Vestel Led TV Besleme kartı arızası

Başlatan Öğretmen27, 08 Kasım 2024, 14:37:57

Öğretmen27

Arıza : Vestel led tv 55UD8200 stand bye ışığı yok.
Arkadaşlar kolay gelsin. 17IPS72 besleme kartına sahip Vestel 55UD8200 TV stand bye ışıgı yanmıyor. Ölçümlerde 12 v stand bye voltajının gelmediğini gördüm. Kartta yanık yok şişik kondansitör yok. Çıkıştaki diyotlar kısa devre değil. Blok kondansitörde 320 v var. Anladığım kadarıyla anahtarlama yapmıyor.
PFC Bölümünde FAN7529 1 nolu INV pinine votaj gelmediğini gördüm. Blok kondansitörden çıkan uç 3 adet seri bağlı 619 kohm dirençten geçtikten sonra bu entegrenin INV ucuna geliyor. Seri bağlı 619 kohm 3 direnç açık devre olmuş. Bunları değiştiricem ama PFC çalışmıyorken de stand bye konumundayken 12 v stand bye voltajı çıkması gerekiyor diye biliyorum.
PFC çalışmadan stand bye voltajı çıkmaz mı? PFC devresini ekiyorum. Kırmızı kalemle işaretledim.

mg1980

Youtube'de micro elektronik diye bir kanal var... bu tür tamirleri ayrıntılı, anlaşılır anlatıyor..

stlg

Pfc calismadan diger bolumlerin calismamasi lazim,pfc ilk giriste zaten
ALLAHA EMANET OLUNUZ Hoştur bana senden gelen,  Ya gonca gül yahut diken,  Ya kaftandır yahut kefen,  Kereminde hoş lütfunda hoş.

mg1980

PFC çalışmadan Standby voltajı hazır olur bildiğim kadarıyla... ama 12v değil de 5v galiba..

Öğretmen27

Stand bye 12 v mu 5 v mu 3.3 v mu tasarima gore degisiyor.

M_B

Alıntı yapılan: Öğretmen27 - 08 Kasım 2024, 20:28:49Stand bye 12 v mu 5 v mu 3.3 v mu tasarima gore degisiyor.
Genelde standbyler 5V ile 3V3 oluyor.
İmkanın sınırlarını görmek için imkansızı denemek lazım.                                                             Fatih Sultan Mehmet