Dijital Saat ve derece(yardım pls)

Başlatan conavar, 11 Ocak 2006, 18:28:26

conavar

arkadaslar bana su DS1821 library lazım bulamadım ve gercekten artık sabırsızlamaya basladım yardımcı olabılecek yoq mu ya :S lütfen yardım yaw....
.::BiLgi Paylaştıkça Çoğalır::.[/url]

_PICMAN_

Verdiğiniz devre tasarımı ve programlaması bana aittir. Devreyi proteusta çizdim ama çalıştırmadım çünkü DS1821 orda sadece çizim amaçlı yer almaktadır.

Programın bas kodunu isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim.

Kısa bir süre içinde siteme PIC16F628, DS1302, DS1822 ile 2x16 LCD ekranda yapılmış saat derece devresi ekleyeceğim.

Saygılarımla PICMAN (Umut K.)

Adminlere sesleniyorum benim kaydımı silin !!! Sizlerle uğraşacak zamanım yok !!!  :!:

conavar

çok teşekkür ederim ilgin için.... bekleyeceğiz artık eyw ;)

_PICMAN_

Adminlere sesleniyorum benim kaydımı silin !!! Sizlerle uğraşacak zamanım yok !!!  :!:

Veli B.

@Picman, mesajını editliyorum.Kullandığın ifadeler kesinlikle bu bordta duyulan cinsten değildir.Bu konuda yeni bir polemik yaratmak ise istediğin, bu kadar boş vakti olup, heba edecek kimse çıkmayacaktır.Eğer istediğin paylaşmak ise bilgilerini paylaşabilirsin.

_PICMAN_

mustafacan

Bence bilgi alışverişi şarttır. Ancak bir üyenin cevap mesajında artniyet olduğunu ticari olup olmadığından bence anlaşılabilir.Direk kod veren şema veren insanlar bence yanlış yorumlanmamalıdır. Her insanın anlama kabiliyeti farklı farklıdır. Bazı insanlar ders 1  2  3 vs. diye çalışır ve çalışması gerekir. Bazılar ise artık kodlarla öğrenme geliştirme yolunu seçer.Ben kodları inceleyerek  bayağı güzel öğreniyorum. Hazır kod alıp kullanmıyorum. Alıp kullananada karşıyım. Tembellikten başka bişi değildir. Kodu alıp inceliyorum sistemi kuruyorum iyileştirmeler yaparkende kısmen öğreniyorum ve adım adım ilerliyorum. PICMAN Vs. gibi arkadaşların projeleri bence yol gösterici niteliktedir.
  Ancak ticari bi durum varsa tabiiki geeken tepkiyi vermek gerekir. Netekim bu durumlarlada sitede karşılaştım. Şema bu Çalışan kod şu fiyat diye tekliflerde aldık. Faydalı arkadaşları rencide etmek yüzlerce kişiyi bilgilerden tecrübelerden mahrum bırakmaktır. Bence kimse kimseyi rencide etmesin. kimse birbirini tanımıyor ve herşey iyi niyetle yürümek zorundadır. Yanlışım varsa cevap hakkı doğmuştur.
Keşfedilecek çok teknoloji var. Boş Vaktim Yok!

Veli B.

@Picman' e ait mesajda gereken düzeltme tarafımdan yapıldı ve bu konuya kapandı olarak bakıyorum.Mesajın editlenmeden önceki halini okuyan arkadaşlar sebebini anlayacaklardır.Bordumuz da rencide edici mesajlara da müsaade etmiyoruz.Eleştri olabilir ama hakaret kabul edilebilir değil.

conavar

Forumun yenisi sayılırım ama Picman'i gercekten sevdim..sayesinde gerçekten cok şey öğreneceğim gibi görünüyor..Çok da yardım sever biri..Alakana birkere daha Teşşekür ediyorum Picman....eyw

_PICMAN_

ground

Alıntı yapılan: "_PICMAN_"
Ama şunu unutmalayım İyi ve dürüst insanları her zaman dışlarlar ve küçük düşürürler. Ben sadece dürüst ve saygılı bir biçimde bilgilerimi senin gibi insanlarla paylaşıyorum...

