Modemdeki IP ile dış IP farklı

Başlatan Mucit23, 05 Mart 2025, 12:30:54

Mucit23

Selamlar

Modemde port açıp lokalde ağ üzerinden bir cihaza erişmek ile uğraşıyorum. Modem Arayüzünde IP adresime baktığımda. 10.48.22.XXX şeklinde bir IPv4 Adresim var. Fakat internette IP adresi sorgulama için bir web sayfasına girdiğimde 88.236.121.xxx şeklinde bir IP adresim olduğunu görüyorum.

Port açma işlemlerini yapıyorum fakat bir türlü açtığım porta bağlanamadım. Bununla ilgili olabilir mi diye düşündüm. Bu durumun sebebi nedir?

SERRO EFE

Sorguladığınız dış ip adresi. Modemde gördüğünüz 10lu bloktaki local ip adresiniz. Modemde port yönlendirmesini 10 ile başlayan ip adresine yapacaksınız. Uzak bağlantı için  88.236.121.xxx:port şeklinde yazıp bağlanabilirsiniz.

Mucit23

Tam olarak anlayamadım.

Benim modemde görünen DSL internet adı altındaki IPv4 adresim aşağıdaki gibi görünüyor.

Port Yönlendirmek istediğim cihazımın Lokaldeki IP adresi 192.168.1.110. Cihazım modemden IP alıyor. IP scan uygulamaları ile görebiliyorum.

Port yönlendirme için ayarlarım aşağıdaki gibi.

Benim anlamadığım dış ip'mi sorguladığımda gördüğüm değeri neden modem de hiç bir yerde görmüyorum?

Portcheck için kurulu siteler var oralarda zaten dış IP:port şeklinde sorgulama yapıyorum.

fide

Dış ip sabit değildir. Modem hattan her düştüğünde yeniden bağlanır ve boştaki bir ip adresini alır. Yani dış ip adresi modem her resetlendiğinde değişir.
En son 45TL/Ay gibi bir ücretle sabit ip alınabiliyordu ama güncel fiyatları bilmiyorum

Uygulamanızı bilmiyorum ama dahili ağda (10.x.x ile başlayan ipler) bir cihaza erişmek için 3~4 işlem yapmalısınız.

1) erişilecek cihaza (10.x.x ip ile başlayan) sabit ip vermek. Cihaz üzerinden yada modem üzerinden (Mac adres kaydı ile ) verilebilir.
2) port yönlendirme. Atıyorum dış ip üzerinden 5000 portuna gelen isteği, iç ağdaki cihazın ipsine 5000 portu olarak yönlendirme yapmalısınız.
3) dış ip için sabit ip almak sizin duygusal durumlarınıza bağlı. Sürekli ip sorgulama ile dışardan cihazınıza erişebilirsiniz ama sabit ip pahalı olsa da kalıcı bir çözüm
Her birimiz, geride bıraktığımız eserler kadar ölümsüzüz. Evlat gibi, talebe gibi, icatlar gibi...   http://fidenetgaraj.blogspot.com

muuzoo

Alıntı yapılan: Mucit23 - 05 Mart 2025, 12:30:54Selamlar

Modemde port açıp lokalde ağ üzerinden bir cihaza erişmek ile uğraşıyorum. Modem Arayüzünde IP adresime baktığımda. 10.48.22.XXX şeklinde bir IPv4 Adresim var. Fakat internette IP adresi sorgulama için bir web sayfasına girdiğimde 88.236.121.xxx şeklinde bir IP adresim olduğunu görüyorum.

Port açma işlemlerini yapıyorum fakat bir türlü açtığım porta bağlanamadım. Bununla ilgili olabilir mi diye düşündüm. Bu durumun sebebi nedir?

Hocam statik ip almadan kolay bir çözümü yok. Şu an CGNAT havuzundasınız. Kısaca özetlersem o 88'li ip adresini bir çok kişi kullanıyor. Portlar üzerinden trafiğiniz yönlendiriliyor bu sayede aynı ip üzerinden birden fazla kişiye hizmet veriliyor.
gunluk.muuzoo.gen.tr - Kişisel karalamalarım...

