Q matic sistemi(sıramatik)

Başlatan Fixxer, 10 Şubat 2006, 12:29:22

z

@Mhk

Arkadas satir satir kompleks karakter  basmiyacagi ve kafayi yurutmeyecegi icin ani soguyup isinmasina gerek yok.

Adam butona basinca tek hamlede 3 digiti birden atesle, akimi kes, biraz bekle kagidi yurut.....

Kibrit kutusu kadar bir kagidin tam ortasina gelecek sekilde duran 3 digitlik bir kafa olacak. 21 tane transistorle yada 4 tane ULN tipi entegreyle suruverecek.

Isiticilari sabit akimla surerse hic sorun yok. Mis gibi olur.

Bilmem kac yuz kadari DPI derdi de yok.

Delikli plaketin ustune bile yaparsin.

Bu isin en zor kismi kagit kesen kismi, onuda yapmak sart ise..

Hani tornaciya falan gitmesi lazim ya o yuzden.
Bana e^st de diyebilirsiniz.   www.cncdesigner.com

microcozmoz

Bunalmış üstadın bahsettiği yazıcı yapım şeklini deri sektöründe deri parçalarını desimetre cinsinden ölçüp derinin üzerine ısıtarak yazan bir ekipmanda görmüştüm..

Seven segment olarak porselen içine giydirilmiş rezistanslar vardı..Bu cihazın önünden kırmızı renkte şerit geçiyor ve numara vurulacağı zaman derinin üzerine kırmızı renkte ölçülen değeri yazıyordu..

Eğer resmini bulabilirsem gönderirim hepimize fikir olur..
"Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler."

erhanmete

hurdacıdan lcd sini ve termal printer ini sökmek için post makinasını 5 ytl  ye alıyorum. hatta 3 ytl ye bile aldığım oluyor.şu anda elimde iki tane var.lazımsa gönderebilirim.

bizde q matik imalatı yaptık bir ara fakat daha kapsamlıydı.kağıda irili ufaklı birkaç yazı yazmakda gerekiyordu.ilk önce barkod printerleri ile deneme yaptık memnun olmadım. istanbulda bir firmadan 232 ara yüzlü kesicili termal printer aldık ve bunları kullandık.çok kaliteli değiller zaten kafa çin malı driverini kendileri yapmışlar.ama pek problem çıkarmadı.
telefonunu hatırlamaya çalışıyorum ama afyon henüz patlamadı.hatırlar hatırlamaz buraya eklerim.

Petek

Alıntı yapılan: "erhanmete"hurdacıdan lcd sini ve termal printer ini sökmek için post makinasını 5 ytl  ye alıyorum. hatta 3 ytl ye bile aldığım oluyor.şu anda elimde iki tane var.lazımsa gönderebilirim. ....
@erhanmete, sen de Ankara'danmışsın. 5YTL'ye pos makinası aldığın hurdacılar nerede? Ben 2 yıl önce 7 segment ekranlı bir pos makinası bulmuştum, epsonun dot printeri ve Z80li çok güzel de bir anakartı vardı. Hem LCD ekran, hem termal yazıcı hem 3-5 YTL :cry: bahsettiğiniz bu cennet nerede?
“Önyargıları yıkmak atomu parçalamaktan zordur” A.Einstein

Fixxer

Hocam kafamızda bişeyler tasarlamaya kalkarsak herşeyin bir çözümü oluyor ama işte gelin bide bunu uygulamaya koyun hadi ama dediğinizi gerçekleştirecem. zaten bütün büyük buluşlar imkansızlıklardan çıkmış :lol: yani ilk füzeleri almanlar icad etmişler bunu bir yerde duydum dünya savaşında almanların birsürü uçağı varmış ama kullanacak pilot yokmuş bunun üzerin otomatik pilot yapmışlar buda füzelerin atasıdır...
...............................

CaFFeiNe

@petek hocam
anlatmayın şu hurdacıları ağlayacam :) keşke bizim memlekette de anlattığınız gibi hurdacılar olsaydı birkaç tane kauçuk kaplı merdane lazım bulamıyom bir türlü fotokopi tamircilerine sorduk lazım ya adamda gazlamaya çalışıyo :(