Stm32F1xx Bağlantı Sorunu

Başlatan xoom, Dün, 15:07:50

xoom

Merhaba.. Devre kartın üzerinde Stm32f için denemeler yapıyprum.
Karta ST-Link V2 ile  ( SWDIO SWCLK GND VDD  ) pinleri ile bağlanıyorum. (NRST Bağlı Değil)
STLINK ile programda denemeler yaparken STM32CubeProgrammer

Alıntı Yap" Error: No STM32 target found! If your product embeds Debug Authentication, please perform a discovery using Debug Authentication"

Uyarısı vermeye başlıyor.. ve artık kartla ile bağlantı kuramamaya başlıyorum..

Nette yaptığım araştırmalar sonrasında Reset Mode seçeneğinden "Core Reset" seçip NRST bacağını GND'ye çekili iken Connect Tuşuna basıyorum ve NRST pinini GND'den ayırdığımda bağlanıyor..

Bu yöntem de belli bir süre sonra sorun oluşturmaya başlıyor..

Atladığım ne var bilemiyorum.

Bu konuda yardıma ihtiyacım var.. En sağlıklı ve Stabil bir stm32F1xx bağlantısı için nasıl bir yapı kullanmalıyım. STM32Flerin bozulmadığına eminim çünkü son attığım program enerji verdiğimde çalışıyor ama  bağlantı kuramamaya başlıyorum..

bulut_01

ahh şu stm ler! cube programını win7 yüklemeyedim son adımda hata veriyor programlama yazılımı ve stm mcu lar sıkıntılı microchip bunun yanında kral.
YENİLMEZ..

xoom

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 15:17:31ahh şu stm ler! cube programını win7 yüklemeyedim son adımda hata veriyor programlama yazılımı ve stm mcu lar sıkıntılı microchip bunun yanında kral.
CubeIDE mi CubeProgrammer mı?

bulut_01

YENİLMEZ..

xoom

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 15:35:51cubeprogrammer
Onun çözümünü var hocam benim sorunu nasıl çözücez :)

PC dilini ingilizce yap kur. Son aşamayı böylece gececektir. Daha sonra TR'ye dönebilirsin..

bulut_01

Alıntı yapılan: xoom - Dün, 15:41:02Onun çözümünü var hocam benim sorunu nasıl çözücez :)

PC dilini ingilizce yap kur. Son aşamayı böylece gececektir. Daha sonra TR'ye dönebilirsin..

böyle mallıklar bu stm yazılımında var üstad yolun basındayken stm uzak dur sana tavsiyem microchip şaşma stm yazılımıda kendide şaçmalıkdan öteye gidemiyor.

Dün, 15:45:37
dünyanın neresinde görülmüş böyle saçmalıklar yok ingilizce dil paket kur sonra bu uyduruk stm yazılım yükle sonra tr cevir felan filan böyle saçmalık bi bu stm var sanırım.
YENİLMEZ..

xoom

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 15:43:53böyle mallıklar bu stm yazılımında var üstad yolun basındayken stm uzak dur sana tavsiyem microchip şaşma stm yazılımıda kendide şaçmalıkdan öteye gidemiyor.

31 Ekim 2024, 15:45:37
dünyanın neresinde görülmüş böyle saçmalıklar yok ingilizce dil paket kur sonra bu uyduruk stm yazılım yükle sonra tr cevir felan filan böyle saçmalık bi bu stm var sanırım.
Yok hocam hevesimi kırma.. Epey ilerledim ama bu bağlantı sorunu beni çileden çıkarıyor.
Neden her bağlanmak istediğimde bağlanamıyorum anlamıyorum.
Şimdi artık hiç bağlanamıyorum.
ama son programım çalışıyor.. Hayret vallahi.

bulut_01

seçim senin üstad. cvp gelir bu stm nin mal gibi davranışının sebebi.

Dün, 15:50:27
stm mcu orjinal mi
YENİLMEZ..

xoom

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 15:49:30seçim senin üstad. cvp gelir bu stm nin mal gibi davranışının sebebi.

31 Ekim 2024, 15:50:27
stm mcu orjinal mi
Evet orjinal.

mehmet

Linux'da bile çalışıyor.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Erol YILMAZ

STM32F103 şu anda dünyada en çok sahtesi üretilen MCU durumunda...
Çin de orjinal harici en az 15 farklı kaynaktan klonları üretilmektedir.
Elinizdeki orjinalliği bence çok soru işareti olan çip çalışır çalışmaz ayrı konu ama F103 ise düşünmek lazım.

bulut_01

onun için stm uzak durmak lazım daha ne oldugu bile anlasılmıyor.!
YENİLMEZ..

Erol YILMAZ

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 18:10:43onun için stm uzak durmak lazım daha ne oldugu bile anlasılmıyor.!

STM32 kullananlar genel olarak oldukça memnun işlemcilerden...

8/16 bit Microchip kullanıpta  STM32'ye geçen çok kişi var.
Ama STM32 kullanıp Microchip'e geçeni hiç duymadım görmedim.

Diğer taraftan bariyer daha büyük STM32 de... Microchip kadar kolay değil.

bulut_01

maliyet erol abi maliyet cevremde dökülen stm görüyorum 20 yıllık devre geliyor microchip her ne hikmetse stmler 1 2 sene içinde dökülüyor ucuz etin yahnisi.. daha konusmaya gerek var mı
YENİLMEZ..

MCansız

Alıntı yapılan: xoom - Dün, 15:07:50Merhaba.. Devre kartın üzerinde Stm32f için denemeler yapıyprum.
Karta ST-Link V2 ile  ( SWDIO SWCLK GND VDD  ) pinleri ile bağlanıyorum. (NRST Bağlı Değil)
STLINK ile programda denemeler yaparken STM32CubeProgrammer

Uyarısı vermeye başlıyor.. ve artık kartla ile bağlantı kuramamaya başlıyorum..

Nette yaptığım araştırmalar sonrasında Reset Mode seçeneğinden "Core Reset" seçip NRST bacağını GND'ye çekili iken Connect Tuşuna basıyorum ve NRST pinini GND'den ayırdığımda bağlanıyor..

Bu yöntem de belli bir süre sonra sorun oluşturmaya başlıyor..

Atladığım ne var bilemiyorum.

Bu konuda yardıma ihtiyacım var.. En sağlıklı ve Stabil bir stm32F1xx bağlantısı için nasıl bir yapı kullanmalıyım. STM32Flerin bozulmadığına eminim çünkü son attığım program enerji verdiğimde çalışıyor ama  bağlantı kuramamaya başlıyorum..

en stabil yöntem SWDIO SWCLK GND NRST pinlerini bağlamak  ve modu connect under reset, reset modunu da hardware reset olarak ayarlamak ben bu şekilde kullanıyorum şuana kadar problem yaşamadım.
VCC pini MCU pcb üzerinden beslediğim için bağlamıyorum.