1,5" 132*132 TFT LCD ile Projeler

Başlatan aYe, 08 Şubat 2006, 01:46:09

aYe

Alıntı yapılan: "mp3dragon"@tatlısukurnazı

bence 1.8/3.3 k direnç ile gerilim bölücü yaparak kullan. 5 volt mcu bağlantıları söz konusu LCD için o şekilde . LCD kısmı çalışıp Epson kısmı yanabilir.Sonra programın neresi hatalı diye uğraştırabilir.

Ahmetu hocanın verdiği linki ilk baştan beri biliyorum.Senin onun üzerinde ilerlemeye çalıştığını düşünüyordum   :cry:

Eğer chip çalışmasa ekranı da açmaz, demekki chip'te sorun yok, kontrol bacaklarindan 5 volt girmekte bir sakinca görmüyorum en azından deneme aşamasında.
Ahmetu hocamın linkine gelince, konu unutulsun yoksa utancımdan insan içine çıkamaz hale gelicem. Sokakta insanlar aaa bu ahmetu'nun verdiği linki farketmeyen keriz diil mi diye bana işaret ediyolarmış gibime geliyor  :oops:  :oops:  :oops:

Alıntı yapılan: "OG"
Maaşallah, hız sınırını baya bir aştınız, bu ne sürat arkadaşlar. Nazar değmesin size.
Fren yapmayacaksanız insert olayım. MMC hakkında bilgilerinizi uygun bir zamanda paylaşırsanız sevinirim.

Selamlar OG hocam, bir süredir mesajlarınızı göremiyordum, özlemişim :)
Ben sadece lcd kısmıyla ilgileniyorum, MMC uzmanlari ahmetu ve mp3dragon sanıyorum onlar size bilgi vericeklerdir.

Alıntı yapılan: "Macera"Hocam bu iş ARM lerle olabilir gibi gözüküyor

Macera açıkcası o konu başlı başına aklımı kurcalayan bir mesele haline geldi; Hitachi mi, Arm mi, Arm'sa hangi Arm, Spartan mı yoksa başka bir şey mi. Yanlış karar alıp hatalı yola girmemek için biraz sabredip çok yönlü olarka kıyaslamalar yapmaya çalışıyorum. Bir karara varabilirsem size de iletirim.

İyi çalışmalar...
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

CaFFeiNe

@tatlisukurnazı

hocam ARM larda markadan ziyade mimari seçimini irdelemen daha mantıklı bana göre ARM7, ARM9, ARM11 vs.
giriş seviyesi sanırım ARM7 bende beleş sempılımla girmeye çalışıyorum :)

mp3dragon

@tatlısukurnazı

ekranımız hala beyaz değildir umarım :cry:
İyilik Yap, Denize At, Balık Bilmezse, Halik Bilir.

Macera

Tatlısukurnazı hocam
Bana denemeler yapmak  maksadıyla o bahsettiğin LCD ekranından (640x480) iki tane temin etmen mümkün olabilirmi?
"Art without engineering is dreaming; engineering without art is calculating." -- Steven K. Roberts

aYe

Selam arkadaşlar 2 gün aradan sonra blokem açıldı kaldığımız yerden devam edelim :D

@CaFFeiNe

Hocam benim için tek bir kriter var; dahili tft driver. Ama yinede sırf tft driver var diye bir modelin üzerine atlamam, duruldum artık, yeter 5.-6. mcu hamallık yapmak istemiyorum.

@mp3dragon

Malesef hocam, beyaz ekranı gördüğüm andan beridir tek derleme yapamadım, yoğunluktan firsatim olmadı, şimdi tekrardan start...

@Macera

Buraya artı olarak özel mesajınızı da okudum, siz'in ve Petek'in bu malzemeyle ilgilendiğini biliyorum. Ama dediğim gibi anca boşa çıktım ve pazar günleri kimseyi rahatsız etmemek gibi bir prensibim var. Dolayısıyla pazartesi günü konuyla ilgili (bana numuneyi gönderen) arkadaşı arayıp size yardımcı olucam. Kusuruma bakmayın.

İyi çalışmalar...
Dünyada iki şey sonsuzdur. İnsanın aptallığı ve evren. Ancak ikincisinden o kadar emin değilim... (Einstein)

aYe

Selam,

Bu 640*480 ile ilgili arkadaş cep telefonunu açmıyor, bir süre daha bekleyeceksiniz arkadaşlar.

