basınçla elektrik üretilebilir mi?

Başlatan Hattusa, 23 Mart 2021, 11:07:20

Hattusa

çok şükür bu sene bol yağış oldu barajlarımız kısmi olarak doldu, yaz su sıkıntısını hissetmeyiz diye düşünüyorum? Ama gelecekte malum bizim milletimiz israfta bir numara olduğundan gelecekte su sıkıntısı çekilebileceğini düşünüyorum. Sonuc olarak gelecek için su israfını engellemek adına akıllı musluklar yapabilmek lazım, bunun için bize enerji yani elektrik lazım. bu maksatla elektriğini suyun basıncından eldebilen bir sistem yapabilirmiyiz? enerji sorunu çözülürse akıllı musluk yapmak sorun olmaz diye düşünüyorum. elbette ki piyasada bu tip bir sistem vardır, herneyse;
muslukta akışkanlık olursa elektrik üretilir ancak vana kapalı iken basınçla da elektrik üretebilen bir sistem yapılabilir mi?

fikirleriniz nelerdir?
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

Tagli

Hayır, üretilemez. Basınç demek kuvvet demektir. Kuvvet tek başına enerji oluşturamaz. Mutlaka bir hareket gerekir. Eğer kapalı musluğun içindeki şebeke basıncı sürekli değişiyorsa (ki pek olası değil) çok ufak bir miktar üretilebilir. Çabaya, maliyete değmez.
Gökçe Tağlıoğlu

ipek

teori'de evet ,Quartz kristale basınç uygularsanız,cevabı elektriksel salınımlardır,pratikte ise görebildiğimiz tek uygulama manyeto'lu çakmaklar...

bazı ülkelerde Trafik lambaları kendi enerjilerini, geçen arabaların ezdiği mini bariyerlerden aldığını seyretmiştim,sonuçta araba ezerken basınç üretiliyor..

Cemre.

pilli bir sistemde akıştan elde edilen enerji ile şarj sorunu çözülebilirse daha kullanılabilir bir çözüm olabilir sanki...

foseydon

basınçla elektrik üretilir. hatta yenilebilir enerjiyi tanklarda basınç olarak depolayarak sonra elektrik enerjisine çevirmek mantığına dayalı sistemler var.

işin özü herşey enerjidir. elektrik de enerji, insan da enerji. dolayısı ile şundan şundan elektrik üretili mi sorusu bence yanlış soru. asıl soru bundan elektrik üretmek mantıklı mı? olmalı.

z

Is yapabilmek icin kuvvet uygulanan cismin yer degistirmesi lazim. Dolayisi ile kapali kaptaki sivinin basinci ile is yapilamaz, elektrik uretilemez.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

M.Salim GÜLLÜCE

Bu biraz sabit mıknatısın hareket etmeden elektirik üretmesi mantığıyla aynı.
Bir dinamizm yoksa, bir değişim yoksa, statik bir yapı enerji üretemez.

Benzer şekilde tavana asılan ağırlıkla elektirik üretme isteği gibidir.
"Yer çekerek kuvvet uyguluyor ama aşağıya düşmediği için enerji üretsin."
"uçakları havada tutmak için enerji harcıyorsak kendiliğinden havada duran nesneninde enerji üretmesi gerekir."
mantığıdır.

Dahada çoğaltılır ama hepside paradosik düşünceler.
Ucu gene kendine bağlanınca kapalı olur.
Bu Düşünceler de kendine bağlı.

Hattusa

böyle bir musluğu pilli yapsak şarj etme sorunu olur, şebekeden alacak olsak kimse alıp kullanmaz, peki başka türlü bir enerji üretme şansı yok mu?
vardım ilim meclisine eyledim talep, meğer ilim en gerideymiş illa EDEP, illa EDEP <muhyiddin Arabi K.S.>

power20

Aslında enerji üretilmiyor. Dönüştürülüyor.

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: pro-TR - 23 Mart 2021, 15:12:21böyle bir musluğu pilli yapsak şarj etme sorunu olur, şebekeden alacak olsak kimse alıp kullanmaz, peki başka türlü bir enerji üretme şansı yok mu?
Musluğun üzerine Elektirik türbini koyarsan (Boyutu büyük küçük farketmez) musluğu açınca, su akarken elektirik üretir ama ne kadar tartışılır. Ürettiğin zamanda musluk basıncında mutlaka azalma olacaktır.

superconductor

Basınç ile üretilmez, basınç değişimi ile üretilir.