜLLÜCE

#15
Alıntı yapılan: OG - 18 Mart 2020, 17:17:56öyle bir şey söylemedim, benim de 3 kızım var.
öküzün altında buzağı olmaz, aramaya gerek yok.

Bu olay biraz farklı, o direk komple aktif anten, KV'lar mertebesinde RF direk olarak direğe uygulanır
ve bu antenler yerleşim yerinden uzak yerlerde kuruluyor.

5G'de ise her taraf baz istasyonu olacak.


Virüsten bize birşey olmaz
türü bir açıklama,
ülkem insanının hali..

RF ile ilgilenenlerle konuşun
bulamazsanız bir telsizin kullanım klavuzuna göz atıp FCC uyarılarından haberdar olun

ben yardımcı olayım..



GSM'lerde 2W sınırlaması boşuna değil
el telsizlerinde 5W, onu da kullanırken yan tutun derler (filmlerden görülebilir)

RF'in, mesafenin karesi ile ters orantılı etki azalmasına her zaman dikkat.
yeri gelir 1cm bile önemlidir


RF konusuyla özellikle ilgilenen Kocaeli üniversitesinden hocalarımızlada bunun geçmişte kritiğini çok yaptık.
Klinik bulgu yok ancak endişe ve temkinli yaklaşım war.
İsterseniz size isim ve telefon da verebilirim.

Şehir şebeke dağılımından ortaya çıkan 50 Hz EMG ye bile hoş bakılmıyor.
Üstelik evimizin her tarafında örümcek ağı gibi sarılmış olarak.

Ama sadece hoş bakılmıyor. Zira klinik bulgulara dayalı bir sonuç yok ellerinde.

Aksi ,ispatlanıncaya kadar masumdur. Sadece zanlı diyebilirsiniz ama fiil yok.

mustafa_cmbz

Alıntı yapılan: tunayk - 18 Mart 2020, 00:10:57Bende de durum böyle. Lakin hanım tarafta zaten ekseriyet kız çocuk var. Bu nedenle bazı şüphelerim var. Şimdi hanım ve kendi taraftaki yakınları hep erkek çocuk sahibi olmasına rağmen sırf bu meslekte diye kız evlat sahibi olanlar var mıdır?

lisede bize hocanın bir demişti hadi lan dedik bakın hocalarınıza dedi hakkat öyle hepsinin kızı vardı.

Bize söylediği kadarı ile rf yada elektrik akımları spermlerdeki cinsiyeti belirleyen kromozomlara zarar veriyormuş.Kaynakçıkarda da öyleymiş.

Bu arada rf ile çalışan aselsandaki mühendisler günde 4 saat çalışıyorlar diye duymuştum doğruluğu nedir bilemedim.


mufitsozen

#18
Alıntı yapılan: Mehmet Salim GÜLLÜCE - 18 Mart 2020, 18:25:47Şehir şebeke dağılımından ortaya çıkan 50 Hz EMG ye bile hoş bakılmıyor.
Üstelik evimizin her tarafında örümcek ağı gibi sarılmış olarak.

Ama sadece hoş bakılmıyor. Zira klinik bulgulara dayalı bir sonuç yok ellerinde.

Aksi ,ispatlanıncaya kadar masumdur. Sadece zanlı diyebilirsiniz ama fiil yok.

Isvecde yapilmis ve bilahere bircok baska ulkede tekrar edilmis arastirmalar var. 200K+ enerji nakil hatlarina yakin mesafe yasayan, bilhassa 6 yastan kucuk cocuklarda Leukemianin (kan kanseri) oranlarinin yuksekligi konusunda. Arastirmalarda normalden buyuk bir korelasyon bulunuyor.

https://www.nrc.gov/docs/ML0735/ML073510360.pdf

Child Leukemia Again Linked to Power Lines

Aptalca bir soru yoktur ve hiç kimse soru sormayı bırakana kadar aptal olmaz.

tunayk

Alıntı yapılan: mustafa_cmbz - 18 Mart 2020, 21:09:42lisede bize hocanın bir demişti hadi lan dedik bakın hocalarınıza dedi hakkat öyle hepsinin kızı vardı.

Bize söylediği kadarı ile rf yada elektrik akımları spermlerdeki cinsiyeti belirleyen kromozomlara zarar veriyormuş.Kaynakçıkarda da öyleymiş.

Bu arada rf ile çalışan aselsandaki mühendisler günde 4 saat çalışıyorlar diye duymuştum doğruluğu nedir bilemedim.

