modüler plc çalışmam

Başlatan sessiz_roman, 02 Ağustos 2020, 16:38:03

sessiz_roman

Alıntı yapılan: tunayk - 04 Ağustos 2020, 12:56:39Varistör hem arktan korur hem de induktif yüklerin açılması anında meydana gelen aşırı gerlim yükselişine bağlı bobin uçlarında ters pulse oluşumunu engeller. Bu durum işlemcinin resetlenmesi veya  kilitlenmesi, ölçüm devrelerinde hatalı ölçüm alınması gibi kritik etkilere neden olur.
Aynen bunlar degerli bilgiler galiba ters emk için kutpsuz kapasitor ile de filtre yapılıyordu çeşitli alternatifler var ancak su an için varistor uygun görünüyor.

medelog

Tvs diyot kullansak sorun olur mu
"Gezdim Halep ile Şamı, Eyledim ilmi talep, Meğer ilim bir hiç imiş, İllâ edep illâ edep. " Yunus EMRE

magnetron

peki PLC giriş çıkışlarını CE belgesi almak için
nasıl korumak gerekir ? bence bunu da düşünmeliyiz

sessiz_roman

Alıntı yapılan: magnetron - 04 Ağustos 2020, 17:30:47peki PLC giriş çıkışlarını CE belgesi almak için
nasıl korumak gerekir ? bence bunu da düşünmeliyiz
İşte burasi konunun en önemli noktası gibi geliyor.
Daha once ce belgesi ile ilgili süreç yaşayan var mi aramızda

sessiz_roman

#34
arkadaşlar varistörü ekledim ancak ben hayatımda böyle varistör görmedim hitlerin zeplini mi desem elon un starship i mi desem bilemedim.

bu arada ortak common kısmını iptal ettim her rölenin kendi klemensi var. yarın röleleri de daha yüksek amperli rölelerle değiştirmeyi düşünüyorum. herkese iyi akşamlar.



kartın şematik çizimi.(45mm*67mm)


power20


fide

Alıntı yapılan: startirrek704250 - 04 Ağustos 2020, 21:25:46arkadaşlar varistörü ekledim ancak ben hayatımda böyle varistör görmedim hitlerin zeplini mi desem elon un starship i mi desem bilemedim.

bu arada ortak common kısmını iptal ettim her rölenin kendi klemensi var. yarın röleleri de daha yüksek amperli rölelerle değiştirmeyi düşünüyorum. herkese iyi akşamlar.

(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)

kartın şematik çizimi.(45mm*67mm)

(Resim gizlendi görmek için tıklayın.)
U39 ve u40 entegreleri nedir? Gereksiz bir bağlantı yada tek uln2803 ile daha basit çözülebilir miş gibi geldi bana. Hatam varsa düzeltin.  :du:  :du:
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

tunayk

J1 J3 Terminalleri ve kartlar arası bağlantı sağlayacak diğer terminallerde standart bir tip belirleyip ona göre ilerleseniz iyi olur. Örneğin 2x10 Box Header tipi soket kullanırsınız.  Kartlar arası da flat kablo ile geçiş yaparsınız. Hatta pin kullanımını uygun ayarlarsanız, tek kablo ile birden fazla kartı bir birine bağlarsınız. Hatalar azalır, işçilik kolaylaşır.

Murat Mert

Sn. @startirrek704250 Herşeyi üzerinde olan ana cpu kartı yapıp, modüllerinizi küçük bir işlemci yada hazır entegreler ile adresli I2C veya SPI yada RS485 yapsanız dip swich ile adresleyip adresleyip yan yana taksanız. Bence daha kullanışlı olmazmı?
Hızlı giriş ve çıkışlarınızı ana cpu kartınızın üzerine koyarsınız buton LCD felan halledersiniz. Tam stm32f lik Bu arada mcu ne kullanacaksınız?  :)  :)  :)
mert07

LukeSkywalker

Input modülünde 74HC245'e gerek yok.

mert3162

güzel bir projeymiş ilgiyle 3 sayfayı okudum konuyu hortlatayım belki güzel gelişmeler olmuştur da haberimiz olmamıştır.
|^^^^^^^^^^^^\ ||\
|__PICPROJE.ORG __
||'""|""\___
| _____________ l | |__|__|___| )
(@!)!(@)"""""**|(@) (@)****|(@)---------

 Üstadlarım nonstradam & Logan

kudretuzuner

Merhaba, evet ben de merakla okudum. Fakat hangi MCU olduğuna henüz karar verilmemiş ki göremedim.
Amatör

M.Salim GÜLLÜCE

#42
Alıntı yapılan: startirrek704250 - 04 Ağustos 2020, 11:11:24Hocam haklısınız ancak parçaladigim iki plc de de röle ler uln tarzi entegrelerle sürülmüş tercih sebepleri nedir tam bilmiyorum ama
Transistör kullandığında birde Röleye paralel diyot kullanman gerekir.
Halbuki ULN ler darlington olup girişi dirençli olduğundan MCU ile direk sürülebildiği gibi kendi içinde diyotlanmış durumdadır.
İç yapısını incelersen şunu görürsün.
Com (Ortak) ucunu Röleyi besleyen VCC ye bağlaman yeterli.



Bu arata belirteyimki Her ULN aynı değildir. iç yapısına bakarak ne kullanacağını belirlemen gerekir.
 


sessiz_roman

#43
Arkadaşlar yaşanan gecikmeden dolayı özür dilerim. Projenin nasil ilerlediği hakkinda bilgi vermeli idim. Nede olsa herkes elinden geldigince yardimci olmaya çalıştı.
Projenin arasina baska baska projeler girdiği için bazi aksakliklar meydana geldi.

Projenin son ismine mini plc diyebiliriz.
Merkezde bir adet stm32f030f4p6 işlemci var. Buradan 3 modül olarak modüler giriş çıkış aliyoruz. Dileginize gore isterseniz modullerin hepsini çıkış veya giriş olarak ayarlayabilirsiniz. Bu mini plc nin temel amaci reaksiyona bagli basit duzeyde temel islerin gerceklestirilmesidir.

Şu an moduller calisiyor ancak ide uzerinden kontrol edemedim çünkü seri uretilen bir urune program attigim için bilgisayara yeni ideyi yükleyip duzeni bozmak istemedim. Ancak en kisa surede yeni cubeide yi yukleyip deneyecegim.



Soldaki merkez işlemci karti, üzerinde işlemci ve voktaj Regülatörü var sagdaki ise input modülü, 24v ile denedim input modülü çalışıyor en azindan ışıkları yaniyor,

Her neyse en kisa surede tekrar yeni bilgiler ekleyecegim

Bu arada araya giren yeni projelerden bir kesit paylaşmak istiyorum, mutlu yillar,







Bu arada dostlara selamlar :)

sessiz_roman

selam arkadaşlar hepinize iyi akşamlar diliyorum.
fare tuzağımızda sona yaklaşıyorum, aşağı yukarı yönlü hareketi sağlayacak olan motor sürücüsünü taktım güncel hali şöyle bir şey oldu.

https://vimeo.com/501849303

not: bu proje esasda fare avlayıcısı, özelde fare avlayıcısı değil.