Android Studio Öğrenmek İstiyorum

Başlatan Mr.Thinking, 23 Aralık 2024, 10:10:31

Mr.Thinking

Android Studio programı ile elektronik devrelerle haberleşebileceğim bloetooth uygulamaları geliştirmek istiyorum.
Başlangıç seviyesindeyim.
Hangi kaynakları veya youtube videolarını önerirsiniz?
ego=1/Knowledge

Yazilim

Flutter araştır sonra karar ver derim.

Flutter Eğitimi

Mr.Thinking

Alıntı yapılan: Yazilim - 23 Aralık 2024, 21:54:17Flutter araştır sonra karar ver derim.

Flutter Eğitimi
Flutter iel ilgili eklediğin linkteki tüm videoları dün akşam 5 saat ve bu gün 6 saattir izliyorum.
Aynı zamanda uygulamalarını video ile beraber yapıyordum.
Ama sonra anladımki bir elektronik devre ile bluetooth üzerinden haberleşme ile ilgili hiç bir video yok ve en son video 6 ay önce yüklenmiş ve yarım bırakılmış. Benim için büyük bir zaman kaybı oldu.
Hayatımda, flutter, visual ve android studionun bir arada kullanılması kadar karmaşıklaştırılmış bir iş görmedim.Videolarda bluetooth haberleşmeyi anlatmamış olsa da yapay zekadan yardım alıp yapayım dedim, yok o dosyaya şunu ekle, bu dosyaya bunu ekle, bu dosyadaki isim ile bunu değiştir vs.vs. Videonun yüklendiği tarihten bugüne kadar oluşan versiyon uyumsuzlukları da cabası.
Ayrıca neden bu kaynakta veya başka hiç bir videoda Oluşturulan projenin APP olarak dışa aktarılması anlatılmamış anlamış değilim.
Flutter yeni başlayan benim gibi birine göre çok fazla abartı.
ego=1/Knowledge

power20

Mr.Thinking

Alıntı yapılan: power20 - 24 Aralık 2024, 15:19:53App inventor 2 kullanınız

https://youtu.be/XSv63YFwDcg?si=ey04ifMFxlHp2zNP

Veya

kodular.io
Bunu kullandım ve ilk uygulamamı bir kaç video izleyerek gerçekte çalıştırdım.
Ama MIT APP ile ilgili yapay zekadan yardım alamıyorum.
Çünkü MIT APP resimsel bir yapıya dayalı olduğu için, yapay zeka resimleri tam anlamlandıramıyor ve görsel olarak ta cevap veremiyor. Yapay zeka metin olarak görselliğe uydurmaya çalışsa da MIT APP nin de birçok versiyon farkından dolayı verdiği cevaplardaki metinler ile MIT APP deki kodlamalar birbiri ile uyuşmuyor.
ama yinede MIT APP den devam edeceğim galiba. Ya da flutter a yeteri kadar zaman ayırmam gerekecek.
ego=1/Knowledge

power20

Şu sayfadaki eklentiler çok işe yarıyor
Sanırım çözüm sağlar

https://puravidaapps.com/

Pardon hepsi ölmüş galiba eski içerik yok. Forum gibi bir şey vardı yardımcı oluyorlardı

Ersin

Bunun doğrusu android studio dur. 11 sene önce tel den oyuncak araba kontrolü yapmışım.(ileri/geri - sağ,sol -geisture,ön far - led)
O zamanlar örnek bulup yaptım,her dosyanın ayarını modife edebiliyorsun her şeye erişimin var.
Github ta doludur , örneğin rgb kontrol yapacaksan illa rgb kontrol arama , serial terminal veya benzeri birşey bulursun bakarsın ,kendine göre uyarlarsın veya sıfırdan yazarsın.
Bu ne kadar uğraşacağına bağlı , hazır birşey mi yoksa a dan z ye herşeyi kontrol edebilmeliyim mi.

power20

Android studio, asıl işi elektronik olan bizler için ağır gelir. Bir çok arkadaş denemiş, tırmalamıştır. Korkunçtur. Konforsuz, berbat bir geliştirme ortamıdır. Yalan yanlış eksik bilgiler ile zaman kaybetmişizdir.

"Android program geliştirme " üzerine çalışacak, ekmeğini bu işten kazanacak birinin öğrenmesi isabet olur. Yeterli zamanı ayırabilir.