Mucit23

Sadece cihaz değil hiç bir portu açamıyorum. Yani olmuyor. Emin olmak için bilgisayarıma yönlendirme yapıp 4500 nolu portu açmaya çalıştım. Güvenlik duvarım tamamen kapalı. Bu şekilde 88 ile başlayan dinamik IP ler dediginiz gibi CGNAT havuzunda. Sanırım bu IP de de yönlendirme olmak zorunda.

Statik IP dışında bir çözüm varıdır acaba? Sadece Test yapıcam. Normalde Statik IP'ye ihtiyacım yok.

SERRO EFE

Alıntı yapılan: muuzoo - 05 Mart 2025, 13:25:13Hocam statik ip almadan kolay bir çözümü yok. Şu an CGNAT havuzundasınız. Kısaca özetlersem o 88'li ip adresini bir çok kişi kullanıyor. Portlar üzerinden trafiğiniz yönlendiriliyor bu sayede aynı ip üzerinden birden fazla kişiye hizmet veriliyor.

Evet son zamanlarda ip sıkıntısından bu yöntemi kullanıyorlar. Gsm hatlarıda buna benzer çalışıyor. Dış ip bilsenizde sabit ip olmadan locale erişemiyorsunuz.

mehmet

Bu olayla fazla uğraşmayın. Apartman/site içerisindeki router farklı IP veriyor. Zamanla bu da değişiyor.
En kolayı "ZeroTier"... Herkes lokal IP almış gibi bir özellik sunuyor.
Benim masaüstü pc, Cep telefonu, RPi zero bu şekilde birbirine bağlı. Genelde ssh kullanıyorum, yeterli oluyor.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

sezgin

IP sıkıntısından dolayı firmalar NAT uygulamasına geçti. Kısaca aynı IP adresine 16 aboneye kadar veriyorlar. Bir nevi isp niz size iç ip veriyor. ipnedir.com üzerinden asıl çıkış ıpnizi görürsünüz ancak modem nat üzerinden aldığı ip adresini gösterir. çözüm sabit ip veya ispnizi arayın kimisi örneğin kablonet bazı durumlarda nattan çıkarıyor.

Mucit23

Gittim statik IP aldım. Aylık yenileniyormuş zaten. İşim bitsin iptal ederim diye düşündüm. Statik IP hemen tanımlandı. Şuan IP sorguladığımda modem deki IP adresim ile aynı.

Delta HMI üzerinde bir proje geliştiriyorum. Bu HMI'a ethernet üzerinden erişmeye çalışıyorum.

Açmak istediğim portlar aşağıdaki gibi

Statik IP almamla birlikte 502 portuna erişebildim. https://canyouseeme.org Bu web sayfası ile test ediyorum.

Fakat diğer portlara erişemedim. Ayarlar aynı sadece port numarası farklı. Bunun sebebi ne olabilir? Port Tetikleme kısmında da aynı portları ekliyorum.

mehmet

Firewall kullanıyorsanız; bunda da portları açmalısınız.
Olan olmuştur,
olacak olan da olmuştur.
Olacak bir şey yoktur.
---------------------------------------------
http://www.mehmetbilgi.net.tr
https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.tr "CC BY"

Mucit23

yönlendirdiğim IP adresi bilgisayarın değil ki. HMI'da tanımlamış olduğum IP adresine yönlendiriyorum. PC deki firewall ile ne işi olabilir ki?

power20

Mucit23

Bağlanmak istediğim cihazda listelediğim portlar aktif değilmiş. Şuan çözdüm sorunu. HMI'a uzaktan bağlanabildim.

bu vesileyle CGNAT mevzusunu da öğrenmiş olduk.

sifirzero

Ngrok ile çözüm var. Araştırmanı oneririm. Cok kolay islemleri var. Kendi web sitemi demek icin ugrasmistim. Ngrok ile cozum buldum.
sifirzero.blogspot.com [email]sifirrzero@gmail.com[/email] iman hem nurdur hem kuvvettir