24V Smps Devresi

Başlatan xoom, 07 Şubat 2025, 13:09:36

xoom

Arkadaşlar bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Şimdilerde smps devresinde revizyona gitmeyi Düşünüyoruz ve bana 24v smps çizimi arıyorum. Pcb çizimini. Açık şema değil. Eğer bu şekilde 24v pcb üzerine çizilmiş bir tasarımı olan varsa yardımcı olabilir mi?

xoom

Öncelikle yanıt için teşekkürler.
24V 2-3A gibi bir dökümanınız var mı acaba.  Gücü belirtmeyi unutmuşum..
İlk mesajımda belirtmeyi unutmuşum. Kusura bakmayın.

xoom

Edit: 24V 1A Flayback SMPS çizimi olan var mı?

ahmet2015

Burada altium programında çizilmiş 15W Flyback Converter projesi var inceleyebilirsin 24v a çevirebilirsiniz.

Proje

xoom

Alıntı yapılan: ahmet2015 - 17 Şubat 2025, 18:58:17Burada altium programında çizilmiş 15W Flyback Converter projesi var inceleyebilirsin 24v a çevirebilirsiniz.

Proje

Hocam ben smps çizimini alıp direk kendi pcb kartıma eklemek istiyorum. ufak tefek çizim üzerinde oynayabilirim onun haricinde sıfırdan çizmek ve tasarlamak istemiyorum.

satilla

Alıntı yapılan: xoom - 17 Şubat 2025, 19:21:54Hocam ben smps çizimini alıp direk kendi pcb kartıma eklemek istiyorum. ufak tefek çizim üzerinde oynayabilirim onun haricinde sıfırdan çizmek ve tasarlamak istemiyorum.

Trafo konusunu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?

xoom

Alıntı yapılan: satilla - 18 Şubat 2025, 15:29:24Trafo konusunu nasıl çözmeyi planlıyorsunuz?
Piyasada 24V 1A smps için hazır bulabileceğim bir trafo satın almayı planlıyorum.

xoom

Bunun gibi sade ve Tek yüzlü olsa tadından yenmez:)

Ersin

Maliyet hesabı da yapın , hazır olanı (Çinden) alacağınız malzemenin maliyetinden düşük çıkacaktır.

xoom

Alıntı yapılan: Ersin - 22 Şubat 2025, 18:19:25Maliyet hesabı da yapın , hazır olanı (Çinden) alacağınız malzemenin maliyetinden düşük çıkacaktır.
Zaten hazır bir çizimde bulamadım. Böyle şeyleri kimse paylaşmıyor sanırım.
Eğer çizim bulamazsam söylediğiniz gibi pcb ye entegre edebileceğim bir modüle yönelebilirim

satilla

Maliyeti hazır karttan pahalı olacaktır. Özelden yazdım ancak cevap vermediniz.
İnternette birçok devre var ama çok anlamlı olamz birçok kişi için. Çünkü trafo sarımı ayrı bir husus. Würth, TE gibi firmaların hazır trafoları ise çok pahalı. Birkaç tane 10W'lık tasarımım var, trafoyu Würthten aldığımı kopyalayarak çözdüm. Ancak bu güç işinize yaramıyor.

xoom

Alıntı yapılan: satilla - 23 Şubat 2025, 01:18:37Maliyeti hazır karttan pahalı olacaktır. Özelden yazdım ancak cevap vermediniz.
İnternette birçok devre var ama çok anlamlı olamz birçok kişi için. Çünkü trafo sarımı ayrı bir husus. Würth, TE gibi firmaların hazır trafoları ise çok pahalı. Birkaç tane 10W'lık tasarımım var, trafoyu Würthten aldığımı kopyalayarak çözdüm. Ancak bu güç işinize yaramıyor.
Merhaba.. Özel mesajınızı görmemişim siz söyleyince farkettim..
Evet benim en az 24W'a ihtiyacım var. Isınma ve Verimlilik açısından Minimum 24W işimi görür..
Eğer bu güçte önereceğiniz bir SMPS varsa onu da ben denemek isterim.
Hazır trafo kullanmak benim ilk tercihim ama tabi ki Maliyeti düşünmek zorundayız.