Saygılarımla PICMAN

Kim kimi dışlıyor anlamadık dostum..

Paylaşım yapılmasına kimsenin diyeceği yada dediği birşey yok. Yeni bir üyesiniz çok fazla dikkat çekmemeye özen gösterin. Burası bir düşünce paylaşım platformu yanlız siyaset meydanı değil!  Polemik yapacak sözcüklerden kaçınınız..

Saygılarımızla..
⌒╮'╭⌒╮⌒╮.
╱◥██◣                  
| 田︱田田|              
╬╬╬╬╬╬╬╬╬

Picproje - Sözde değil özde paylaşım..

aster

Bizde iş yapıyoruz, ama şimdiye kadar kimseye gel şunu bunu benden al diye bir şey demedik, satmak istemedik
sadece birilerine bir şeyler öğretebilmek için ailemizin kendimizin işimizin en değerli şeyi olan vaktinden çalıp burada eğitim amaçlı yol göstermeye çalıştık
site bunca zamandır işliyor kimseden para istemedik reklamlarla burayı doldurmadık
VARSA AKSİNİ İDDA EDEN ŞİMDİ ÇIKSIN SEN BİZE ŞUNU SATMAK İSTEDİN DESİN

Bu forumda yardım edilir, yol gösterilir, proje verilir ammaa hex olarak verilmez açık kaynak koduyla verilir herkes yararlansın öğrensin diye
aksi olursa o msj silinir, bunu istediğiniz gibi değerlendirebilirsiniz

OG

Arkadaşlar gereğini söylemişler ama insan kendinin farkına varamazmış, hatırlatayım.
Alıntı yapılan: "_PICMAN_"Ama şunu unutmalayım İyi ve dürüst insanları her zaman dışlarlar ve küçük düşürürler. Ben sadece dürüst ve saygılı bir biçimde bilgilerimi senin gibi insanlarla paylaşıyorum...
Saygılarımla PICMAN
İyilik= Siteme gelin deyip Hex dosyası dağıtmak

Dürüstlük= Sözünü unutmak
Alıntı yapılan: "_PICMAN_"Artık bu forumda yazmıyacam !!!

saygılı bir biçimde = Editlenen hakaret sözü.

Tüm bu sözlere gerek yok.

İşte picproje, işte saygı, işte paylaşım. Arzu eden buyurur.
FORUMU İLGİLENDİREN KONULARA ÖM İLE CEVAP VERİLMEZ.

aster

Alıntı yapılan: "_PICMAN_"Adminlere sesleniyorum benim kaydımı silin !!! Sizlerle uğraşacak zamanım yok !!!  :!:
Siz gene arada bir uğrayın öğrenilecek çok şey var bu mekanda
biz sadece ticarete, reklama hayır diyoruz, öğretene öğrenmek isteyen herkese her zaman kapımız açık

roleci

Sayın arkadaşlarım , kardeşlerim , ağabeylerim ...

36 yaşında 20 yıldır elektronik mesleği içindeyim.Bu işte bir kamu kurumunda çalışıyorum.

Ben de sizler gibi bildiklerimi insanlarla paylaşmaktan yanayım.Lafta değil samimi olarak.

Bu site de bu konuda faaliyet gösterenlerin en iyisi.

Son birkaç haftadır da , tadını kaçıracak mesajlar içermekte forum.(Belki de haklı olarak).

Fakat kişi uygun bir dille uyarılıp O'nu kazanmalı , eğer hala daha uyumsuzluğu görülürse ilgili yollara müracaat edilmeli.(Gurur sahibi bir arkadaşımızdır.Asıl niyeti kötü olmasa da bu tür istenmeyen olaylar yaşanabilmektedir).

Bu kardeşimiz gayret etmeli , bu forumda nasıl herkes birbirine yardım ediyorsa O'da buna özen göstermelidir.Kendi sitesindeki üyeliği gerektiren sistemi de kaldırması belki kendi lehine olacaktır.

Amacımız bağcıyı dövmek değil , üzüm yemek olmalıdır.
İnşallah sabrın sonu selamettir.

Hoşça kalın.