Termal Kamera Tavsiyesi

Başlatan Erhan YILMAZ, 17 Ocak 2025, 14:22:01

Erhan YILMAZ

Merhabalar!

Elektronik kartların ısısını gözlemek için termal kamera almayı düşünüyorum. Kendim yapmayı düşünmüyorum. Çok pahalıda olmasın ama çokta dandik olmasın istiyorum. Tecrübesi olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer.

Mesela bu güzel gibi duruyor. Sensör çözünürlüğü falan iyi 256x192. Olmadı bunu alıcam. Normalde fiyatı 14k falan ama burda 5.5k ne hikmetse.

https://www.n11.com/urun/tasinabilir-termal-goruntuleme-cihazi-20-ila-550-kucuk-termal-goruntuleme-kamer-minimum-merkez-sicaklik-termal-kameralar-59040981-59040981



yas

@Erhan YILMAZ hocam linkini verdiğiniz ürün ile ilgili bir kullanıcı şu değerlendirmeyi yapmış

Alıntı YapHiç bir işe yaramıyor yazık giden paraya İlk ve son siparişim oldu

Çöp bir malzeme olabilir.

cevat1


Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: yas - 17 Ocak 2025, 14:47:13@Erhan YILMAZ hocam linkini verdiğiniz ürün ile ilgili bir kullanıcı şu değerlendirmeyi yapmış

Çöp bir malzeme olabilir.


Evet hocam gördüm onu ama önemsemedim. İnternetteki yorumları iyi ama 14k dan aşağı fiyat yok. Bu çakma mı diyecem ama uni-t kim ki çakması olsun. Olmadı sipariş edicem bunu beğenmezsem geri gönderirim.

yas

@Erhan YILMAZ hocam linkteki ürünün görselinin uni-t ile alakası yok. BSIDE HX1 diye bir ürün bu linkteki açıklamaya her ne kadar UNI-T UTi260E yazsa da değil. Yanıltmaya yönelik bir satış gibi duruyor.

https://tr.aliexpress.com/item/1005007445231939.html

Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: yas - 17 Ocak 2025, 15:56:47@Erhan YILMAZ hocam linkteki ürünün görselinin uni-t ile alakası yok. BSIDE HX1 diye bir ürün bu linkteki açıklamaya her ne kadar UNI-T UTi260E yazsa da değil. Yanıltmaya yönelik bir satış gibi duruyor.

https://tr.aliexpress.com/item/1005007445231939.html

Vay şerefsizler! Sağolun hocam siz deyince fark ettim bende. Ürün iyi gibi duruyor fiyatına göre ama bunların yaptıkları sahtekarlık.

cevat1

Yetkili satıcılardan temin edin .
Ürünün orijinalliğinden emin olursunuz.

Ersin

Flir in cep telefonuna takılan olanı var ona da bakın , fiyatı buna göre yüksek olabilir.Yada içinde flir sensörü olan bir cihaz araştırın nette , patent onlarda idi birkaç sene önce patent public olunca herkes yapmaya başladı.

frat

Bazısı tesisatçılar için uygun bazı modeller elektronikçiler için, almadan örnek videoları izlemenizi tavsiye ederim. Bu aralar InfiRay markası bayağ popüler, bende Flir One Pro var telefona takılan type C soketli. 10x8 cm bir devrede 603 kılıf ısınma hatasını direkt bakarak bulmuştuk. Ondan önce hatayı bulmak için 1 saat vakit harcadık. Devre 25 derece iken bu kondansatör kısa devreden 70C olmuş ama çok lokal, küçük olduğu için farkedemiyorduk.

Yani tavsiyem alırken bir kez alınıyor ve çok da kritik durumlarda kullanılıyor. Daha iyi bir model almanız. Sahibinden üzerinden uygun modeller düşebiliyor.
DataCNC ve Robotus Mühendislik Kurucusu // https://www.robotus.net & https://www.datacnc.com

fide

#9
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

Tagli

Alıntı yapılan: cevat1 - 17 Ocak 2025, 14:50:26UTİ260B
Bu modeli şirkete aldık. Çok hoş bir cihaz. Makro lensi de ayrıca alınabiliyor. Elektronik kart için makro lensi çok faydalı oluyor. Bataryası değiştirilebiliyor ve istenirse batarya dışarıda da şarj edilebiliyor. Ürün düşmeye karşı da dayanıklı.

Kendime ise UTi721M aldım, UT-Z005 makro lensi ile birlikte. Telefona Type-C ile takılıyor. Ürün sanırım UTi260B ile aynı sensörü kullanıyor. Ancak bildiğim kadarıyla sadece Android desteği var, iPhone ile kullanmak mümkün değil. Bir arkadaş denedi, iPhone bu cihazı normal kamera gibi görüyor, ayarları değiştirilemeyen rastgele bir termal imaj alıyor. Kendi yazılımı olmadan kullanılması mümkün değil yani.
Gökçe Tağlıoğlu

kotan04

Alıntı yapılan: fide - 18 Ocak 2025, 23:22:09Flir lepton göze sahip esp32 bordlar var. Hem flir hem USB.


https://esp32.com/viewtopic.php?t=19860

https://www.digikey.com/en/product-highlight/g/groupgets/tcam-mini-rev4-camera-board
bu ürünlere lens ve uygulama nasıl yapılabilir yazılmış bir uygulaması var mıdır ?
kkkkoootttaaannn000444

Epsilon

#12
@fide,digikey de 80 USD lik bu modul le gerekli yazılım yüklendiğinde yaklaşık 15K lik cihazların performansındamı oluyor.?
30 Euro gümrük  sınırı sorun olmuyormu?
Digikey  ile toplam  maliyet ne oluyor?

*Ekleme
Sanırım Infra Red özelliği olması için 164 USD lik modül eklenmesi gerekiyor
Yani gümrük işlemi olmadan bile fiyatı 250 USD ye yakın olyor
https://groupgets.com/products/tcam-mini-rev4-wireless-streaming-thermal-camera-board

fide

#13
Elimde bir ara vardı ama yoğunluktan deneme şansım olmadı. Ama yine gelecek. E-kom üzerinden $300 civarında maloluyordu
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

Epsilon

#14
80 USD olan modülde düşük özelliktede olsa IR kamera yok sanırım
Güncelleme:
80 USD lik termal kamera beklentim hayal ürünü gibi düşünülebilir ama 470 tl lik toplam fiyatıyla ESP32 li  OV2640 kamera modülüne yaklaşık 2000 tl lik hardware eklenerek neden olmasın diye düşünmüştüm.

  Biraz videolarını seyrettim .Bence de en uygun fiyat/performans UNIT in UNI 260B  de.
Makro lens takılarak  daha yakından ve daha net görüntülere ulaşılıyor. Fark bariz görülüyor.
FLIR LEPTON 3.5 in görüntüsü   net değil ama DIP kılıflı kartların tamirinde belki işe yarayabilir.