Airfel Digifel Condanse kombi patlamalı yanma ve ateşleme sorunu

Başlatan Öğretmen27, 31 Ocak 2025, 14:19:13

Öğretmen27

Arkadaşlar merhaba. Belki bu kombiyi kullanıp kronik bu arızasına çözüm bulan vardır.
Bu kombi aldğımızdan beri patlamalı çalışıyor. Bir de genellikle ilk ateşleme başarısız 2.ateşleme başarılı oluyor.
Baca kontrol edildi temiz hava atık hava karışma söz konusu değil iyice kontrol edildi. Ateşleme ve iyonizasyon çubuğu temizdi yine temizlik yapıldı.
Bir tek olarak gaz valfi aklıma geliyor.
Servisle baş edemedik kaç defa geldi yapamadı bu kombi böyledir dedi gitti. Kombi 2 senelik. Sizin bir fikriniz var mı?

mustafa_cmbz

gaz valfi oransal oluyor sanırım onun bir ayarı oluyor onu kurcala diyeceğim üzerinde karbüratör ayarı yapar gibi bir civatası var diye hatırlıyorum fakat birdaha düzen tutmaz ise karışmam :P birde sana tavsiyem kombiye giren doğalgaz vanasını yarım kısıp bir dene bakalım nasıl olacak.şehir efsanesi gibi bir şey ama belki bir faydası vardır bilemiyorum.

Öğretmen27

Alıntı yapılan: mustafa_cmbz - 31 Ocak 2025, 15:08:23gaz valfi oransal oluyor sanırım onun bir ayarı oluyor onu kurcala diyeceğim üzerinde karbüratör ayarı yapar gibi bir civatası var diye hatırlıyorum fakat birdaha düzen tutmaz ise karışmam :P birde sana tavsiyem kombiye giren doğalgaz vanasını yarım kısıp bir dene bakalım nasıl olacak.şehir efsanesi gibi bir şey ama belki bir faydası vardır bilemiyorum.
Servis gaz valfi ayarınyla oynamıştı spnra manometreyi getirdi kitapçıltaki değere göre tekrar yapmıştı.
Gaz vanasını deneyeyim bakalım.

Öğretmen27

mustafa_cmbz

birde aklıma şu geldi daha önce kombi musluk suyunda devamlı sönüyor tekrar ateşliyor vs. gibi bir sorun yaratmış idi baca borusu yerinden çıkmış olduğunu farkettim.

baca borusu tıkanmış olabilir ( kuslar yuva yapıyor vs. ) yada yerinden çıkmış olabilir.baca çift katmanlı yanma odasına havayı bacadan alıyor yanmadan sonra oluşan buharıda içindeki diğer oluktan dışarı atıyor.Bir göz at bakalım.nihayetinde farklı bir durum olsada yanmayı etkliyecek bir durum.

alikeskinkilic

Ben ne anlarım kombiden ama duramadım genede ???  patlamanın ilk nedeni yeterince yakıt ve oksijenin uygun oranda karışımı ve ateşleme ile olduğunu varsayarsak kombinin iyi çalıştığını düşünüyorum tek sorun ateşlemenin gazın yanma odasına dolacak kadar bekledikten sonra olmasından kaynaklandığını düşünüyorum.bunun da bi kaç nedeni olabilir birincisi ve en olası olanı bujinin iki ucunun çok uzak olması ve arada ateşlemeden birkaç pals süre geçmesi.ikincisi ise alev nozuluna olan uzaklığı müdahale edebilicek durumdaysanız ateşleme bujisini biraz birbirine yaklaştırın ve alevin başladığı yere yeterince yaklaştırın.
Hep meraktan

mustafa_cmbz

bizim kombici arkadaşa danıştım..verdiği cevap :)

bu sorun airfel lerde kronik
Gaz valfi değil sorun
Bir çok nedeni var bunun hepsini senkron şeklinde yapmasi lazim teknisyenin
Tek bir detay var
TR de sayılı teknisyen bilir
Çakmak aralığını 4mm yapacak

dedi arkadaş..

kod paylaşır gibi kod tag'e aldım mesajı  :D