Kaynakçılar konusuna katılmıyorum. Babam yılların kaynakçısı(50+ yıl)lakin 3 erkek kardeşiz.  :)

muhendisbey

Alıntı yapılan: Kılıç - 18 Mart 2020, 10:52:10Şehir içinde 500 tane baz istasyonu olsun. Bunların ana şebekeye bağlanması nasıl oluyor? Kabloyla mı?

Baz istasyonları üzerinde davula benzeyen antenler vardır. Bunlar mini-link dediğimiz antenlerdir. Bunlar karşılıklı olarak konulurlar. Yani her mini link anteninin karşısında çizgi hattında bir baz istasyonu ve mini link anteni vardır. Line of Sight (LOS) bağlantıdır yani.

Bir de her baz istasyonu aynı değildir. Hepsinin dışarı ile bağlantısı yoktur, kimisi lokal olarak kendi ağında çalışır. Gateway dediğimiz ayrı baz istasyonları vardır. Bunlar başka operatörü arayabilmemize, internete erişmemize olanak sağlar. Ancak bu her baz istasyonunda olacak diye de bir kaide yoktur. Bu baz istasyonlarında mini-link sayısı oldukça fazla olur.

Yani arama yaptın, baz istasyonu sana boş bir kanal tahsis etti, bu durumu telefona bildirdi ve CDMA modülasyonuna göre ayarlamalar yapıldı, dışarısı aranacaksa bir de gateway tahsisi için en yakın gateway olan baz istasyonu ile bağlantı kuruldu ve kanal tahsisi yapıldı, konuşmalar baz istasyonunca alındı, mini link ile gateway olan baz istasyonuna aktarıldı ve bağlantı kuruldu. Bağlantı başka baz istasyonunda temelde. Eğer deprem vs olursa mevcutta kanal kalmayabilir bu durumda mevcut bağlantılar bitirilmeden yeni bağlantı kurulamaz.

Bu sırada sürekli olarak baz istasyonu ile sinyal durumun ölçüldü, A baz istasyonu ile olan sinyal zayıfladı, B'den sinyal güçlendi, hemen el değiştirme (hand over) yap ki bağlantı kesilmesin, kanallar B istasyonuna aktarıldı... Duruma göre soft hand over (bağlantı kesilmeden yeni bağlantı devri) kimi zaman hard (bağlantıyı kes ve yenisini kur) yapılır.

Bu ve bunun gibi birçok senaryo vardır. Bunlar buz dağının ucu sadece. SMS ayrı bir olay mesela. SMS merkezi numarasını neden telefona girmeden mesaj gönderemeyiz? (Şimdiki telefonların tanıdığına bakmayın, normalde bunun numarası vardır, eski telefon kullanmışlar bilirler.

Tabi benim bu konudaki bilgilerim maalesef en fazla 3.5G'yi gördü. Yeni sistemlerin neleri var, neleri yok bilemiyorum.

Temel baz istasyonu birimlerini aşağıdaki linkten görebilirsiniz:
https://www.quora.com/Does-3G-use-the-same-architecture-as-GSM-2G

Erinenler için google amcaca Türkçe'ye çevrilmiş hali:
https://translate.google.com/translate?hl=&sl=en&tl=tr&u=https%3A%2F%2Fwww.quora.com%2FDoes-3G-use-the-same-architecture-as-GSM-2G
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

muhendisbey

Cep telefonları kanserojen midir?

Klinik bulgusu yoktur. Farelere çok yüksek EMD verdiklerinde ki bu normalin belki 1000 katı ancak zararlarından bahsedilebiliyor. Buna rağmen muhtemel kanserojen kategorisinde düşünülmelidir.
EMD kanser etmesinden daha ciddi problemleri vardır. Bunların en başında kan bariyerinin zarar görmesi (vücutta kan dolaşması istenmeyen yerler vardır, beyin bunlardan birisidir, beyin kan bariyeri denir. Keza testisler de benzer şekildedir.)

Yüksek gerilim hatları ayrı bir kavram. Elektriği sadece kablo içinden akan elektron olarak düşünmek yanlıştır. Havadaki kararlı atomları iyonize etmesi, havadaki metal iyonlarını kendine çekmesi, yüksek gerlim hatlarında yüksek elektrik alanların olması ciddi problemlerdir. Keza hareketli yükler EMD de oluşturur ancak telefonların EMD'si ile kıyaslamak saçma olur. Zira yüksek gerilimde maruziyet tipi değişerek sürekli maruziyete dönüşmektedir. Normalde telefonlar bu kadar bağlantıda kalmazlar. Bekleme modunda ara ara kontrol ederler.

