Haberler:

Eposta uyarılarını yanıtlamayınız ( ! ) https://bit.ly/2J7yi0d

Ana Menü

USB Type-C Bozulması

Başlatan Firzen, 19 Aralık 2024, 22:27:55

Firzen

MSI laptopuma ikinci ekran olsun diye portatif olan Asus ZenScreen aldım. Direkt olarak USB type-C üzerinden bağlanıyor. Neyse fazla uzatmayayım. Sanırsam USB soketimde sorun varmış. Bu durum ile MSI teknik servisi aradım. Biz USB type-C soket tamir edemiyoruz bunun yerine ANAKARTI değiştirebiliriz dediler. Başka yerel teknik servislere gittiğimde sanki USB type-C soketim bozulmadı da İşlemcim yanmış gibi bir tepki aldım. Bir USB değiştirmek bu kadar zor mu acaba ya? Bu konuda öneriniz var mı?
Kararsız...

tunayk

Hocam sokete bir flash disk veya telefonu bağladığınızda çalışıyor ve sadece bir temassızlık sorunu varsa haklısınız sadece soket değişimi çözer. Ancak hiç hareket yoksa usb kontrolcü entegre bozulmuştur. HP vb bazı PC lerde usb kartı harici olabiliyor.

Firzen

Alıntı yapılan: tunayk - 19 Aralık 2024, 23:48:05Hocam sokete bir flash disk veya telefonu bağladığınızda çalışıyor ve sadece bir temassızlık sorunu varsa haklısınız sadece soket değişimi çözer. Ancak hiç hareket yoksa usb kontrolcü entegre bozulmuştur. HP vb bazı PC lerde usb kartı harici olabiliyor.

Socket ilginç bir şekilde tüm USB işlevlerini yerine getiriyor DP özelliği yani ekran takınca ekran olma özelliği haricinde. Onu da arada çalıştırıyor. Yani Çip veya diğer anakart sorunları olduğunu zannetmiyorum. AMA gel gör teknik servis BUNUN ÇOK ÖZEL BİR USB TASARIMI olduğunu söylüyor ve ANAKART DEĞİŞİMİNİN EN İDEAL VE HIZLI YOL olduğunu söylüyor.
Kararsız...

tunayk

Maalesef Hocam bilgisi olmayıp fikri olan o kadar çok adam var ki piyasada inanamazsın. Hem de her sektördeler. :)

Sizinki muhtemelen soket gibi duruyor. Belki bir akıllı telefon tamircisi bile işi çözebilir. Ancak PC iyi bir cihaz ise doğru bir yer bulmak en iyisi.

istinaf duvarı

Alıntı yapılan: Firzen - 20 Aralık 2024, 00:30:13Socket ilginç bir şekilde tüm USB işlevlerini yerine getiriyor DP özelliği yani ekran takınca ekran olma özelliği haricinde. Onu da arada çalıştırıyor. Yani Çip veya diğer anakart sorunları olduğunu zannetmiyorum. AMA gel gör teknik servis BUNUN ÇOK ÖZEL BİR USB TASARIMI olduğunu söylüyor ve ANAKART DEĞİŞİMİNİN EN İDEAL VE HIZLI YOL olduğunu söylüyor.
Cipset veya GPU'da bir arıza var. USB portunda bir anahtar çipi olur. Taktığın cihaza göre USB kontrolcü ile GPU/Cipset arasında anahtarlama yapar. Bu çip ayrı da olabilir çipset içine gömülü de olabilir. Bu tasarımla alakalı bir şey.

gevv

Tamir olabilir ama uğraştıracak. https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/191r0ri/no_power_light_but_signs_of_electricity_in_asus/

USB soket üzerinde metal koruma var gibi emin olamadım USB orada mı?

USB bölümünü görmek lazım. Malzemeler sokete çok yakın olduğu için sökme işleminin çok dikkatli yapılması gerekir bu yüzden servis uğraşmak istemiyor olabilir.

Değişmeyecek kadar risk varsa direkt sokete veya yol takibi yaparak dişi USB kablo lehimleme bilir

Firzen

Alıntı yapılan: gevv - 20 Aralık 2024, 10:08:35Tamir olabilir ama uğraştıracak. https://www.reddit.com/r/ASUS/comments/191r0ri/no_power_light_but_signs_of_electricity_in_asus/

USB soket üzerinde metal koruma var gibi emin olamadım USB orada mı?

USB bölümünü görmek lazım. Malzemeler sokete çok yakın olduğu için sökme işleminin çok dikkatli yapılması gerekir bu yüzden servis uğraşmak istemiyor olabilir.

Değişmeyecek kadar risk varsa direkt sokete veya yol takibi yaparak dişi USB kablo lehimleme bilir

Hocam dogrudur da benim yapabilecegim birsey degil. Yani lehim bile olacaksa profesyonel biri yapmali taraftaryim.

Laptop ana karti resimdeki gibi.

Kararsız...

burak_82

Aynı durum asus tuf 17 inch bilgisayarımda başıma geldi. USB den ekran bağladığımda bir süre çalışıp daha sonra type c çalışmaz hale geliyordu. 2 kez anakart değişti, bu anakart ta aynı hale geldi. şu an direk bağladığım hiçbirşey çalışmıyor, ekran bağlantısı hiçbir şekilde çalışmıyor, ancak usb  çoklayıcı bağladığımda, öncesinde direk bağlantı yapmadıysam usb ve kulaklık olarak çalışıyor. eğer daha öncesinde usb çoklayıcısız olarak başka bir cihaz bağladıysam usb çoklayıcı da çalışmıyor. böyle durumlarda usb çoklayıcıdaki usb lerde 5V da çıkmıyor. düzeltmek için bilgisayarın güç tuşuna basılı tutarak kapatmak, açılırken bir kez daha kapatmak işe yarıyor. Sanki bazı cihazlar sistemi type c den şarj moduna ya da korumaya sokuyor gibi. ben bir türlü çözüm bulamadım. servise gitmekten de bıktım, artık böyle kullanıyorum.