@Ahmetu

Bu cep telefonu TFT'si için 16mips renesas yavaş kaldı. Ekrana komple kırmızı at diyorum, kırmızının aşağıdan yukarıya çıkışını izliyorum. Siz dsp'yi kaç mhz de kullanıyorsunuz? Sizce bu yavaşlık normal mi?

ahmetu

30 mips kullanıyorum, koddaki Noplardan birini bile çıkarsam Epson ekran çalışmıyor yalnız Philips kodun bu halinden iki Nop eksiltmeme izin veriyor. Evet ekran yavaş eğer animasyon için düşünüyorsan tüm görünebilir alan bunun için yavaş kalır ben 64x64 bir alanda yapıyorum gayet hızlı oluyor. Tüm ekran görüntüsünü değiştirmek istediğimde ekranı kapatıp sonra tekrar açıyorum Nokia'da böyle yapıyor.

aYe

@ahmetu

16mips'te tüm nopları kaldırdım sorun yok hatta delayları da düşürdüm lcd delay diye bişey vardı onu da kaldirdim elimde 30mips 32bit bir renesas var onu yarın karta çakıp birde onunla deniyicem.
Bu işlemcinin parelel ucları dışarda olsa bu sorunlar olmazdı sanırım.
Resmen soğudum bu ekrandan diyicem ama diyemiyorum o ekranı kullanan telefonları da inceledim görüntü gayet seri değişiyor, açıkcası kafam çok karıştı, ben bu gece datasheet'i bir gözden geçiricem belkide bu arkadaşlar driver i yanlış yazdı yada C yazarken bir yerlerde hata yaptılar.
Zaten kod C++ gibi duruyor tüm mcu'larla uyumlu hale gelsin diye özünü bozmadan C'ye çevirdim ama gözüme takilmiş bir iki kötü kod vardı hepsini bir elden geçirmek lazim gibi.

Peki hocam 30mips'in üstüne çıktın mı? donanım spi ile denedin mi? 30'un üzerine çıksakta nop sayısı artar bişey değişmez mi diyorsun?

Bende nokia 6260 ve n70 telefon var sanırım ikisinin de ekranı aynı ve 3D yilan oynu var inanılmaz hizli grafikler ve hiç sorun yok acaba bunların interface paralel mi? Birini parçalayasım geliyor :D :D :D

İyi çalışmalar...

mp3dragon

@tatlısukurnazı

tüm hevesim söndü :( 3.3 mips hızında Atmel ile bu lcd verimli çalışmayacak anlaşılan.Nokia telefonda da bu kadar yavaş mı ki?

aYe

Selam,

@mp3dragon

Tam olarak emin değilim sanırım anlamanın en kolay yolu; telefon çalışırken açıp osiloskopla bakmak  :roll:

Dip not: epson lcd'li telefonu olan kurban'ı henüz bulamadım :D

Bu da samsung D600'ün ekranıymış, değerler süper;
TFT 256K colors 240 x 320 pixels, 30 x 40 mm
tabi sanirim düşündüğüm proje için çok pahalı kaçar ama merakımı gidermek için bundan da bir tane alicam.

mp3dragon

@tatlısukurnazı

kodun son halini bir yerlere atarsan sevinirim. Küçük bir pcb basmak üzereyim.sadece lcd için olacak. Hiros'un iki adet soketi var elimde ama onları bulmak zor olduğu için harcamak istemiyorum. Mesajların birinde İst. bolca bulabildiğini söylemiştin. Kendinize alacak olursanız banada 3-5 tane alırsanız sevinirim. (ben Ahmetu hocanın verdiği Polonya daki siteden getirtmiştim)

mp3dragon

Samsung D600 yeni bir model olduğundan tahminim pahalıdır. Ama denenebilir. Peki datasheet bulunabiliyor mu?

aYe

@mp3dragon

Bulunur heralde bulunamasa da nasılsa ahmetu var :D

mp3dragon

lcd nin 5 volt giriş sinyali ile çalışması beni umutlandırdı (HDD konusunda) birde lcd'yi hızlandırmak için renk derinliği düşürülebilir.

mp3dragon