200KV'ya çıkılmasına gerek yok. Evde prize takılı uzun çok fazla uzatma kablosunun olması, ya da yatak odalarında priz sayısının fazla olması da istenmez.

EMD'ye karşı insanın savunma sistemi de vardır. Bunun adı dolaşım sistemidir. Ancak her insanın tolere edebileceği miktar farklıdır. O nedenle en az maruziyet en iyisidir.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Sozuak

#22
Eski çalıştığım askeri şirkette ordudan emekli 3 astsubay arkadaşın çalıştığı IFF bölümünde (yüksek güçlü IFF vericilerini (uçakların) tamir ediyorlardı. Şifreli bilgi olduğundan yayılmasın diye bina içinde shelter denilen rf geçirmeyen konteyner içinde dummy yük ile testleri yapılıyordu.  Hepsinde de RF yayılımının olduğu tarafta yoğun olmak üzere benler çıkıyordu. Çalıştığım süre içinde 2 defa benlerini aldırma operasyonu yaptırdılar. Bu benler kanser hücresi olduğundan aldırmak zorundaydılar. Alın size gözle görülür etki. Bu daha cilt üstü ve görece düşük frekans ama güç yüksek 100-300w arası. Ayrıca dummy yükten ortama yayılıyor. Yönlü anten ve akord edilmiş transmisyon hattı ile cihazdan yayılan ışınım minimize olur çoğu uzaya yayılır.
Daha yüksek frekans daha yüksek enerji hücrelerin dnalarını bozar. Anynı virüslerin mutasyon geçirip bazen çok zararlı hale gelmesi gibi. Vucüt bunları yok eder ama yok etmekten vazgeçerse kanser olur. Riske girilmesine gerek yok. TRT vericiler müdürlüğünde çalışanlar (teknik) kanser oluyor. RF in kanser yapmaması gibi bir olasılık yok sadece güç-frekans-mesafe-organizmanın yeteneği oranında gerçekleşiyor. Bilmediğiniz birşey yok demek değildir. Alanında uzman olmadan yok ya birşey yapmaz demek kadar saçma bir durum yok. Bizde herkes herşeyden anlar hatta iki araştırma yapar uzman bile olur. Herşeyi kolay ve basit görünce burnumuz da b.ktan kurtulmaz.
Nikola Tesla güzel demiş :)   " Lütfen bilmediğimiz bir konuda biliyo gibi yardırmayalım"

Erol YILMAZ

Hicbir konuda herhangi bir faaliyet gostermeyen, tek dogrusu ayin 15'i olan x egitim kurumu hocasının ne dediği kimin umrunda?

Her konuda sallamaya alismis, "şu sorunun cevabini bilmiyorum ama soruyu tekrarlasam bi puan alirim heralde" zihniyetindeki yaklasimla bir yere varamayız.

Bilmiyorsak bilenleri dinlemeliyiz. (Yasimiz kac olursa olsun)

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: Erol YILMAZ - 19 Mart 2020, 13:09:03Hicbir konuda herhangi bir faaliyet gostermeyen, tek dogrusu ayin 15'i olan x egitim kurumu hocasının ne dediği kimin umrunda?

Her konuda sallamaya alismis, "şu sorunun cevabini bilmiyorum ama soruyu tekrarlasam bi puan alirim heralde" zihniyetindeki yaklasimla bir yere varamayız.

Bilmiyorsak bilenleri dinlemeliyiz. (Yasimiz kac olursa olsun)
Sobaya dokunma yanarsın.
Soba sıcakmı soğukmu belli değil.
Buna temkin denir.
Ama zararsız olduğu iddiasında kimse yok.
Sadece klinik bulgu yok dedik.

Kaldıki arkadaşların verdiği linklerdede klinik bilgiye değil istatistiğe dayalı sonuçlar war.
Dediğim gibi ZANLI ama FİİL YOK
Bununda yaşla değil sadece bilgisizlikle ilgisi war.

muhendisbey

Alıntı yapılan: Erol YILMAZ - 19 Mart 2020, 13:09:03Hicbir konuda herhangi bir faaliyet gostermeyen, tek dogrusu ayin 15'i olan x egitim kurumu hocasının ne dediği kimin umrunda?

Her konuda sallamaya alismis, "şu sorunun cevabini bilmiyorum ama soruyu tekrarlasam bi puan alirim heralde" zihniyetindeki yaklasimla bir yere varamayız.

