Tca785 Pulse Trafosu Hakkında

Başlatan birgitay, 30 Mayıs 2024, 10:08:51

M.Salim GÜLLÜCE

Alıntı yapılan: tunayk - 09 Kasım 2024, 09:36:103Faz ortak kontrol de, yukarıda belirttiğim gibi, TCA devresinin kendi beslemesi ve örnekleme şebekeden trafo yardımıyla izole edilir.  Bu halde iken artık referans voltajını üçüne de ortak göndermemizde bir sorun kalmaz. üçüne ortak gittiği için de tetikleme açıları aynı olacaktır.  Aşağıdaki ilk resinde basleme devresine bir örnek paylaşıyorum. 
https://ibb.co/pnxx87h
Bu devrede trafolarda 3 sekonder var. Bir sargı kart beslemesi ve örnekleme için, diğer 2 sargı ise, tristör tetikleme devresine izole besleme olarak kullanılır.  Tristörler Katot-Gate tetiklendiği için izole besleme kullanılıyor.

Aşağıdaki devrede de 3 TCA nın bağlantı şekli görülmektedir. 

https://imgbb.com/h7WKqYR
Diyotlar üzerinden sürme devresindeki opto kuplör tetiklenir ve Tristör GATE'ine yaklaşık 6V uygulanır.

Biraz üzerinde çalışmam lazım sanırım.
Çıkışlarda girişlerde izole sanırım senin çizimlerinde.
Çok fazla revizyon gerekecek benim sisteme uyarlayabilmem için.
Şimdi bu 3 faz için.
Bunu 12 faz için ele avuca sığar hale getirmem lazımki aceba İşlemci ilemi yapsam daha karlı diye düşünmekteyim.
15 derece faz farkıyla 12 faz epey problemli bir tasarım olacak tca785 ile.

tunayk

Evet Üstad hem girişler hem de çıkışlar izole. Böyle olunca aynı kart ister primer ister sekonder kontrol olsun çalışır. 12Pulse tarafında TCA ile olmaz değil ama işlemci ile daha şık ve kompakt bir tasarım elde edersiniz.

parametre

Bittikten sonra sema olsa ıyı olur merak ettım dogrusu

Rahmi

Merhaba

@tunayk ve @M.Salim GÜLLÜCE TCA785 in 25 yıl önce 10-15 sayfalık orjinal bir kullanım kitapçığı vardı. Orada çok güzel anlatıyorlardı bu konuları. Başka birinin elinde idi sadece inceleme fırsatım olmuştu. Ben de uğraşırdım, ama 16 yıl önce trifaze TCA785 li devreleri çöpe attım.
Sizin sohbeti okuyunca hatırlamaya çalıştım , olmadı...
3 faz sistemlerde trafolardan sonra dengeli tetikleme için,tetikleme akımının yolunu ayarlayan  6 adet diyot koyardık .... en son 5 sene önce birine anlattıydım. Şimdi hatırlayamadım fena hissediyorum...