"Sabah başlayayım mesai bitmeden stüdyoyu kurayım ilk projeyi derleyip yükleyeyim?"

Anlatan biri olsa bence mümkün.

Mr.Thinking

Alıntı yapılan: Ersin - 24 Aralık 2024, 18:31:24Bunun doğrusu android studio dur. 11 sene önce tel den oyuncak araba kontrolü yapmışım.(ileri/geri - sağ,sol -geisture,ön far - led)
O zamanlar örnek bulup yaptım,her dosyanın ayarını modife edebiliyorsun her şeye erişimin var.
Github ta doludur , örneğin rgb kontrol yapacaksan illa rgb kontrol arama , serial terminal veya benzeri birşey bulursun bakarsın ,kendine göre uyarlarsın veya sıfırdan yazarsın.
Bu ne kadar uğraşacağına bağlı , hazır birşey mi yoksa a dan z ye herşeyi kontrol edebilmeliyim mi.
Elektronik devrelerdeki her şeyi A dan Z ye herşeyi kontrol edebilmeliyim.
Röle açma kapama, text gönderip alma, sensor okuma vb.
Eski RF transreceiverlerle ne yapılabiliyorsa yapabilmek istiyorum. verici olarak sadece telefon kullanılmış oluyor değil mi? Tek değişen bu.
Android telefon bizi ayrı bir verici devre yapmaktan kurtarıyor. 
İşin beni çeken özelliği veya esprisi bana göre sadece bu...
ego=1/Knowledge

power20

Android programı kullanmadan tarayıcı üzerinden yapılabiliyor.

Örneğin Esp8266  ile bir cihaz yapıyoruz. Wifi ağa bağlıyoruz  Telefondan bu cihazı kumanda edeceğimiz sayfayı açarak röle açıp kapama gibi işleri yapıyoruz. Cihazdan gelen verilerin gösterilmesi de tarayıcı üzerinden mümkün

Telefon, uzaktaki display ve klavye gibi oluyor

https://youtu.be/rPhXkc2Avsk?si=ErMiEZfxB1oUgNjK

Mr.Thinking

Alıntı yapılan: power20 - 24 Aralık 2024, 20:43:55Android programı kullanmadan tarayıcı üzerinden yapılabiliyor.

Örneğin Esp8266  ile bir cihaz yapıyoruz. Wifi ağa bağlıyoruz  Telefondan bu cihazı kumanda edeceğimiz sayfayı açarak röle açıp kapama gibi işleri yapıyoruz. Cihazdan gelen verilerin gösterilmesi de tarayıcı üzerinden mümkün

Telefon, uzaktaki display ve klavye gibi oluyor

https://youtu.be/rPhXkc2Avsk?si=ErMiEZfxB1oUgNjK

Tabiki bu da bir seçenek ama herbirinin yeri ayrı. Örneğin alıcısının yeri saha saha değişen bir cihaz için bluetoth daha mantıklı bana kalırsa. Yaptığımız değişikliği bire-bir alıcıda gözle görmek gerekiyorsa,yine bluetooth olması tercihim olur. Ama alıcı devre sabit, yeri değişmeyen bir yerde ise ve gözle teyide gerek yoksa wifi seçeneği daha anlamlı. İhtiyaca göre seçeceğim artık. Esp32 ile igili doğru bilgiler kolay ulaşılabilir ve çabuk öğrenilebiliyor. 
ego=1/Knowledge

sifirzero

Mit app inventor2 calisiyor ama sağlıkli sonuc alamiyoruz
sifirzero.blogspot.com [email]sifirrzero@gmail.com[/email] iman hem nurdur hem kuvvettir

kudretuzuner

Merhaba, aynı şeyi ben de düşünmüştüm. Ama VB.Net express edition 2010 dan bir türlü vazgeçemedim. Sonradan MCU+PC bağlantısını teamviewer ile hallettim. ister android tablet ister gsm üzerinden realtime gösterim yapabilmiştim. Kolayını böyle buldum.
MCU+ winX10 den androide aktarım
https://www.youtube.com/shorts/NIIMaegAAR8
MCU+ winX10 den Iphone a  aktarım
https://www.youtube.com/watch?v=ufbZrMd9q_8&t=29s

Not; MCU ile  PC iletişim RF ile olmaktadır.
Amatör