KURU AKÜ PLAKA JEL HAKKINDA.

Başlatan Yazilim, 27 Aralık 2024, 23:22:20

Yazilim

Kuru akülerin plakalarına sürülen je'in yapısı nedir acaba?

https://www.youtube.com/watch?v=PL5X2qsE7Qc

tunayk

İlkel yolla kurşun asit Akü üretimi yapmış. Plakaları sıvanan  madde temel olarak kurşun oksittir. Pozitif ve negatif plakalara biraz farklı bileşimde sıvanır. Tabi burada eski aküden çıkan yanmış plakadan elde ettiği  malzemeyi dönüştürdüğü için elde edilen Akü çalışsa da kapasite olarak düşük olur

Yazilim

Bu jeli macunu her ne ise. kendimiz nasıl hazırlayabiliriz? biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım.

tunayk

Alıntı yapılan: Yazilim - 28 Aralık 2024, 20:09:04Bu jeli macunu her ne ise. kendimiz nasıl hazırlayabiliriz? biraz araştırdım ama pek bişey bulamadım.
Burada
Ve
Burada
temel bilgiler mevcut. Daha ileri seviyede bilgi kimya kitaplarında bulunabilir

gevv

ilginçmiş.  sorunuzun cevabı değil ama @tunayk hocamım verdiği bilgilere ek olarak video yorumların da yapılan bir açıklama:

Alıntı YapÜrünlerle ilgili daha fazla ayrıntı kanal üyelerine sunulan videolarda sunulmaktadır.

Yani Katıl butonuna tıklayıp ödeme yapmak gerekli aylık ₺7,50 miş

Yazilim

@gev Bilgiler veriliyorsa üye oluruz.

triyak

kurşunun hem solunum hemde temas halinde oldukça tehlikeli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Yazilim

Alıntı yapılan: triyak - 29 Aralık 2024, 08:36:27kurşunun hem solunum hemde temas halinde oldukça tehlikeli olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Hocam malum işimizden dolayı kurşun ile iç içe yaşıyoruz lehim yapmadığımız bir günümüz yok malesef.
Eskiden zararlarını bilmediğimden hiç dikkat etmezdim lehim kokusu çok hoşuma giderdi sonradan zarralarını
öğrenince çalışma masasına fan koyup lehim dumanını camdan dışarıya atıyorum.
el temasıda süürekli var zaten ona yapacak bişey yok.