Bilmiyorsak bilenleri dinlemeliyiz. (Yasimiz kac olursa olsun)

Yanlış tutum. Bilmeyenleri de dinlememiz gerekir. Bir kişinin bildiğini ya da bilmediğini ölçemeyiz. Bazı kişisel tecrübeler, teorik bilgilerin önününe de geçebilir. Boş konuşmanın olmaması tabi ki gereklidir, bunlar konu dışı olarak tabir ettiğimiz şeyler olabilir.

Karasal TV vericileri ya da Radyo istasyonları çıkış gücü yüksek olduğu için canlıları doğrudan etkileyebilecek boyuttadır. Hatta karasal TV vericilerinin ceviz ağacını kuruttuğu da rivayet edilir, bu konuda bir bilgim yok. Ancak doğruluğuna inanabilirim, çünkü bu vericiler şehrin büyüklüğüne göre çok az sayıda bulunurlar. Çıkış güçleri oldukça yüksektir.

Bir antende frekans arttıkça aynı çıkış gücünde kapsama alanı düşer. Yani GSM olarak düşünürsek Turkcell 800MHz bandını kullanarak en az baz istasyonu ile en fazla alanı kapsayabilirken, avea 1800MHz ile daha fazla baz istasyonu kullanmak ya da baz istasyonu gücünü artırmak zorundadır.

Bazı askeri radar sistemlerinde çalışacak personellerin evli ve çocuklu olması istenir. Çünkü maruz kalınan EMD kısırlığa neden olmaktadır. Genelde EMD'den en fazla etkilenen yerler dolaşım sisteminin yavaş çalıştığı ve içerdiği su fazla olan bölgelerdir.

Baz istasyonlarını düşündüğümüzde maruziyet miktarı oldukça düşüktür. Tabi kimse pencereyi açtığında baz istasyonu ile burun buruna olmak istemez.

CDMA kod bölmeli çoklu erişim olarak geçer. Bu modülasyon tipinde güç dengesi söz konusudur. Telefon baz istasyonundan uzaksa telefonunuzun çıkış gücü artar. Baz istasyonuna yakınsanız bu sefer de telefonun çıkış gücü düşer. Yani uzaklaştıkça telfon, yakınlaştıkça baz istasyonundan daha fazla EMD'ye maruz kalırsınız.

Bu da dipnot olsun, baz istasyonu dikilecekse sizin binanıza dikilsin. Yönlü anten olduğu için en az siz etkilenirsiniz. :)
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Sozuak

RF konusunda isterseniz Niyazi Saral Bey'e bir danışın. Ofisindeki wifi ve Telsiz telefonları bile kaldırtmış birisidir. 

Makale yada bilimsel çalışma da yok değil mi:
https://www.scientificamerican.com/article/new-studies-link-cell-phone-radiation-with-cancer/
https://www.cancer.org/cancer/cancer-causes/radiation-exposure/cellular-phones.html

Dediğim gibi bilmediğiniz şey yok demek değildir. Nasıl elle tutamadığınız gözle göremediğiniz fiziksel olarak hissedemediğiniz bir yaratıcıya inanabiliyorsanız buna da pek ala inanabilirsiniz. RF Kanser yapar ve/veya kanser olmayan hücresel anomalilere yol açar.

Azrail demiş ki, Allahım herkes benden nefret edecek canlarını aldığım için,
Allahta, sen merak etme hepsi için bir bahane olacak, hiç kimse senden bilmeyecek.

Corona başka sebepten öldürür, hiv başka nedenden öldürür, RF te başka bir nedenden öldürür.
Zanlı da belli fiili de belli...

Eskiden Türkcell800-900MHz, Telzim, Aycell 1800MHz idi ama LTE 2100 MHz de çalışıyor. 5G daha da yüksek. Haliyle mikrodalga enerjisi artıyor.

https://hsgm.saglik.gov.tr/depo/birimler/kanser-db/yayinlar/raporlar/ELEKTROMANYETIK_ALANLAR_ve_KANSER.pdf

Bu da Türkçe kaynak.

