Basic ile nereye kadar???

Başlatan Logan, 03 Mart 2006, 13:14:56

Logan

Merhaba arkadaşlar.Gelişen teknoloji gereği artık basic ve assembler kullanmaktan vazgeçip, C dilini kullanmayı düşünüyorum.Fakat C hakkında bilgi sahibi değilim.Formda iki gündür araştırma yapıyorum. Çeşitli derleyiciler indirdim.Kimi hatalı çıktı kimisini ise ben çalıştıramadım. Hatta öyleki henüz C için micro code studio gibi, mikrobasic gibi bir windows editörü olup olmadığını bile bilmiyorum. :?

Sizden ricam 18 serisi picleri sorunsuz programlayabileceğim bir programdır.Görünen o ki C ile uğraşan çoğu kişi Hi-Tech kullanıyor.Ben bu programı nereden indirebilirim? Bu programın windows tabanlısı var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İmza.

tebesir

arkadaşım;

bence de c dilini seçmekle iyi etmişsin. ama ben pic-c kullanmıyorum, basic kullanıyorum. :?  benim bildiğim kadarı ile hitec in windows editörü yok. siyah ekranda yazmak çok hoş diil ama öyle... fakat bunun yerine PCW CCS C var. bu programın windows editörü var. hem 18 serisi picleri de programlayabilirsin bu program ile.

hitec c yi internetten bulabilirsin. ayrıca pic kitaplarının arkalarında çıkan cd lerin de içinde var. fakat sana önerim CCS C yi kullanman olur. forumda araştırdım.şu linkten indirebilirsin:

http://rapidshare.de/files/10688718/CCS_PCWH_3.241_and_reg_files.zip.html

neyse kolay gelsin. başarılar dilerim...

Ersin

HI-TEC icin hitide ide si var o kullanilabilir, ama C dillerinden en basiti
CCS ( ben onu kullaniyom ) . Ama ben bu isi ileride ticari goturecem ve 18Fxxx icin Microchip in C ve assembly tabii.
Bu asamada arkadsin dedigi gibi CCS ten basla

Logan

Madem CCS bu konu için ideal bir program ondan başlamak iyi olur.Program için çok teşekkür ederim.Yardımlarınız için çok sağolun.
İmza.

rf

Hi-Tech C Editör olarak Mplab IDE Kullanılır assemler yarine c komutları yazılarak derlenir.(Hi-tech bilgisayara kurulup Mplab'a tanıtıldıktan sonra)

CCS Ansi C uyumlu değildir. Hızlı kod geliştirmeni ve çoğu iş için basic deki gibi komutlara sahiptir (bir okadarda hataya) ör:(LCD,Seriport,PWM gibi)

Hi-Tech Ansi C uyumludur.Hızlı kod yerine güvenli kod geliştirmeni sağlar zamanla onunlada çok hızlı proje geliştirilebilir. Kapalı kod sayısı az olduğu için hata da minimuma iner.
KOSGEB Girişimcilik Desteği Bilgi ve Paylaşım Platformu http://www.girisimcilikdestegi.com/

arslan74

Bende Sana Hi-Tech'i tavsiye ederim.

CCS basit ama olayın özünden seni uzak tutuyor. Hi-TECH de ise Yanlız C değil aynı zamanda PIC'in mimarisinide bilmem lazım. Eğer ikisinide cok iyi biliyorsan zaten Hi-Tech gibi ANSI-C standarlarında program geliştirirsin. Ama PIC ve C bilgin zayıf ve yetersizce o zaman senin için CCS daha iyi olur. Yada PIC BASIC'e devam et. Cünkü içindeki bir sürü ek fonksiyonlar bir acemi için cok büyük kolaylık sağlayacak. Bazı işlemleirn gercekte nasıl olduğunu bilmeden direkt kullanma imkanı sunuyor. Örneğin PWM, GLCD, RS485, SPI gibi özellikleri kendin yazılım yaparak kullanabilmek cok zor gelebilir. Oysa Size teknik özelliğinide bilesen sana onları kullanma imkanı verir.