esp32 ble ve wifi

Başlatan interrupter, 03 Kasım 2024, 20:51:19

interrupter

merhaba arkadaşlar esp32 ile data logger yaptım 10 dk de bir verileri sd karta kaydediyorum ve evdeki modeme bağlayıp internet tarayıcısı üzerinden takip edebiliyorum ancakşöyle bir sorunum var * modeme reset attığımda ve bazen modemin ip si değişiyor ve ben bu yeni ip'yi öğrenmek için kartı tekrar bilgisayara bağlayıp seri porrtan yeni ip'yi öğreniyorum.   bu işlemi esp32 nin üzerinde bulunan bluetooth u kullanarak mitt app inventorde yaptığım arayüzle  sistemin ip sini görmek istiyorum ancak  sistemi kurdum ancak void setup kısmındaki """""" SerialBT.begin("BTip"); """" bu kod olduğunda  sisteme tarayıcıdan bağlanamıyorum aynı zamanda telefenda da Btip cihaz görünüyor eşleştirme yapmıyor.   bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi

mehmet

Harici ip ESP tarafından belli zaman aralıklarında kontrol edilir. Değişme varsa (örneğin, gmail) e-posta ile haber verilir.
RPi Zero üzerindeki sistemim bu şekilde çalışıyor.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

tunayk

Modem üreticileri aslında DYNDNS vb. dns imkanı sunuyorlar. Örneğin tplink modeminiz varsa  "adiniz.tplinkdns.com" gibi bir web adresiniz oluyor. Modeminizin ip adresi değiştiğinde, otomatik olarak ilgili adres güncellenir. Siz ip adresi ile uğraşmazsınız. Alan adınız ile modeminize doğrudan ulaşırsınız.

interrupter

Peki esp 32 üzerinde hem wifi modülü hemde Bluetooth modülü var biz bu iki sisteminde aynı anda kullanamıyor muyuz. Aslında Bluetooth seri port gibi kullanılıyor mantıken bir terslik olmaması gerekiyordu ama yapamadım. Mit app inventor de anlık sıcaklıkları takip edebiliyorum. Ama istediğimde wifi den de işlemler yapmak istiyorum.  Bu sistemi ayı ayrı yaptığımda istediğimi yapabiliyorum. Ama iki Islemi de tek sistem haline getirmek istiyorum.

erdcan

Alıntı yapılan: interrupter - 03 Kasım 2024, 20:51:19merhaba arkadaşlar esp32 ile data logger yaptım 10 dk de bir verileri sd karta kaydediyorum ve evdeki modeme bağlayıp internet tarayıcısı üzerinden takip edebiliyorum ancakşöyle bir sorunum var * modeme reset attığımda ve bazen modemin ip si değişiyor ve ben bu yeni ip'yi öğrenmek için kartı tekrar bilgisayara bağlayıp seri porrtan yeni ip'yi öğreniyorum.   bu işlemi esp32 nin üzerinde bulunan bluetooth u kullanarak mitt app inventorde yaptığım arayüzle  sistemin ip sini görmek istiyorum ancak  sistemi kurdum ancak void setup kısmındaki """""" SerialBT.begin("BTip"); """" bu kod olduğunda  sisteme tarayıcıdan bağlanamıyorum aynı zamanda telefenda da Btip cihaz görünüyor eşleştirme yapmıyor.   bu sorunu nasıl çözebilirim bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirmi
esp32 özelinde wifi ve bluetooth micropython ile programlarken sorun çıkartıyordu. C ile sorun olmaması lazım, kodları görebilirsek daha net cevp verebiliriz. Nacizane tavsiyem bu çalışmada mqtt kullanarak veri alışverişini yapmanız. örneğin hivemq broker üzerinde xyz topiğine veri göndererek, tarayıcınız ya da herhangi bir mqtt client uygulması üzerinden gelen verileri sürekli olarak görebilirsiniz. evdeki modeminizin ipsinin değişmesi umrunuzda olmaz. yeterki esp32 ve siz bir şekilde internete bağlanın.