CNC malzemeleri

Başlatan aster, 01 Şubat 2006, 12:32:46

aster

z

Aster bunların 1 cm kalınlığında olanları da varmı piyasada. (Mini mini olanlarından)
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

peko

Merhaba,

Daha önce de geçmiş konularda yazdığım cnc'mi yapıp bitirdim ve kullanıyorum.

Şuan spindle olarak kullandığım metabo marka freze'yi değiştirip, Arel'den alacağım bir spindle'ı takmak istiyorum.
Katalog değerine baktığımda spindle'ın ağırlığı 8kg olarak görünüyor. Z eksenine çalışırken el ile az bir baskı uyguladığımda bile Z ekseni adım atlıyor. Üzerine freze takmadan 2 adt motorsiklet aküsü koyup test ettiğimde bile ağırlığı taşımıyor.
Kaldı ki 8 kg spindle motorunu taşıması şu durumda mümkün değil. İncelediğim makine resimlerinin bir kısmında kasnak var, bir kısmında yok, bazılarının step motorları büyük, bazılarının küçük..  Alacağım spindle motorunu takabilmem için ne değişiklik yapmam gerekiyor ?

Mekanik düzen mi ? Step motoru ve sürücüyü büyütmek mi ?

Teşekkürler..

" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

KAZIMUGUR

Karşı ağırlık ve ya yay ile yerçekimine muhalefet edebilirsin. :)
En sağlamı motoru değiştirmen.
En az 2,5Nm olmalı , (tabii sistemini görmek lazım aslında).
Motorlar artık ucuzladı.
Sürücüde önemli.

8kg olduğuna göre 2.2kW gibi bir şey.
Arel ucuz ama ısı sorunu var.
Hertz 2 katı gibi ama sorunsuz.
Arel in gerilim değerini "uygun" ayarlamak gerekiyor !

@aster in kulakları çınlasın , cnc dril başlığını açalı kaç sene oldu.
O zamanlar forumlarda bilindik konu değildi.
Şimdi sebil. :)

peko

Spindle'ı henüz almadım, eğer tavsiye ediyorsanız hertz'in önerdiğiniz bir modelini alabilirim. 2.2 Kw doğru tahmin.
Bu spindle'ı çalıştırmak için özel bir sürücü devreye ihtiyacım var mı ? yoksa direk 220v ile çalıştırabilir miyim ?

Bilgi için çok teşekkürler..
" Bazıları zeka'sını iş'i zorlaştırmak için, bazıları ise kolaylaştırmak için kullanır.. "

KAZIMUGUR

Kesinlikle sürücüye ihtiyaç var.
Katolog max devirleri ancak karşısındaki frekansla mümkün.
Mil başındaki pensleride iste.
Kaç mm leri kullanacaksan penslerinide iste.
Bir kaç tip olabiliyor.Max kaç mm ise onu belirt.
Piyasada var ama zor bulunur ,siparişe ekle başın serin olsun.

İki marka arasında seçim sen ve cebinle alakalı.
Tecrübeli biri ne yapar eder çalıştırır ama acemiler için en ucuzu en pahalı olanıdır !

Sürücü için Delta öneriyorum.

Edit : Rulmanları iyi ise sıradan 2800(3000) devir motorları 7-8 bin devire kadar kullanabilirsiniz.
Ama hazır spindle ler yakışıklı.

erhanzeynel

farklı bir seçenek olarak, motoru tezgahta sabit bir yere alıp, hareketi esnek bir malzemeyle taşıma şansınız var mı? flexiable rod tarzı?

peko

Merhaba,
CNC dünyasına ""Eksen düştü!" cümlesini kazandırmıştım uzun zaman önce.. :) üzerinden baya zaman geçti.

KAZIM UĞUR hocamın ÇOOOKK BÜYÜK destekleri sayesinde 4000x2500 mm lik cnc 'i mi bitirmiş bulunuyorum.

Kendisinden ve forumdaki bu konu ile ilgili yazan çizen herkesten Allah(cc) razı olsun.

Yazacak çok şey var, ancak şuan ders çalışmam gerekiyor :)

umarım daha uygun bir zamanda cnc'yi yapım sırasındaki resimleri ve konularda yazıp paylaşacağım..

Teşekkürler.

Analyzer

Selam,

4000x2500 mm hareket alanı çok ciddi rakam. Resimleri görmek için sabırsızlanıyorum. Bu arada spindle'a karşı ağırlık koymak şart. Yoksa hesap esnasında Z ekseninde gerekli tutma torku aşırı yüksek çıkıyor.

Analyzer
Üşeniyorum, öyleyse yarın!

peko

Selam ,

Diğer konu başlığı altında resim mevcut.
Detay resimleride daha sonra ekleyeceğim.

http://pic1.resimupload.com/r9/resim_291327912.JPG

kolay gelsin..

yucelcem

Alıntı yapılan: bunalmis - 01 Şubat 2006, 12:49:39
Aster bunların 1 cm kalınlığında olanları da varmı piyasada. (Mini mini olanlarından)

bozuk cd-rom lara bakabilirsin