Haberler:

Foruma Resim Yükleme ve Boyut Sınırlaması ( ! )  https://bit.ly/2GMFb8H

Ana Menü

Stm32F1xx Bağlantı Sorunu

Başlatan xoom, Dün, 15:07:50

Erol YILMAZ

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 18:27:49maliyet erol abi maliyet.. Çevremde dökülen stm görüyorum. 20 yıllık devre geliyor Microchip, her ne hikmetse stmler 1-2 sene içinde dökülüyor, ucuz etin yahnisi.. daha konuşmaya gerek var mı?

İyi oldu bu konuya değindiğin...

Bugüne kadar herhangi bir MCU'nun (STM32 dahil) arıza yaptığına, Hatta tasarım hatası yok ise arıza yapan hiçbir çipe'de rast gelmedim.

"Çip orjinal ve arıza varsa, Şematik/PCB tasarımı hatalıdır..."

"Arıza yapan kartlarda ise kendi hatalarımı sürekli tespit ettim."

Onun için ucuzmuş pahalıymış fln fıstık :) boş muhabbet bunlar.

bulut_01

ne hikmetse 20 yıl calışan microchip 2 yıl içinde dökülen stm den kötü oldu bu tasarım hatası 2 yıl civarı içinde mi patlak veriyor erol abi komedi bu durum.
YENİLMEZ..

Erol YILMAZ

Bizim Emre diye bir arkadaş vardı.
Bir akşam böyle uğraşırken 5-6 tane ST çipini yaktı.

O gün anladık ki, datasheeti iyi okumak lazım :)
Biz bu arada suçu ST ye atsaydık aynı senin gibi diyecektik... ST yanıyorrr...

bulut_01

Alıntı yapılan: Erol YILMAZ - Dün, 19:48:31Bizim Emre diye bir arkadaş vardı.
Bir akşam böyle uğraşırken 5-6 tane ST çipini yaktı.

O gün anladık ki, datasheeti iyi okumak lazım :)
Biz bu arada suçu ST ye atsaydık aynı senin gibi diyecektik... ST yanıyorrr...

nasıl yanıyormuş abi anlatda bu çöpstm kullananlar yakmasınlar!
YENİLMEZ..

Erol YILMAZ

STM'de problem yokmuş kardeşim, okumuyor musun sen yahu?

Bu arada STM32 sevgisi, gözünü kör etmiş senin :D

bulut_01

benim tek aşkım microchip ilk ve son  :D  :D
YENİLMEZ..

Erol YILMAZ

Alıntı yapılan: bulut_01 - Dün, 20:10:17benim tek aşkım microchip ilk ve son  :D  :D

Hintli napmış sana böyle, fanatik olmuşsun kardeşim :)

bulut_01

YENİLMEZ..

Epsilon

Aşağıdaki linkte aynı hatayı alanlara verilen cevaplar var.
Farklı kartlarda sorunu nasıl halletiklerini'de  izah etmişler.
Linki

xoom

Alıntı yapılan: MCansız - Dün, 19:17:34en stabil yöntem SWDIO SWCLK GND NRST pinlerini bağlamak  ve modu connect under reset, reset modunu da hardware reset olarak ayarlamak ben bu şekilde kullanıyorum şuana kadar problem yaşamadım.
VCC pini MCU pcb üzerinden beslediğim için bağlamıyorum.
Ve sonunda orjinal st-link V2/01 aldım.
Tam olarak söylediğiniz gibi olmasa da ben vdd yi de bağladım. Ve sorunsuz bağlanabildim.
Ama hala daha software ile bağlanabiliyorken ne yapıyorumda birden hardware reset olmadan bağlanmaz oluyor anlamış değilim.
Şuan keyfim yerine geldi..
Çalışmalara devam..

Dün, 20:45:27
Alıntı yapılan: Erol YILMAZ - Dün, 18:06:56STM32F103 şu anda dünyada en çok sahtesi üretilen MCU durumunda...
Çin de orjinal harici en az 15 farklı kaynaktan klonları üretilmektedir.
Elinizdeki orjinalliği bence çok soru işareti olan çip çalışır çalışmaz ayrı konu ama F103 ise düşünmek lazım.
F030 ve F100 ile devam ediyorum şimdilik..

Mucit23

Stm8 ile yaptığım kartlarım var 4-5 senedir sıcakta soğukta sorunsuz çalışıyor. Aynı şekilde stm32 ile yaptığım kartlarım da yıllardır sorunsuz çalışıyor. Fiyat performans odaklı çalıştığımdan dolayı hep STM ile devam ettim. Aktif olarak ST nin mikroişlemcilerini kullanmaya başlayınca Microchip neredeyse hiç kullanmadım.

papsukkal

Cube ide üzerinden yapılandırmayı yaparken debug=serial wire secilmediğinde NRST şaseye çekilmeden bağlanmıyor.

İkinci olarak vdda polarması verilmemiş ise NRST pullup dirençleri çalışmadığı için fiziksel olarak reset imkansız hale geliyor. (32G030 da başıma geldi. 103te nasıl bakmadım)

Bunlar benim başıma gelenler.

Umarım faydası olur.