Gemo PLC

Başlatan kont, 01 Aralık 2024, 20:19:58

kont

Merhaba arkadaşlar gemo plc hakkında sizler için basit benim için karmaşık olan bir konuyu danışmak istiyorum.

Şu şekilde çalışmasını istediğim bir algoritma var.

PLC'nin 1 numaralı input girişine sinyal girişi olduğunda , tımer devreye girecek ve geriye doğru saymaya başlayacak. Fakat 2 numaralı input girişine sinyal gelince, saymaya başlamış olan tımer süresi duracak. 2 numaralı giriş pasif olunca tımer kaldığı yerden devam edecek. Buraya kadar yaptım sıkıntı yok. Ekstra istenilen bu çalışma dışında şu şekilde, 2. numaralı input girişi her aktif pasif olduğunda tımerın sayma süresini belirlediğim süre boyunca azaltacak örneğin.   2 numaralı giriş aktif oldu ve tımer geri sayma işlemi durdu ve durduğu süre 30.sn oldu diyelim. ben 2 numaralı girişi pasif ettiğimde tımer aktif olacak, fakat  tımer süresi 10sn azalmış olarak saymaya 20sn den itibaren başlayacak bu işlem döngü halinde devam edecek. nasıl sağlarım bu karmaşayı

elektroacemi

Merhaba
Gemo PLC kullanmadım ama diğer kullandığım PLC de şöyle ;

Kullandığım timer in artan veya azalan değişkene verdiğim bir ismim var.
Örneğin SUREMS bu değişkenin adı.
Başlangıç değeri 60000 olsun. Geriye doğru sayıyor, giriş 20 sn sonra kesilince sayaç durdu. (Sayaç anlık değeri 40000) Diğer diğer giriş yükselen veya düşen kenar tekliyemeli SUREMS= 50000 yazarak 10 sn eklemiş oluruz.

Melih1802

Programını ekler misin?

kont

Gemo'nun teknik servisi ile görüştüm
Gemi plc nin  matematiksel işlem yapamadığı için benim istediğim olayı gerçekleşti demeyeceğini söyledi. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

zamzam23

Alıntı yapılan: kont - 07 Aralık 2024, 00:10:45Gemo'nun teknik servisi ile görüştüm
Gemi plc nin  matematiksel işlem yapamadığı için benim istediğim olayı gerçekleşti demeyeceğini söyledi. İlginiz için teşekkürler arkadaşlar.

Plc değil akıllı röle gibi bişi o zaman o.