Kutulu PCB'nin İçine Dökmek İçin Dolgu Malzemesi

Başlatan Erhan YILMAZ, 20 Şubat 2025, 17:41:57

Erhan YILMAZ

Merhabalar,

daha önce soruldu mu diye arattım ama bulamadım. Reçine gibi ama değil. Kartı kutunun içine koyduktan sonra açılmasın diye katran gibi bir şey dökmek istiyoruz. Epoksi falan diye geçiyor ama amacım devreyi korumak değil, saklamak. Bu malzemeyi bilen var mı? Koyu renk olmalı. Nasıl temin ederiz? Şimdiden teşekkürler.

a.zorba

Epoksi kullanacak iseniz içine siyah veya istediginiz boya  katmaniz yeterli geçmiş de ben oto boya satan yerden ihtiyacım kadar 1lt Filan bile ayarlayıp vermişlerdi.
Bilenler bilir . Biz maraşlilar için şehir olarak şubat ay' i bayram ,kurtuluş ,yaz in gelmesiydi. Şimdi karalar in yas in ayı oldu.


Erhan YILMAZ

Çok sağolun cevaplar için. Şu n11'de ki ürün zaten siyah gibi duruyor. Muhtemelen onu veya benzerini alacağım.

Mr.Thinking

Bu ürünlerden herhangi birini bir kalıp yaparak içine döküp, sonrada bu kalıptan çıkararak kullansak kenarlarda dağılma olur mu?
Yani elektronik devremiz,dış kabuk kullanmadan bu reçine ile kutulanabilir mi?
ego=1/Knowledge

wtrk

Alıntı yapılan: ilyas KAYA - 20 Şubat 2025, 18:33:51https://m.n11.com/urun/elektronik-devre-karti-kaplama-recinesi-1kg-22176453

Aynısından aldım kullanıyorum , çok güzel ürün. Ayrıca başka bir cihazda kullananı gördüm , donmuş halini çıkarmak çok zor. Siyah kutuda özellikle kutunun bir parçası gibi duruyor.
NoBody Can Stop Me!!!!!

Erhan YILMAZ

#6
Sipariş ettim 2 kilo.

22 Şubat 2025, 03:11:18
Peki bu malzemenin ısıl iletkenliği iyi midir?

Düzeltme:
Şimdi baktım ısı kompanzasyonu diyor. Heralde ısıl iletkenliği iyi.

quarko

@Erhan YILMAZ hocam, ürünü kullandıktan sonra son halini paylaşabilir misiniz ? Nasıl göründüğünü merak ediyorum. Yakın zamanda benim de bu tarz bir epoksi/reçine kaplamaya ihtiyacım olacak.
"Vicdanın ziyası ulum-u diniyedir. Aklın nuru fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder."

Okan AKÇA


Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: quarko - 22 Şubat 2025, 10:35:08@Erhan YILMAZ hocam, ürünü kullandıktan sonra son halini paylaşabilir misiniz ? Nasıl göründüğünü merak ediyorum. Yakın zamanda benim de bu tarz bir epoksi/reçine kaplamaya ihtiyacım olacak.

Hocam ben reçineyi tek tarafı açık kutunun içine döküp sonra kartı sokucam içine. Reçine içerde kalacak yani ama görünürse atarım resmini.

mustafa_cmbz

Protolin de kullanabilirsiniz.

Youtubede bir çok video var.

Bu aldığınız tek karışım mı?

Erhan YILMAZ


Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: quarko - 22 Şubat 2025, 10:35:08@Erhan YILMAZ hocam, ürünü kullandıktan sonra son halini paylaşabilir misiniz ? Nasıl göründüğünü merak ediyorum. Yakın zamanda benim de bu tarz bir epoksi/reçine kaplamaya ihtiyacım olacak.

Sonuç bu hocam.


quarko

Güzel görünüyor @Erhan YILMAZ hocam. Hiç fena değil. Elinize sağlık.
"Vicdanın ziyası ulum-u diniyedir. Aklın nuru fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder."

Erhan YILMAZ

Alıntı yapılan: quarko - 25 Şubat 2025, 13:02:27Güzel görünüyor @Erhan YILMAZ hocam. Hiç fena değil. Elinize sağlık.

Rica ederim. Pek siyah gibi değil ama olsun. 1-2 saate kurur yazıyordu. 3 saatten fazla oldu hala yumuşak. Mutfak tartısı lazım karışımı hazırlamak için.