Tedbir alıp zararı yoksa da kafamızın rahat olması iyidir.

ahmetbudak

Alıntı yapılan: Sozuak - 19 Mart 2020, 12:37:47Eski çalıştığım askeri şirkette ordudan emekli 3 astsubay arkadaşın çalıştığı IFF bölümünde (yüksek güçlü IFF vericilerini (uçakların) tamir ediyorlardı. Şifreli bilgi olduğundan yayılmasın diye bina içinde shelter denilen rf geçirmeyen konteyner içinde dummy yük ile testleri yapılıyordu.  Hepsinde de RF yayılımının olduğu tarafta yoğun olmak üzere benler çıkıyordu. Çalıştığım süre içinde 2 defa benlerini aldırma operasyonu yaptırdılar. Bu benler kanser hücresi olduğundan aldırmak zorundaydılar. Alın size gözle görülür etki. Bu daha cilt üstü ve görece düşük frekans ama güç yüksek 100-300w arası. Ayrıca dummy yükten ortama yayılıyor. Yönlü anten ve akord edilmiş transmisyon hattı ile cihazdan yayılan ışınım minimize olur çoğu uzaya yayılır.
Daha yüksek frekans daha yüksek enerji hücrelerin dnalarını bozar. Anynı virüslerin mutasyon geçirip bazen çok zararlı hale gelmesi gibi. Vucüt bunları yok eder ama yok etmekten vazgeçerse kanser olur. Riske girilmesine gerek yok. TRT vericiler müdürlüğünde çalışanlar (teknik) kanser oluyor. RF in kanser yapmaması gibi bir olasılık yok sadece güç-frekans-mesafe-organizmanın yeteneği oranında gerçekleşiyor. Bilmediğiniz birşey yok demek değildir. Alanında uzman olmadan yok ya birşey yapmaz demek kadar saçma bir durum yok. Bizde herkes herşeyden anlar hatta iki araştırma yapar uzman bile olur. Herşeyi kolay ve basit görünce burnumuz da b.ktan kurtulmaz.
Nikola Tesla güzel demiş :)   " Lütfen bilmediğimiz bir konuda biliyo gibi yardırmayalım"

"TRT vericiler müdürlüğünde çalışanlar kanser oluyorlar" bu cümle oldukça iddialı olmuş. Son 20 yılı şöyle bir gözümün önüne getirdim bu süreçte şahsen tanıdığım veya ismen tanıdığım aşağı yukarı 300 kişiden kanser olan duyduğum 5veya 6 kişi çıkmıyor.

muhendisbey

@Sozuak 
Elimizde kesin bir bilgi olmadan diyebileceğimiz en üst mertebe muhtemel kanserojendir. Kanserojen denirse yasaklanması gerekir. Kimse göz göre göre kanser olmak istemez.

Telsizde bir miktar EMD diğer cihazlara göre yüksektir, fakat bu kanser eder demek değildir.
Kanserin birçok çeşidi, birçok tipi vardır. Bulaşabilen kanser çeşitleri bile vardır, bunlar genelde virüs ve bakteri kökenlidir. Rahim ağzı kanseri bunlardan birisidir.

Mikrodalga enerjisi artması derseniz size şunu sormalıyım: mikrodalga enerjisi nedir? Çıkış gücü müdür? Yoksa frekansa bağlı olarak mı artıştır?

Alıntı YapRF Kanser yapar ve/veya kanser olmayan hücresel anomalilere yol açar.

Buna dayanak eklemelisiniz. RF kanser yapıyorsa insanların kablosuz cihazları kullanmaya başladığından itibaren en az 4 te 3 buna bağlı olarak ölmeli, bu cümle bunun kadar iddialı.

Tekrar ediyorum: insana zarar veren ve zarar vermeyen frekanslar vardır. Bazı frekanslar özeldir, bunlar rezonans frekansı diye geçer. Suyun rezonans frekansında mikrodalgalar verirsen, mikrodalga fırın üretmiş olursun.
Neden su? Vücudumuzun çoğunluğu su.
Kaldı ki tehlikesiz olsa SAR değerleri neden ölçülsün? SAR değerleri ile sınır içerisinde kalmaları sağlanıyor. Bu testin kapsamını da araştırmalısınız.

Bizim milletin SAR değerine göre telefon aldığına da inanmıyorum bu arada. En fazla "benim telefonun sar değeri neymiş" diye bakılıyor.

Ama şunun garantisini vereyim: DNA'ya zarar verecek olsa ortada sağlam insan bulamazsın. Kullanımı da dünyaca yasaklanır.
Zulmü alkışlayamam, zalimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem.

Erol YILMAZ

Biz 20x RF e maruz kaldiysak,
Cocuklarimiz ayni yastayken 80x RF e maruz kalmis olacaklar.

Kanser olanların sebebi bulunmazken,
Kanser olursak dusunuruz rahatligi pek yaman gorunuyor.