Termal Kamera Tavsiyesi

Başlatan Erhan YILMAZ, 17 Ocak 2025, 14:22:01

Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: Tagli - 18 Ocak 2025, 23:33:26Bu modeli şirkete aldık. Çok hoş bir cihaz. Makro lensi de ayrıca alınabiliyor. Elektronik kart için makro lensi çok faydalı oluyor. Bataryası değiştirilebiliyor ve istenirse batarya dışarıda da şarj edilebiliyor. Ürün düşmeye karşı da dayanıklı.

Kendime ise UTi721M aldım, UT-Z005 makro lensi ile birlikte. Telefona Type-C ile takılıyor. Ürün sanırım UTi260B ile aynı sensörü kullanıyor. Ancak bildiğim kadarıyla sadece Android desteği var, iPhone ile kullanmak mümkün değil. Bir arkadaş denedi, iPhone bu cihazı normal kamera gibi görüyor, ayarları değiştirilemeyen rastgele bir termal imaj alıyor. Kendi yazılımı olmadan kullanılması mümkün değil yani.

Lens ne için lazım oluyor? UTi260B çok hoş ise UTi260E daha hoştur diye düşünüyorum o zaman.

Tagli

Alıntı yapılan: Erhan YILMAZ - 21 Ocak 2025, 08:39:43UTi260E daha hoştur diye düşünüyorum o zaman.
İnternette aratınca çeşitli sitelerde çıkıyor ama bu modeli (UTi260E) kendi sitesinde göremedim. O yüzden B ile farkı nedir bilmiyorum.

Alıntı yapılan: Erhan YILMAZ - 21 Ocak 2025, 08:39:43Lens ne için lazım oluyor?
Elektronik devrelere yakından bakarken odaklanabilmeyi sağlıyor. Yakın derken, kamerayı karta 3-4 cm mesafe kalana kadar yaklaştırınca normalde odak dışına çıkıyor ve görüntü bulanıklaşıyor. Bu lens küçük şeyleri yakından incelerken (mesela SMD dirençleri) net görüntü almayı sağlıyor. Normal fotoğraf makinesinin makro modu ile aynı mantık.

Gökçe Tağlıoğlu